Kamprapporter

Real Sociedad 2-0 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid ventet en tøff generalprøve før skjebnekampene fremover

Real Sociedad –  Real Madrid
Reale Seguros Stadium
La Liga, runde 33
Tirsdag 02.05, kl. 22:00

Sesongen begynner å nærme seg slutten og Real Madrid går inn i en travel periode. Til helgen skal Copa Del Rey avgjøres og tirsdag neste uke skal det skjebnesvangeret oppgjøret mot City sparkes i gang. Først må fjerdeplass-laget Real Sociedad bekjempes.

Real Madrid går inn i kampen noe svekket. Los Blancos stiller uten Modric og Benzema. Vinicius og Camavinga må stå over pågrunn av gule kort, mens Mendy og Alaba er ute med skade. I steden får vi se Rodrygo på venstresiden, Mariano som spiss og Asensio som høyre-ving. Tchouameni får en velfjortjent start på midtbanen sammen med Ceballos og Kroos. Spesielt viktig at Tchoumeni får noen minutter før Champions League-semifinalen.

Sørloth og co har hatt en god periode i forkant. De har tre seire, ett tap og ett uavgjort på sine siste 5. Lagene møttes sist allerede i januar og da endte det 0-0. Real Sociedad er dermed en fin «generalprøve» før cupfinalen mot Osasuna på lørdag og den virkelige testen mot City til uken igjen.

Det er Real Sociedad som leder an i åpningsminuttene. Real Madrid får en halvsjanse etter 5 minutter når Tchoumeni kliner til fra 25 meter.  Real Sociedad kommer nærme like etter og Sørloth bommer på en stor sjanse. Hjemmelaget byr på mye godt spill og setter Real Madrid på flere prøver. Like etter kommer Sociedad på ny til en kjempesjanse. Etter en pen corner strekker Zubimendi foten frem, men ballen går i tverliggeren. Bortelaget er heldige som ikke ligger under! Sociedad kommer til en ny sjanse like etter. Rudiger snubler i egne ben og Sørloth glir forbi. Han legger så ballen til Silva, som ikke makter å komme forbi Courtois. Sociedad fortjener virkelig en scoring i første halvdel av omgangen og Real Madrid er heldige som slipper unna. Ting roer seg litt utover omgangen, men bortelaget sliter med å komme til de store sjansene. Blir flere kontringsmuligheter, men sliter med å nå helt frem. Ingen tvil om at Real Madrid må opp et par hakk før 2.omgangen.

Står frem: Rodrygo skal ha for innsatsen

2.omgangen starter på verst mulig vis. Militao snubler bort ballen, men får slått den videre mot Courtois, som ikke makter ikke å nå ballen. Dermed er det eks-Madrid spiller Kubo som stepper opp og setter ballen enkelt i mål. Fint å se at han ikke feiret. Kroos får til en fin mulighet like etter. Real Madrid virker å være lite påskrudd så langt. Dermed trår Carvajal til med en klønete takling og får sitt andre gule for dagen. Kampen ebber veldig ut etter dette, men Real Madrid klarer aldri å få fatt på matchen. Punktumet blir satt i det 85.minutt. 2-0 til Sociedad. Hvor var Vazquez her? Dette må være blant de svakest oppvisningene av Real Madrid noensinne. Bortelaget har så vidt skapt sjanser og blitt spilt trill rundt. Dette lover ikke godt for de neste kampene! Vanvittig svakt.

Spillervurderinger:

Courtois (7)BB: God redning etter skudd fra David Silva i det 15.minutt. David Silva får igjen en ny sjanse etter 18 minutter, men sisteskansen står i veien igjen. Skal ikke lastes for 1-0 scoringen. Courtois gjør igjen en god redning på frispark rundt det 80.minutt. Ikke sjans på 2-0 scoringen. Er banens beste i dag.

Militao (3): God heading på corner etter 8 minutter. Er også god i duellspillet, men Sociedad angriper godt fra kantene. Forårsaker 1-0 scoringen til Kubo. Er uheldig, men løste det litt panisk. Har litt bedre kontroll etterhvert. Er ikke forsvaret som var problemet i dag.

Rudiger(4): Sliter i duellen mot Sørloth og forårsaker en skummel mulighet når han snubler i egne ben. Slår dermed Sørloth i en livsviktig duell mot slutten av omgangen. Blir mer komfortabel mot Sørloth senere i 2.omgangen og isolerer han godt. Er som sagt ikke forsvaret som er problemet i dag.

Carvajal (3): Har en vanvittig duell mot eks-Madrid spiller Kubo etter 10 minutter. Viser at han holder følge med de yngre, så fremt han får litt hvile innimellom. Snubler bort en kjempemulighet til Oyarzabal etter 21 minutter. Prater på seg et unødvendig gult kort tidlig i 2.omgangen. Trår til med en klumsete takling litt senere og får sitt andre gule. Skuffende opptreden fra høyre-backen i dag.

Tchoumeni(4): Får til et skummelt skudd etter 5 minutter. Kult å se at han prøver. Har også flere øyeblikk der han gjør en iherdig defensiv jobb. En sånn arbeidsmoral blir viktig mot City. Bidrar null og niks offensivt og blir løpende mye i mellom ellers.

Ceballos(3): Lite involvert til å begynne med. Real Madrid har lite ball. Vinner også få dueller på midtbanen. Var nesten usynlig i dag.

Kroos (4): Spiller i en mer offensiv rolle i dag. Vanskelig å involvere seg når Real Madrid ligger bakpå. Byttes ut for Vazquez etter 62 minutter.

Diaz (2): Involverer seg lite i starten av 1.omgang. Byttes ut tidlig i 2.omgang til fordel for Rodriguez. Kan telle på en hånd hvor mange ganger han var borti ballen.

Rodrygo(5): Den mest aktive av de offensive spillerne tidlig i 1.omgang, men får ikke utrettet stort. Blir godt kontrollert av Sociedad-forsvaret. Tar tid før han kommer i gang i 2.omgang, men har et pent rykk etter 59 minutter. Er igjen den eneste som er skikkelig påskrudd så langt. Får ikke utrettet stort, men skal ha for forsøket.

Asensio (3): Lite å melde fra spanjolen i starten av omgangen. Enda mindre å melde i 2.omgangen. Merkelig hvordan Asensio bare fordufter i visse kamper. Byttes ut for Arribas i det 81.minutt.

Innbyttere:

Alvaro Rodriguez(3): Kommer inn for Diaz tidlig i 2.omgang, men det hjalp veldig lite. Fint at han får litt spilletid uansett.

Vazquez(2): Inn for Kroos etter 62 minutter. Skal dekke opp høyre-kanten etter at Carvajal utvises. Er helt på bærtur i forkant av 2-0 scoringen og tillater vanvittig med rom for Barrenetxea. Kunne gjort en langt bedre jobb her

Arribas (N/A): Inn for Asensio etter 81 minutter.

Trener:

Ancelotti: Gjør rett i å hvile Benzema i denne matchen. Også fint at Vinicius og Camavinga får påtvunget hvile før cupfinalen og City-matchen. Prøver å endre dynamikken ved å ta ut Diaz, men hjelper lite. Usikker på hva Ancelotti sa i garderoben i pausen, men det hjalp lite. Leder et totalt uinspirert mannskap i dag. Håper han klarer å nullstille troppen til de kommende kampene.

Legg inn en kommentar