Mats Hermansens spesialer

Sur ettersmak

(Kommentar): Bale har endelig fått flyttet på seg. Nå får han muligheten til å skinne igjen i sin gamle klubb. Men hvem har egentlig skylden i skilsmisseoppgjøret mellom Madrid og sin gamle nummer 11?

Datoen er 1.september 2013 og Madrid har nettopp kunngjort at de har fått klørne sine i en av de mest spennende spillerne der ute. Gareth Bale var mannen bak datidens dyreste overgang og han leverte deretter. Hans første sesong startet med et smell. Bale setter inn 2-1 mot Atletico Madrid i Champions League finalen og sprinter forbi hele Barcelona i cupfinalen. Bale var nå på likt nivå med de aller beste og den nye trioen, BBC, var født. Alt tydet på at Bale skulle bidra til mere suksess i årene fremover og det gjorde han, til en viss grad.

Når Zidane ankom portene i Madrid, skulle historie skrives. Zidane vinner Champions League i sin første sesong og Bale var en viktig del av troppen. Året etter blir Bale skadet. 22.november pådrar Bale seg en ankelskade mot Sporting Lisboa og er ute i over 4 måneder. I løpet av denne perioden gjør Zidane flere endringer. Ronaldo og Benzema spiller sammen på topp, med Isco like bak. Formasjonen er endret og det er ikke lenger stort med plass til Bale. Når Champions League finalen skal spilles i Cardiff dette året, er det Bale som skal være hovedpersonen. Verken han eller James Rodriguez er så vidt en del av planene. Det er først nå vi ser at Zidane ikke prioriterer Bale lenger.

Dermed går det bare nedover. Bale får noen innhopp sesongen etter. Han avgjør blant annet Champions League finalen mot Liverpool. Det forventes at han skal forlate Madrid på dette tidspunktet, men saken tar en annen vending. Både Zidane og Ronaldo forsvinner. Både fansen og klubben forventer at Bale endelig skal få steppe opp. Men det blir ingen suksess. Madrid virker tamt og det ropes etter endringer. Zidane kommer endelig tilbake. Bra nytt for klubben, dårlig nytt for Bale.

I år har det blitt veldig tydelig. Bale har i det stille protestert mot klubben. Han går tidlig fra kamper, han blir kritisert for å være usosial og han har fortsatt ingen interesse av å lære seg spansk. Vi må også nevne flaggskandalen og gangen han la munnbindet over øynene. Bale viser tydelig at han ikke bryr seg og det med god grunn. Denne sesongen åpner med at Zidane kunngjør at Bale ikke er en del av planene. Når Asensio blir skadet i preseason, må han nesten snu. Men Bale glemmer ikke dette. Madrid blokkerte også en mulig overgang til kinesisk fotball. Ikke nok med dette, så har Bale blitt kritisert så og si hele sesongen.

Jeg sitter ihvertfall igjen med en sur ettersmak. Bale har fått unødvendig mye kritikk denne sesongen, men noe er også selvforskyldt. Han lærte seg aldri noe særlig spansk, han dro tidlig fra kamper og viser tydelig hvor misfornøyd han er med munnbindet over øynene. Men kan han klandres? Bale ønsket seg vekk fra Madrid for lenge siden. Han visste at han ikke var prioritert. Han ble omtrent buet på av egne fans til enhver tid. Han var heller ikke i det gode selskap sosialt. Marco Asensio fikk jo også utdelt draktnummeret til Madrid før overgangen var offentliggjort. Madrid kunne nesten ikke vente med å kvitte seg med han. Isteden fortjener han en hyllest for alt han har utrettet for Madrid. Bale har direkte avgjort 4 store finaler for Madrid, samtidig med viktig bidrag i en stor periode. Og nå får vi også se om Bale fortsatt har noe futt igjen. Lykke til!

1 comment

  1. Tilbake der han er elsket. Ekte supportere i motsetning til Madrid. Tynneste suppen av en bortekamp jeg har vært på som Tottenhamsupporter. COYS!

Legg inn en kommentar