Nyheter

Zidanes utfordring

Zinedine Zidane tar i dag fatt på sin tredje sesong som Real Madrid-trener hvor han leder laget i første serierunde, og han skal prøve å gjøre noe ingen Real Madrid-trener har gjort på over 30 år - forsvare serietittelen.

I kveld sparker Real Madrid i gang LaLiga-sesongen når de gjester Anoeta for å møte Real Sociedad. Den regjerende seriemesteren tar fatt på oppgaven med å forsvare serietittelen, noe Los Blancos ikke har klart siden de vant LaLiga i både 2006/07-sesongen og 2007/08-sesongen, med henholdsvis Fabio Capello og Bernd Schuster ved roret.

Zinedine Zidane har i løpet av sin karriere som Real Madrid-trener vært klar i sin sak om at det er LaLiga som er hovedprioritet, til tross for at Los Blancos under hans ledelse kun har vunnet ligaen to ganger mot å eksempelvis ha løftet Champions League-trofeet ved fire anledninger, senest i Kiev i 2018.

– Dagen vi vant LaLiga er kanskje den største dagen i min idrettskariere.

Dette sa Zinedine Zidane da han ble spurt om LaLiga-tittelen Real Madrid sikret hjemme mot Villarreal 19. juli 2020, og Los Blancos kunne slippe jubelen løs tre år etter forrige serietittel. Når Real Madrid i kveld møter Real Sociedad på bortebane så starter en ny utfordring for Zinedine Zidane, noe ingen Real Madrid-trener har klart på over 30 år: forsvare Real Madrid til to strake LaLiga-titler.

HYLLET: Zinedine Zidane ble hyllet etter den 34. LaLiga-tittelen var i boks.

Leo Beenhakker var den forrige trenere som ledet Real Madrid til to strake seriegull, da han ledet Los Blancos med Emilio Butragueño i spissen til serietittelen i både 1987/88-sesongen og 1988/89-sesongen. Dersom Zinedine Zidane makter å gjenskape bragden vil det være 32 år siden dette sist skjedde, like mange år som det tok klubben å vinne Champions League for syvende gang fra 1966 til 1998.

Det er kun ytterligere tre trenere som har klart å lede Real Madrid til to strake serietitler, blant dem finner man Miguel Muñoz som ledet klubben til vanvittige ni serietitler, fem av dem kom på løpende bånd mellom 1961 og 1965. Etter Muñoz forlot Los Blancos i 1974 så kom Miljan Miljanić til klubben, og serberen ledet Los Blancos til topp i både 1974/75- og 1975/76-sesongen.

Luis Molowny, som ledet Real Madrid på fire forskjellige tidspunkt i løpet av sin karriere, ledet så Los Blancos til serietittelen i 1977/78- og 1978/79-sesongen, før Leo Beenhakker så gjorde dette igjen ti år senere. Nå gjenstår det å se om Zinedine Zidane makter å repetere bragden, og bli den femte i Real Madrid-historien som leder Real Madrid til to strake seriegull.

TO STRAKE: Real Madrid-troppen som vant to strake serietitler mellom 1988 og 1989, ledet av Leo Beenhakker som står foran president Ramón Mendoza.

Legg inn en kommentar