Intervjuer

Benzema: – Vi satte spor i en hel æra

Karim Benzema forlenget kontrakten sin med Real Madrid frem til sommeren 2023, og snakket etter forlengelsen med klubbens offisielle mediapartnere.

Karim Benzema ankom Real Madrid sommeren 2009 i en alder av 21 år, i en overgang verdt €35M fra Olympique Lyonnais, også kjent som Lyon. Mange år er gått siden den gang, og selv om det har vært en rekke utfordrere i hans posisjon som blant annet Higuain og klubb-legende Raúl så har han kjempet godt, og er i dag den spilleren med nest lengst fartstid i klubben. Det er kun Real Madrid sin kaptein, Marcelo som har lenger fartstid i klubben, hvilket vi si at franskmannen er klubbens vise-kaptein, og han kommer til å bære bindet mange ganger den kommende sesongen.

Allerede i sin første sesong for klubben så spilte han 33 kamper, og noterte seg for 15 målpoeng til tross for at han ikke startet alle kampene han spilte. Hans andre sesong i klubben ble derimot langt bedre, hvor han spilte 48 kamper, scoret 26 mål og spilte ni målgivende pasninger. Sesongen etter, altså 2011/12 så fortsatte han i samme spor, hvor han spilte 52 kamper, og noterte seg for vanvittige 51 målpoeng. 32 ganger følte franskmannen nettsus, og 19 ganger spilte han den målgivende pasningen. Poengfangsten sank noe sesongen etter, men det var fortsatt særdeles høy hvor han spilte 50 kamper, scoret 20 mål og spilte 21 målgivende pasninger.

Sesongen 2013/14 skulle bli en av det merkverdige slaget for Karim Benzema. Ikke bare noterte han seg for sin tredje sesong på rad med 40 målpoeng eller mer, men han var også svært sentral i laget som gikk hele veien i Champions League. Den påfølgende sesongen ble noe svakere enn de tre tidligere hvor han slet med en skade mot slutten av sesongen, og «kun» noterte seg for 37 målpoeng, hvor 22 var scoringer og 15 var målgivende pasninger. Karim Benzema slet litt med skader også sesongen etter hvor han kun spilte 36 kamper, og totalt noterte seg for 34 målpoeng, men igjen vant Real Madrid Champions League, og dette var starten på noe de fleste vil slite med å slå.

For ikke bare vant de verdens tøffeste turnering for klubblag sesongen 2015/16, men de vant også 16/17 og 17/18. Tre troféer i Champions League på rad, og hele fire på fem sesonger, vanvittig. Sesongen 2016/17 ble ingen vanvittig sesong for franskmannen på et personlig plan hvor han «kun» noterte seg for 27 målpoeng på 48 kamper, og det samme gjaldt sesongen etter hvor han spilte 47 kamper og laget 23 målpoeng, men du verden hvilken viktig brikke han var i laget. Jobben han gjorde for angrepet, og innsatsen han la ned var uvurdelig, og på mange måter kritisk for at Real Madrid skulle klare å vinne Champions League tre ganger på rad.

Da sesongen 2018/19 ble sparket i gang så begynte en ny æra for franskmannen, for det var nemlig den første i Real Madrid uten makker Cristiano Ronaldo. Selv om det ble en skuffende sesong totalt sett for klubben så leverte Benzema en vanvittig sesong, hvor han var tilbake på over 40 målpoeng med 30 scoringer og elleve målgivende pasninger. Det ble ikke stort dårligere sesongen etter heller, hvor Real Madrid vant LaLiga Santander, og Benzema totalt noterte seg for 38 målpoeng med 27 scoringer, og elleve målgivende pasninger.

Den foregående sesong var også fantastisk på et personlig plan for Karim, hvor han noterte seg for 39 målpoeng fordelt på 46 kamper, og han var sentral i Real Madrid sin jakt på LaLiga-troféet, samt at klubben tok seg til semifinale i Champions League. Totalt har franskmannen nå spilt hele 560 offisielle kamper for Real Madrid, og 281 ganger har han funnet veien til nettmaskene samtidig som han har spilt 141 målgivende pasninger. Det blir totalt 422 målpoeng på 560 kamper, hvilket vil si et poengsnitt på 0.75 per kamp, og det er meget høyt. Franskmannen er den som har scoret tredje flest mål i Real Madrid sin historie, og ikke bare det, men han er også på delt fjerdeplass i Champions League over antall scorede mål sammen med Raúl. Karim Benzema har gjort seg fortjent til sin forlengelsen han signerte, og etter kontrakten var signert sa han følgende:

– Jeg er stolt av min karriere, og stolt av å fornye kontrakten min her, og at jeg får fortsette i denne klubben som for meg, som jeg alltid har sagt, er den beste i verden. Jeg kommer til å fortsette det harde arbeidet, og samtidig nyte tiden fordi hver eneste dag her er en stor fornøyelse for meg. 

– Jeg ser ikke på statistikken. Jeg bare morer meg, og nyter tiden på gressmatta. Jeg blir veldig glad når jeg scorer mål, spiller målgivende pasninger, og generelt gjør ting som gir fansen glede. Selvsagt så kommer jeg til å se tilbake på det når jeg legger opp, men akkurat nå så nyter jeg bare det å spille fotball hver dag for når du spiller for Real Madrid så skriver du om historiebøkene. 

Signering

– Det er lang tid siden, men selvfølgelig så husker jeg det. Mine foreldre, og min agent ringte meg og sa at jeg skulle komme til huset deres. Jeg ville egentlig ikke gå dit, men da jeg kom så var Florentino Pérez der, mannen som hentet Zizou, Ronaldo, og andre Galácticos til klubben. Jeg bare så på han, og var helt stum. Alt han spurte meg om var om jeg kunne tenke meg å spille for Real Madrid, og det sa jeg at jeg ville. Når jeg ser tilbake på hva jeg har oppnådd med Real Madrid, så gjør det meg veldig stolt. 

Karim Benzema
KONTRAKT: Karim Benzema skriver under på Real Madrid-kontrakten sin sammen med president Florentino Pérez sommeren 2009.

Hva er høydepunktet i din Real Madrid-karriere?

– Det vet jeg ikke for hver eneste sesong så forsøker jeg å forbedre den foregående sesongen. Om jeg var nødt til å isolere ut et år så vet jeg virkelig ikke hvilket jeg skulle valgt. Jeg er ikke i stand til å velge for jeg ønsker å oppnå mer hvert eneste år. 

– Real Madrid kommer alltid til å være det beste laget i verden, men jeg tror at æraen hvor vi vant Champions League så var vi et lag som var, jeg vil ikke si uslåelig, men det å vinne Champions League fire ganger, det er en veldig spesiell prestasjon. Det er veldig vanskelig å vinne turneringen, og vi klarte det tre år på rad. Vi satte spor på en hel æra med det laget, og vi kommer til å sette vårt merke på en annen æra i fremtiden. 

Hvordan har tar vare på seg selv

– Jeg tar virkelig vare på meg selv hjemme, og kanskje enda mer på jobb. Jeg følger med på hva jeg spiser, og gjør spesifikke ting på treningsstudioet. Det er små detaljer som videre tillater deg å gå ut på gressmatta å gjøre ting, og det samme gjelder på trening. 

Ancelotti

– Han er en fantastisk trener. Ingen har noe som helst tvil vedrørende det. Han ber meg kun om å spille mitt spill. Vi snakker før trening for å sjekke hvordan jeg har det, og diskuterer om det er noe jeg behøver å gjøre annerledes på gressmatta. Alt avhenger av forholdet mellom spiller og trener, men for min del så føler jeg meg bra av å spille under han. 

Fans

– Vi treneger alle sammen fordi stadionet er noe helt annerledes uten dem. Jeg håper de kan returnere snart, og hjelpe oss til å vinne noen troféer for vi trenger dem. 

Hva betyr emblemet for deg? 

– Den beste klubben i verden. En drøm som kom i oppfyllelse for meg, og hver eneste dag er jeg heldig nok til å leve drømmen. 

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.