Redaksjonens tanker

Redaksjonens tanker: Trenger vi Bellingham?

Vi er fortsatt bare i januar, men Real Madrids sommeroverganger blir allerede heftig diskutert. Hva mener redaksjonen i Real Madrid Norge?

Jude Bellingham er bare 19 år, men har allerede tatt fotballverdenen med storm. Ikke bare har han imponert stort etter overgangen fra Birmingham til Dortmund, men midtbanespilleren gjorde også en god figur i fotball-VM. Ikke overraskende ligger storklubbene langflate etter ham. Når Dortmund i tillegg ser ut til å være villige til å selge ved sesongslutt, er det ikke rart at mange er spente på fortsettelsen.

Les også: Bellingham ønsker seg til Real Madrid

Til tross for den store begeistringen rundt Bellingham, er det ikke alle som er enige blant Real Madrid-fansen. I vår medlemsgruppe på Facebook er allerede diskusjonen godt i gang, men hvor står redaksjonen i Real Madrid Norge?

Real Madrid har altså blitt koblet til Jude Bellingham. Først, hva synes du om hans kvaliteter som spiller?

Martin Hellerud: Jeg hadde ikke sett så fryktelig mye av Jude Bellingham før VM, annet enn sporadiske høydepunkter og analyser. Han virker å være den perfekte midtbanespiller, og han er såpass ung at han fortsatt virkelig kan formes etter Real Madrid sine behov. Jeg syns han virker som en enormt spennende spiller, og jeg tror han ville glidd rett inn i Real Madrid. Noe jeg har bitt mer ekstra godt merke i er lederegenskapene hans, som virkelig er unike for en spiller som ikke en gang har fylt 20 år.

Espen Wallin: Jeg liker hans offensive driv med ball, hans evne til å bryte ledd – samt hans pasnings/skuddfot. I tillegg jobber han bra i presspillet. Han virker veldig moden til tross for alderen.

Thea Senderud Kjerneth: Bellingham er en spiller jeg lenge har ønsket til Real Madrid. Han har vært stabil i Dortmund og med tanke på prestasjonene han leverte for England under VM mener jeg han bør være en soleklar kandidat for Real Madrid. Hans fysikk er vanvittig, i tillegg til at han kan passe til flere posisjoner på midtbanen. Særlig god er han som offensiv midtbane, noe som kan passe bra i Real Madrid, men han har også vist gode kvaliteter som defensiv midtbane. Ved å beherske forskjellige roller blir han som spiller særlig attraktiv og ettersom Real Madrid har slitt med skader siste tiden, tenker jeg at Bellingham’s kvaliteter passer godt inn i Real Madrid.

Mener du at vi trenger en ny midtbanespiller?

Martin Hellerud: Isolert sett mener jeg at Real Madrid er forholdsvis godt besatt på midtbanen. Hvis man ser på et langsiktig perspektiv så har man Camavinga, Valverde og Tchouaméni, som sånn sett er kanskje så nærme en perfekt midtbane man kommer. Men når man tar høyde for at Valverde finner seg bedre og bedre til rette ute som høyrekant, så er det sånn sett en plass ledig. Det er også viktig med bredde slik at midtbanen er rustet for skader og liknende, og siden det ikke akkurat ser ut til at belastningen på spillere og hyppigheten på kampene blir noe mindre i fremtiden, så blir det enda viktigere å ha god dybde i stallen. Sånn sett er det plass til en midtbanespiller til i troppen, men det er vanskelig å se for seg at denne skal loves en fast plass.

Espen Wallin: Nei, jeg mener ikke at man trenger «en ny midtbanespiller», men på den annen side mener jeg JA; – vi trenger Jude Bellingham. Jeg liker at Real Madrid beveger seg i markedet når riktige spillere er tilgjengelige. Midtbanen vår er i dag godt besatt, og med Ceballos sin fønix inntreden de siste kampene så bør midtbanen vår holde ut sesongen. Jeg synes allikevel at vår alltid trygge og gode Kroos/ Modric konstellasjon har begynt å vise at tiden til slutt innhenter alle. Om de er med videre neste sesong, og på hvilken måte de er med videre er uvisst. Er de fremdeles once-de-gala materiale, eller vil de være fine å sette innpå ut ifra kampbilde? Samtidig så synes jeg vår midtbane har får få strenger å spille på. Ceballos har de siste kampene absolutt vist at han er et nyttig verktøy å dra opp av verktøykassa, men vil han ha/få ny kontrakt? Jeg tror uansett at Jude Bellingham og vil være en verdifull ressurs å ha da han vil være med å gi Ancelotti mer fleksibilitet og flere alternativer mtp form, skader, suspensjoner, motstandere, turneringer og kampprogram.

Thea Senderud Kjerneth: Det er vanskelig å si. Vi har ekstremt gode alternativer i Kroos, Modric, Tchouameni, Valverde, Camavinga. I tillegg må Real Madrid forsterke i forsvarsrekken og et nytt angrep. Til tross for dette tror jeg at Bellingham er viktig. Fotballen er uforutsigbar, og man vet aldri hvorvidt skader eller andre ting vil påvirke. Samtidig er det usikkert hvor lenge Kroos og Modric vil holde på. Dersom Kroos legger opp etter sesongen er Bellingham er perfekt arvtaker, og en Fantasktisk 8’er. Kanskje Modric tar en eller to sesonger til, men jeg mener vi ikke kan gå glipp av Bellingham.

Hva synes du om summen som det spekuleres i? Det snakkes om mellom 100 og 150 millioner euro…

Martin Hellerud: Summene den dag i dag er naturligvis helt hinsides all fornuft, men det er ingen tvil om at Real Madrid har pengene. Florentino Pérez har vært glassklar på at han ikke er villig til å sette klubbens økonomi i fare, så hvis Real Madrid er villige til å strekke seg så langt så har de pengene til det. Jeg syns isolert sett at alt over 100 millioner euro høres helt sinnssykt ut, men det er over fem år siden Coutinho gikk for mer enn såpass til Barcelona, så sett i lys av tidligere overganger er det kanskje ikke galt. Her kan Real Madrid potensielt skaffe seg en midtbanespiller for de neste 15 årene, og sånn sett gir det mening å betale en slik sum – selv om det er galskap.

Espen Wallin: En håpløs høy pris, men det er jo prisnivået gode spillere ligger i dag.

Thea Senderud Kjerneth: Jeg synes fotballen begynner å bli for dyr. Generelt er 150millioner euro en alt for høy sum. Dersom Dortmund ønsker 150millioner for Bellingham tror jeg kanskje Real Madrid må vurdere hvorvidt det er verdt det, da klubben må investere i andre posisjoner også, som i forsvar og angrep.

Dersom vi henter Bellingham, hva burde vi gjøre med kontraktene til Kroos og Modric?

Martin Hellerud: Modric, enten vi liker det eller ikke, må etterhvert begynne å brukes annerledes og kan ikke spille uke ut og uke inn. Dette har vi riktignok sagt i mange år, men jeg kan ikke fatte annet enn at vi nærmer oss punktet der dette er en realitet. Hva angår Toni Kroos så har jeg lenge hatt en snikende følelse av at han velger å legge opp, og da er det veldig mye som sånn sett stemmer med at Bellingham kommer og overtar hans posisjon både på og utenfor banen. For å oppsummere så tror jeg at en potensiell signering av Bellingham vil gjøre Kroos enda sikrere i sin beslutning om å legge opp, og at Modric vil ha forståelse for om han evt spares noe mer på grunn av denne nye generasjonen.

Espen Wallin: Det er et vanskelig spørsmål! Begge har holdt et skyhøyt nivå, og har prestert på sitt ypperste nå på tampen av sine karrierer. Jeg har en følelse av a Kroos kommer til å legge opp etter denne sesongen, og jeg vil tippe at klubben allerede er kjent med hans beslutning. Derav ønsket om å signere Jude Bellingham. Når det gjelder Modric, så tror jeg han tar en sesong til, og at han ser at han er en del av et rotasjonssystem – mer enn en fast ellever. Modric har fremdeles mye å bidra med utover å være på banen, og jeg tror han elsker å være endel av klubben litt til selv om det er som innbytter.

Thea Senderud Kjerneth: Jeg mener vi må forlenge med Kroos og Modric. De kan fint gjøre gode innhopp, eller byttes ut i kampene. Vi trenger noen Real Madrid som legger opp i klubben. Jeg tipper de tar 1, max. 2år til i klubben. Det er andre spillere jeg vil selge før Kroos og Modric.

Til slutt: Burde vi hente Bellingham? Hvorfor/hvorfor ikke?

Martin Hellerud: Jeg ser både fordeler og ulemper med å hente han, og det er ikke til å komme unna at prislappen er et stort minus. Men prislappen til tross, slike talenter gror ikke på trær og man bør hente Bellingham hvis man har muligheten. Man kan sammenlikne dette delvis med signeringen av Tchouaméni, som jeg ikke var overbevist om at var et godt stykke business. Jeg tok feil da, og lærdommen jeg har tatt av det er det som vipper meg over på at Real Madrid bør hente Bellingham hvis sjansen byr seg. Jeg syns riktignok ikke at man bør kaste seg på en budrunde med Premier League-klubbene. Hvis Bellingham virkelig vil til Madrid, så kommer det til å skje – det er jeg helt sikker på.

Espen Wallin: Et soleklart og høyt JA! Han vil være med å prege fremtidens fotball, og må hentes om det går. Han vil tilføre kvalitet og kreativitet i mange, mange år fremover. Han er dessuten allerede på et meget høyt nivå som spiller og person. Jeg tror heller ikke man kan betale overpris for han i dagens marked når man legger alder/modenhet/nivå til grunn.

Thea Senderud Kjerneth: Jeg mener vi må hente Bellingham. Måten han spiller på, han fremstår veldig fair play, og om han blir i klubben lenge nok er det mulig han kan fylle en kapteinsrolle. Mulig Bellingham kan være en ny galactico.

Legg inn en kommentar