Cantera

Kan Raúls stortalenter endelig klare opprykk?

Real Madrid-legenden valgte å bli værende i klubben i sommer, til tross for spekulasjoner om gode tilbud fra utenlandske toppklubber.

Onsdag er det duket for sommerens første treningskamp for Real Madrid Castilla. Ungguttene hadde en god sesong i 2020/2021 og klarte å beholde plassen i Segunda División B. Selv om et nedrykk hadde vært svært skuffende for klubben, var det ingen selvfølge at man skulle klare seg. Det ble nemlig gjort en stor omlegging i det spanske divisjonssystemet, og kampen om å overleve var tøffere enn på lang tid.

Les også: Barcelonas U19-kaptein til Real Madrid

Ettersom laget spilte god fotball og oppnådde gode resultater, var det flere som ventet at Raúl González kom til å takke av som Castilla-trener. Flere medier linket 44-åringen til utenlandske toppklubber, og det ble til og med spekulert i at Real Madrid-legenden kom til å erstatte Zinédine Zidane som A-lagstrener.

Slik ble det imidlertid ikke. Istedenfor står Raúl foran sin tredje sesong som Castilla-trener. Ikke bare det, men den tidligere superspissen ser ut til å beholde nesten samtlige av sine beste spillere. Dette er nesten unikt i Castilla-sammenheng, ettersom B-laget vanligvis gjør svært store omveltninger på sommertid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

At Castilla ser ut til å beholde store talenter som Sergio Arribas, Antonio Blanco, Mario Gila, Miguel Gutiérrez, Pablo Ramón, Carlos Dotor og Marvin Park var nok med på å påvirke Raúls avgjørelse. Opprykksmulighetene ser bedre ut enn på lenge, selv om den nevnte omleggingen av divisjonssystemet kommer til å gjøre sørge for at det fortsatt blir en tøff oppgave.

På overgangsfronten er har, i likhet med førstelaget, ikke vært en voldsom aktivitet. Man har imidlertid mistet toppscorer Hugo Duro, ettersom låneavtalen med Getafe løp ut og klubben ikke valgte å benytte seg av kjøpsopsjonen. På den andre siden har man sikret seg Barcelonas U19-kaptein, Jaume Jardí, som kom gratis.

For de som tørster etter Real Madrid-relatert fotball i sommer, passer det fint å skru på Castilla-kampene. Ungguttene har flere kamper på agendaen, denne gangen også med spillere som kan være kjent for flere. En rekke spillere måtte i aksjon gjennom fjorårssesongen, ettersom Zinédine Zidanes menn pådro seg rekordmange skader. En lengre gjennomgang av de siste sesongene tyder på at situasjonen neppe kommer til å bedre seg drastisk i løpet av den kommende sesongen heller, så Carlo Ancelotti må nok også finne seg i å benytte seg av akademispillere i blant.

Castillas sommerprogram:

– 28/7: Xerez Deportivo – Castilla (kl. 21:00)
– 31/7: Castilla – Leganés (kl. 20:00)
– 7/8: Castilla – Fuenlabrada
– 12/8: Castilla – Cultural Deportiva Leonesa
– 15/8: Deportivo – Castilla
– 18/8: Castilla – Badajoz
– 21/8: Castilla – Bilbao Athletic

Legg inn en kommentar