Mats Hermansens spesialer

Real Madrid bør være fornøyd med årets sesong

Madrid ble sendt ut fra 8-dels finalen enda en gang, men denne gangen med seriegullet i boks. Sesongen har vært spesiell for alle, men kanskje ekstra krokete for Madrid. Tross alt har årets sesong har vært en suksess.

Det var store forhåpninger til årets sesong. Hazard og Jovic skulle stå for scoringene, samme med resten av angrepet. Mendy og Militao ble hentet inn for å styrke forsvaret. Madrid skulle komme seg sterkt tilbake etter tapet av Ronaldo, og Zidane skulle styre skuta mot gull. Sesongen startet nokså krokete. Hazard har slitt med skader omtrent hele sesongen og Jovic har knapt spilt. Angrepet har vært ledet ann av en aldrende Benzema og legenden Ramos. Madrid mangler fortsatt en angripende stjerne, men klarte allikevel å sikre ligagull. Avansement i Champions League var kanskje godt mulig, men for mye å be om. Madrid skal være fornøyd med ligagull i år.

Zidane skal ha mye av æren. Ikke bare har han tilpasset seg utfordringene, men han viser også handlekraft. Valverde fikk en plass på laget etter PSG-tapet og Madrid fikk ny energi. Marcelo har vært svak defensiv og er ikke lenger like stabil, dermed fikk Mendy en plass på laget. Bale har ikke vært like dedikert som tidligere og har dermed blitt totalt fryst ut. Zidane har også forvirret alle motstanderne sine, spesielt mot slutten av sesongen. Han har stilt opp laget i alle mulige formasjoner. Flere spillere har spilt i mange forskjellige posisjoner. Til og med Guardiola hyllet Zidane for dette og mente det nesten var umulig å forberede seg taktisk mot Madrid. Etter pausen endret også spillestilen seg kraftig. Madrid gikk fra et lag som omtrent angriper uten hemninger, til å spille mer ballbesittende og defensivt. Resultatet av dette ble ligagull. Zidane kan ikke klandres for to svake øyeblikk av Varane, men bør hylles for en sterk sluttinnspurt i ligaen.

Madrid kan nå tenke på neste sesong. Forhåpentligvis får Hazard nok tid og mot til å trå godt til neste sesong. Det er han avhengig av for å beholde statusen sin. Både Vinicius og Rodrygo er enda litt eldre, og forhåpentligvis bedre, til neste sesong. Zidane vil ha et klarere bilde av hva som må til og med ny erfaring vil han være enda bedre stilt. Zidane var muligens reddet mye av enkeltprestasjoner i sin første periode som trener og tok stor risk for eget renommé når han kom tilbake. Zidane viste alle feil. Madrid vant tittelen kombinert av god taktikk og avgjørelser fra treneren sin, ikke flere scoringer enn motstanderen og Ronaldo som dukker opp når han trengs. Madrid er bedre forberedt neste sesong og muligens, spesielt for oss nordmenn, er kanskje Ødegaard på plass for moderklubben sin?

 

Legg inn en kommentar