Kamprapporter

Real Madrid 0-1 Cádiz

Los Blancos leverte en meget svak første omgang og kom under mot nyopprykkede Cádiz. Selv om Zidane gjorde hele fire endringer til pause, så holdt det ikke og Real Madrid tapte for første gang på 15 kamper i LaLiga Santander.

Real Madrid 0-1 Cádiz
Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 5
Lørdag 17.oktober, kl:18.30

0-1 Anthony Lozano (16′) – Assist: Álvaro Negredo

Lørdag kveld var det duket for den fryktede første kampen etter landslagspausen for Real Madrid. Carvajal, Hazard, Odriozola, Mariano og Ødegaard skulle alle sammen stå over oppgjøret med diverse skade-plager, og i tillegg til dette måtte Zidane ha en rekke landslagsoppdrag i bakhodet. Det er ikke uten grunn at disse oppgjørene er «fryktet», og Real Madrid har flere ganger levert middels resultater etter pausene grunnet at så mange spillere er borte fra hovedstaden i en drøy uke. Nyopprykkede Cádiz var laget som skulle forsøke å gjøre livet surt for Los Blancos denne gang, og et spennende oppgjør stod for tur lørdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Nacho, Varane, Ramos (Militão 46′), Marcelo – Modric (Valverde 46′), Kroos (Jovic 78′), Isco (Casemiro 46′) – Lucas (Asensio 46′), Benzema, Vinícius Júnior 

Cádiz: Ledesma – Akapo, Cala, Fali, Espino – Sánchez, Mari (Garrido 76′), Jonsson (Izquierdo 86′), Álex (Fernandez 86′) – Negredo (Gimenez 81′), Lozano (Malbasic 46′) 

Enveiskjøring

Det skulle ikke gå mer enn et minutt før det nyopprykkede laget kom til en ekstremt stor sjanse på Estadio Alfredo Di Stéfano. Kroos sendte en svak ball gjennom feltet som landet hos Negredo, og den rutinerte angriperen fikk ballen forbi Courtois, men på streken ventet Ramos som reddet mesterlig. Fem minutter senere var det hans spissmakker Lozano som var på farten og kom til avslutning, denne gang rett på Courtois. Ti minutter ut i oppgjøret kom Real Madrid til sine første avslutninger, først ved Benzema som skjøt rett på Ledesma og deretter ved Lucas som sendte den et par meter over mål.

Et kvarter ut i oppgjøret fikk gjestene vist seg frem på ny, først ved Negredo som headet utenfor, og deretter med Cala som klemte til fra tjue meter, men Courtois var nede og reddet flott. Minuttet senere kom omsider den første scoringen, og det var gjestene som åpnet ballet. Negredo spilte gjennom sin makker Lozano, og selv om angriperen klønet noe med avslutningen så fikk han den forbi Courtois og i mål til 0-1. Samme mann var frempå etter halvtimen hvor han ble spilt i bakrom, og han forsøkte en variant hvor han skjøt i steget, men den belgiske sisteskansen reddet på ny.

Real Madrid fikk et par sjanser fem minutter før pause, først etter hjørnespark hvor Varane fikk stå fri og heade ettersom Ramos gikk ned i feltet, men ballen endte til side for mål. Kort tid senere kombinerte Real Madrid med mange spillere, og Marcelo fikk til slutt lagt ballen inn mot Lucas. Han fikk ikke kontroll over kula, og Vinícius Júnior forsøkte seg med et brassespark, men Modric stod i veien. Det stod derfor 0-1 til pause.

Fire bytter av Zidane

Los Blancos var sjeldent svake i den første omgangen, og det resulterte i at Zidane valgte å gjøre noe han aldri før har gjort, nemlig å bytte fire(!) spillere i hvilen. Modric, Isco, Ramos og Lucas gikk av, mens Militão, Valverde, Casemiro og Asensio kom inn. Endringer måtte til, og Zizou nølte ikke et sekund. Det var synlig med en gang at ting har blitt endret i hvilen, og Real Madrid presset på fra første blås i fløyta.

Ti minutter ut i omgangen ble Vinícius Júnior spilt opp på 16 meter, og unggutten dro seg litt innover i banen før han skrudde ballen et par meter over tverrliggeren. Drøyt ti minutter etter dette sendte Kroos ballen inn i feltet, og mot alle odds så var det Vinícius Júnior som ruvet høyest og stanget ballen utenfor stolpen.

Med ti minutter igjen å spille så ble en ball lobbet inn mot bakerste stolpe, hvor Benzema kom løpende, og franskmannen fant sin makker Jovic som scoret. Målet ble dog ikke stående da Benzema var en god meter i offside når ballen ble slått inn. Et par minutter senere kombinerte de to angriperne igjen, hvor Jovic hælet ballen til Benzema, og franskmannen klemte kula knallhardt i tverrliggeren.

Real Madrid presset på mot slutten, og flyttet opp mange mann, men de klarte ikke å bryte gjennom det kompakte forsvaret til Cádiz. Det vil si at nok en gang får Los Blancos smake på «FIFA-viruset» hvor de spiller svakt, og avgir poeng i oppgjøret etter landslagspausen. Onsdag venter Shakhtar Donetsk, og lørdag står erkerival Barcelona på motsatt banehalvdel.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5 BB): Er nok en gang Real Madrid sin beste spiller.. Det er vell og bra at belgieren leverer solid arbeid hver eneste gang han spiller, men må dessverre se en ball forbi seg i denne kampen. Har flere gode redninger, og virker trygg. Er nære å ta scoringen også. God kamp igjen!

Nacho Fernández (3): Man får liksom ikke det samme med en midtstopper på høyreback, spesielt offensivt. Har veldig lite å tilføre, selv om han forsøker. Involverer seg noe, men løper annerledes enn Carvajal, og det blir tidvis noen misforståelser. Defensivt er det ok, men etterlater tidvis litt store rom.

Raphaël Varane (4): Gjør egentlig grei jobb sammen med Ramos defensivt, og føler de får veldig mye å demme opp for med en så svak midtbane som i går. Gjør noen gode brytninger, og viser igjen frem hurtigheten. Kan ikke klandres for scoringen.

Sergio Ramos (4): Sammen med Varane har han ok kontroll. Må i aksjon mye i den første omgangen, og gir dessverre litt for mye rom når Lozano scorer. Må ut til pause med en skade, og forhåpentligvis er den ikke veldig alvorlig!

Marcelo Vieira (3): Virker helt ute av det. Holder dessverre ikke den standarden som det forventes at en spiller for Real Madrid har. Virker treg, tung og helt ute av form. Tror kanskje vi har sett det Marcelo har å bidra med i Real Madrid, og at tiden som kommer blir tung for han.

Luka Modric (4): Den eneste av de som faktisk forsøker på midtbanen i første omgang. Skaper noen kombinasjoner, dikterer spillet og tempoet de gangene Real Madrid forsøker å skape noe. Blir byttet ut til pause for å endre midtbanen.

Toni Kroos (2): Spiller en sjeldent svak kamp. Bommer på pasninger han vanligvis klarer med bind for øynene. Blir i tillegg alt for lett overkjørt i rollen som holdende midtbanespiller. Virker litt rusten etter skaden.

Isco Alarcón (2): Tja, det var ikke mye bedre for Isco heller. Forsøker å involvere seg, men det går litt for langsomt, og det brukes litt for mange touch. Bidrar ikke med spesielt mye, og blir byttet ut til pause.

Lucas Vázquez (3): Skaper vell omtrent nada og niks, med unntak av skuddet hans som ender et par meter over mål. Er sent inn i duellene, klarer ikke å gå av en mann, eller får ballen forbi motstanderen. Byttet ut til pause.

Karim Benzema (2): Franskmannen sliter med å finne formen denne sesongen, og er ikke seg selv fra i fjor. Kløner med ballen i beina, slurver med pasninger og kombinasjonene sitter ikke. Har et skudd i tverrliggeren, og må opp noen hakk nå den franske storscoreren!

Vinícius Júnior (4): Av de som spiller fremover på banen så skal han ha kreditt for å forsøke. Cádiz flytter dog flere spillere over på hans side ved flere anledninger, og det blir vanskelige arbeidsforhold. Har et par skudd, og en heading. Viser at han vil, men får utrolig lite hjelp.

Innbytterne: 

Eder Militão (5): Bunnsolid defensivt den tiden han er på banen. Er alltid der han skal være, og bommer omtrent ikke med noe som helst, enten om det er pasninger eller taklinger. Veldig positivt å se brassen tilbake på banen.

Federico Valverde (3): Virker til å være sliten etter en lang reise over Atlanterhavet. Får det ikke helt til å stemme, og kløner litt, men bidrar med intensitet og arbeidskraft.

Carlos Casemiro (4): Stabiliserer midten nesten umiddelbart, og har mye bedre kontroll på motstanderne, men det resulterer dessverre ikke i så mye. Virker litt tung etter en lang reise.

Marco Asensio (4): Får det liksom ikke helt til å stemme den spanske kanten. Virker litt for ufarlig med ballen, og tilfører ikke veldig mye til angrepet. Må opp noen hakk, men samtidig godt å se han på banen.

Luka Jovic (N/A): Gjør omtrent ingen feil den tiden han er på banen. Kombinerer flott, og scorer et mål (offside). Viser at han er på hugget, og gjør et godt innhopp.

Hva er dine tanker om vurderingene? 

Legg inn en kommentar