Real Madrid 2-1 Osasuna: Spillervurderinger

Real Madrid vunnet Copa del Rey for første gang siden 2014! Trofeet ble sikret etter 2-1-seieren mot Osasuna i finalen lørdag kveld.

Real Madrid 2-1 Osasuna
Estadio Olimpico de Sevilla, Sevilla
Copa del Rey, finale
Lørdag 6. mai, kl: 22.00

1-0 Rodrygo Goes (2) – Assist: Vinícius Jr.
1-1 Lucas Torró (58’)
2-1 Rodrygo Goes (70′)

Sent lørdag kveld var det duket for finale i den spanske cupen mellom Real Madrid og Osasuna. De hvitkledde fra Madrid skulle prøve å sikre trofeet for første gang siden 2014. Cupfinalen var også starten på en sesongdefinerende periode for Real Madrid. Allerede på tirsdag skal det første semifinaleoppgjøret i Champions League mot Manchester City spilles, og en uke senere skal finaleplassen avgjøres. Det var altså viktig for Ancelottis mannskap å få en positiv opplevelse i finalen.

Kampen startet på absolutt best mulig måte for Real Madrid, som knapt brukte et minutt på å finne nettmaskene. Vinícius Jr. driblet hele Osasuna sin høyreside før han fant Rodrygo med en flott pasning. Brasilianeren var selvsagt iskald da han fikk muligheten fra innenfor sekstenmeteren og Real Madrid hadde fått drømmeåpningen. Real Madrid fortsatte å kjøre over Osasuna, og det var særlig Vinícius som stod for det aller meste. Moncayola, som hadde fått i oppgave å dekke Real Madrids venstrekant, ble løpt fra utallige ganger. Osasuna skapte noen få farligheter på kontringer, men det var Real Madrid som hadde kontroll på kampen.

Osasuna kom sterkt ut i andre omgang. Like før timen spilt endte et klarert innlegg opp hos Lucas Torró like utenfor sekstenmeteren, og den spanske midtbanespilleren banket ballen i mål. Dermed sto det 1-1, og Osasuna var fullt med i kampen igjen. Men ledelsen skulle ikke var lenge. Bar ti minutter senere var nemlig Vinícius Jr. på løpetur igjen. Han driblet seg ned til dødlinjen og spilte ballen utover i boksen. Pasningen ble klarert, men havnet hos Toni Kroos som banket til fra sekstenmeterstreken. Ballen gikk via et Osasuna-bein før den landet hos Rodrygo, og nok en gang var brasilianeren iskaldt da det gjaldt som mest. 2-1 ble også sluttresultatet, og Real Madrid vant derfor sitt første Copa del Rey-trofé siden 2014!

Saken fortsetter under bildet

AVGJØRENDE: Nok en gang ble Rodrygo og Vini Jr. helt avgjørende for Real Madrid da det gjaldt som mest.

Thibaut Courtois (6): Det var ikke veldig mye Courtois måtte gjøre i denne kampen, men når han måtte i aksjon var han strålende som alltid. Scoringen kunne han ikke gjøre noe med, men redningen på avslutningen til Abde i første omgang er fantastisk og veldig viktig.

Dani Carvajal: (8): Når de aller største anledningene kommer dukker også Carvajal opp. I går var en av lagets viktigste spillere og leverte flere avgjørende defensive handlinger. Han reddet en avslutning på strek i første omgang, og måtte ty til en «last man»-takling i sluttminuttene. Strålende kamp av Carvajal.

Éder Militão (6): Militão har vært inni en liten formdupp de siste ukene, og også i gårsdagens finale hadde han et par litt svake involveringer. Han tapte blant annet duellen med Abde som førte til en kjempesjanse i første omgang. Men brasilianeren hevet seg i løpet av kampen og leverte til slutt en solid defensiv match.

David Alaba (7): Den beste av de to stopperne i går kveld. Han var taklingssterk og viste frem sin fart i duellene med med noen av de raske Osasuna-angriperne. I tillegg var han solid med ballen og bommet nesten ikke på en eneste pasning. Han kunne toppet en god prestasjon med en strålende frisparkscoringen, men skuddet fra 30 meter ble hindret av tverrliggeren.

Eduardo Camavinga (7): Eduardo Camavinga ble nok en gang satt til å spille venstreback mot Osasuna, en oppgave han løste svært godt. Hans beste minutter kom nok likevel da han ble flyttet opp på midtbanen i løpet av andre omgang. En flott kamp av Camavinga!

Toni Kroos (7): Er det én ting Toni Kroos kan så er det å spille finaler, og det viste han også i går. Ingen hadde flere pasninger enn tyskeren i løpet av kampen, og det var heller ingen Real Madrid-spiller som hadde flere pasninger inn i siste tredjedel. En flott kamp av Kroos!

Aurelién Tchouaméni (6): Tchouaméni leverte en strålende kamp i finalen i går. Han traff på 98% av pasningene sine, mer enn noen andre på banen. I tillegg vant han tilbake ballen seks ganger. Dette lover godt før City-kampen på tirsdag, hvor man fort kan trenger en spiller av hans profil på midtbanen.

Federico Valverde (6): Fede Valverde leverte langt ifra sin beste første omgang, hvor han ofte var litt for sent ute og tapte andreballene. Men i løpet av kampen spilte han seg opp og ble bare bedre og bedre. I løpet av andre omgang fikk vi se en typisk Valverde-kamp hvor han rett og slett var overalt på banen.

Rodrygo Goes (8): Rodrygo slutter aldri å levere i de store kampene! Han var avgjørende i både kvartfinalen mot Atlético Madrid og i semifinalen mot Barcelona, og i finalen scoret han to mål. Han sto på rett sted til rett tid ved begge scoringene og var iskald da han fikk muligheten. Kjempekamp av Rodrygo!

Karim Benzema (6): Karim Benzema var nok ikke så mye involvert som vi er vant til å se ham i denne finalen. Av spillerne som spilte 90 minutter var han den med færrest touch. Han hadde ellers en kjempemulighet i første omgang som ble hindret av en utrolig keeperredning.

Vinícius Jr. (9 BB): Vinícius Jr. var helt ustoppelig i går. Moncayola på Osasunas høyreback ble fraløpt utallige ganger, og det virket ikke som at de hadde noen løsninger på Vinícius. Den målgivende pasningen er strålende, men han kunne fort stått med en scoring eller to også. Stor kamp!

Antonio Rüdiger (6): Rüdiger kom innpå med drøye tjue minutter igjen av kampen, antakeligvis for å kunne flytte Camavinga opp på midtbanen. Han ble viktig i sluttminuttene med sin fart, fysikk og hodestyrke.

Luka Modric (N/A): Spiller for kort for vurdering

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort for vurdering