Intervjuer

Zidane: – Vi vet det blir en hard kamp, men hele laget er motivert og ønsker tre nye poeng

Den franske manageren snakket med pressen i forkant av møte med nyopprykkede Cádiz, han beskriver lørdagens motstander som et hardtarbeidende og disiplinert lag.

 

Zinedine Zidane snakket med media på en online pressekonferanse før lørdagens LaLiga-oppgjør med Cádiz på Alfredo Di Stéfano:

– Cádiz er et veldig disiplinert lag som nettopp har rykket opp. Jeg er sikker på at de vil gjøre kampen veldig vanskelig for oss, men vi vet at hver kamp er utfordrende i LaLiga. Det gjelder også oppgjørene mot mindre motstand, den spanske ligaen er ekstremt konkurransedyktig og vi må være godt forberedt til møtet.

– Vi vet det blir en hard kamp, men hele laget er motivert og ønsker tre nye poeng. Vi ønsker å vise oss fram fra vår beste side og ta alle poengene. Vi har hatt 14 spillere ute på landslagsoppdrag, men vi trener godt og alle har kommet friske tilbake. Det er det viktigste akkurat nå. Nå har vi en rekke med syv tette kamper, og vi er klare for det.

Rotasjon?

– Det er en veldig lang sesong, og vi må rotere. Vi har mange gode spillere å bytte inn og som kan endre et kampbilde. Våre spillere hviler sjeldent, de har nettopp hatt flere landskamper og nå venter flere kamper på rekke og rad. Vi har vist vi kan vinne selv om det er et hardt kampprogram, men alle må være klare til å roteres.

Kamper uten fans

– Vi ønsker selvfølgelig å spille med fansen på tribunen. Det har alltid vært tilfelle, og det er normalt. Situasjonen er slik den er. Jeg tror ikke fraværet av fans favoriserer oss på noen måte, men vi tilpasser oss forholdene. Det hadde naturligvis vært det beste med fansen sin støtte, men vi må venne oss til å spille uten dem.

Zidane sin rolle

– Jeg forsøker å gi 100 prosent hver eneste dag. Jeg kjenner denne klubben, denne jobben og hva det betyr å trene Real Madrid. Jeg har vært her i nesten i 19 år og å bli hovedtrener er det beste som noen gang har skjedd meg.

– Jeg føler meg verdsatt grunnet min jobb som trener i Real Madrid, noe som er et veldig viktig ansvar og noe som ikke varer for evig. Jeg liker å være sammen med spillerne mine hver dag og er heldig som får jobbe med det jeg elsker. Jeg har en spesiell rolle nå, og ønsker å få mest mulig ut av den til min siste dag.

(Saken fortsetter under bildet)

Rodrygo
HAT-TRICK: Rodrygo feirer en av sine tre scoringer i Real Madrid 6-0-seier mot Galatasaray i Champions League-gruppespillet.

Rodrygo

– Han kan bekle opptil flere posisjoner. Han er en veldig god spiller nå og har en flott framtid i vente. Det viktigste for han er å utvikle seg og føle seg verdsatt. Han vet han er en viktig del av denne troppen, vi er en stor gruppe og jeg vil gi tillit til alle. Det viktigste er å være forberedt og gjøre en god jobb når man får sjansen.

Målvakter

– Jeg har tre keepere tilgjengelig, og vi skal finne ut hvordan vi skal håndtere det. De må være klare og prestere bra.

Jović

–Han er en Real Madrid-spiller, og jeg ønsker han alt godt. Alle har rett til sin mening om han, men å snakke tull er ikke passende nå.

Ødegaard og Haaland

– Jeg så kampene til Norge og Martin spilte en annen rolle enn det han gjør for Real Madrid. Jeg er fornøyd, og når spillere mine er på landslagsoppdrag, liker jeg at de spiller godt. Haaland er ikke min spiller, men han er veldig god.

Borja Mayorals kommentar

– Jeg snakker med spillerne mine, men det er private samtaler og vil være mellom oss. Jeg prøver alltid å være ærlig med dem, og alle kan si hva de vil. Gruppen som er her kjemper for sin plass, og det er alt jeg er opptatt av.

Mbappé

– Det er mange rykter som knytter Real Madrid til mange forskjellige spillere, men det vil ikke ha noen innvirkning på garderoben. Overgangsvinduet er stengt, og vi har et lag som vil kjempe for alt. Det er det vi skal prøve å gjøre.

Legg inn en kommentar