William Gromstads spesialer

Zidanes første Champions-League nederlag

Zidane røk ut av Champions League for første gang i sin trenerkarriere. Manchester City ble for sterke, men det endrer likevel ikke på Real Madrid overgangsstrategi før neste sesong.

For første gang i sin trenerkarriere har Zinedine Zidane røket ut av Champions League. Etter å ha tapt 4-2 sammenlagt mot Manchester City, røk Real Madrid ut i første utslagsrunde for det andre året på rad, men i fjor var Santiago Solari trener. Før lørdagens nederlag hadde Real under Zidane vunnet ni utslagsrunder på rad og tre finaler. Storlag som Paris Saint-Germain, Bayern München, og Juventus har alle blitt slått ut av det spanske hovedstadslaget, og Atletico Madrid, Juventus, og Liverpool ble slått i løpet av tre finaler på tre år.

På banen har Zidane også hatt suksess i Champions League. I 2002 scoret han et uforglemmelig mål i finalen mot Bayer Leverkusen og vant med det sitt eneste CL-trofe som spiller. Med Juventus tapte han to finaler, både i 1997 og i 1998. For Real Madrid har han dermed vært involvert i fire trofeer, noe svært få spillere og trenere kan skryte på seg, spesielt hvis man ser bort fra de fremdeles aktive spillerne som var med å vinne tre år på rad. Ser man på en enkeltpersons helhetlige bidrag til klubben, er Zidane helt oppe i toppen.

Selv med en tidlig exit fra Champions League, gjør det at laget vant serien at sesongen bør regnes som en god sesong. Nå får både spillerne og Zidane en betydelig lengre pause enn rivalene frem mot neste sesong, noe som kan gi en fordel. Samtidig taper klubben mye penger på å ikke gå videre. Perez var tidligere ute i media og sa at det ikke kom til å bli noen store signeringer i løpet av overgangsvinduet, og dette er fortsatt status i klubben. Hovedfokuset blir å selge spillere for å finansiere kjøp neste sommer og for å gjøre opp for tapet av blant annet tilskuerinntekter. Etter den langvarige konflikten mellom Bale og Zidane, er nok waliseren en av de klubben er mest ivrig etter å bli kvitt. Dette kan likevel bli vanskelig, da Bales lønn er ekstremt høy, samtidig som han tydeligvis trives godt i Madrid uten å spille fotball.

Legg inn en kommentar