Intervjuer

Zidane: – Vi fortjente seieren

Zinédine Zidane møtte pressen etter seieren mot Real Sociedad, og han var ikke fornøyd med all praten om dommeravgjørelsene.

Søndag kveld spilte Real Madrid en potensielt sesongavgjørende kamp da de møtte Real Sociedad på Anoeta i San Sebastián. Real Madrid, i limegrønn drakt for anledningen, ville innta tabelltopp med seier etter Barcelonas poengtap fredag kveld. I tillegg sto Real Madrids utlånte nordmann, Martin Ødegaard, på motsatt banehalvdel. Scenen var altså satt for en skikkelig god match, og den skuffet i hvert fall ikke på dramatikken.

Den første omgangen var stille fra begge sider, men i andre omgang smalt det skikkelig. Vinícius Jr. fikk tildelt straffespark etter et særegent dribleraid, og Ramos var iskald fra straffemerket. Noen minutter senere trodde Real Sociedad at de hadde utlignet da Januzaj satte ballen i mål. Feiringene ble fort stilnet, for målet ble annullert etter at en offsideplassert Mikel Merino blokkerte Courtois sin utsikt. Kort tid etter økte Real Madrid til 0-2, og også denne gangen var dommeravgjørelsen noe kontroversiell. Benzema tok i mot et innlegg med utsiden av skuldra før han banket ballen i mål, og etter en VAR-sjekk ble et fastslått at det var innenfor regelverket. Real Sociedad reduserte ti minutter før slutt, men Los Blancos fikk til slutt med seg de tre livsviktige poengene.

Etter kampen var det dommeravgjørelsene som sto i fokus, til tross for at alle ble gjort med hjemmel i regelverket. Zidane var svært misfornøyd med at fokus etter kampen var rettet mot dommeren framfor fotballen. Da han møtte pressen på en digital pressekonferanse, var han helt klart på at Real Madrid fortjente seieren, til tross for at folk mente noe annet. Dette hadde Zidane å si om kampen:

– Det er veldig tilfredsstillende. Det er et tøft sted å spille mot en tøff motstander, og de gjorde det vanskelig for oss. Kampen var ikke lett, men vi kjempet hele kampen og vant fortjent. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si. Vi fortjente seieren og det endrer ikke situasjonen. Vi vet at LaLiga kommer til å bli avgjort på slutten, og vi må bare fortsette som vi har gjort så langt. Det er å være fokusert og med ønsket å vinne.

– Det som irriterer meg at vi bare snakker om en ting: dommerne. Det er et lag her. Det er kamper som har blitt spilt helt fra begynnelsen av sesongen, men det virker som at vi kun er her nå og at vi har gjort noe som helst på banen. Vi kan ikke kontrollere kontroversene og det folk sier. Men jeg kan si at vi vant på banen og at vi fortjente seieren. Så får folk si hva de vil utover det.

Terminlisten

– Det endrer ikke så mye. I en vanlig sesong har vi mange kamper på kort tid og det er spillere som spiller 60-70 kamper per sesong. Nå spiller vi hver tredje dag og til og med hver andre. Det positive er at alle blir involvert, men det endrer ingenting. Det er en god seier fordi det er et vanskelig sted å komme, men det endrer ikke vår plan. Det er åtte kamper igjen, og dette kommer til å bli avgjort på slutten.

– Vi har ikke oppnådd noe enda. Selv om vi tre seire og ni poeng, vet vi at det kommer til å tøft helt til slutten av sesongen fordi det er mange gode lag i LaLiga. Vi må bare holde det gående. Vi er i godt driv nå og spillerne responderer godt både fysisk og teknisk. Vi er alltid ute etter enda mer, og i dag kunne du se at vi hadde lyst til å vinne kampen.

Ramos sin målrekord og skade

– For meg er han den beste forsvarsspilleren i verden. Det er mange gode forsvarere, men det han har oppnådd i så mange år er imponerende. Jeg som kjenner han, som har spilt med han, vet at personligheten hans gjør at han alltid ønsker mer, og den mentaliteten viderefører han til laget og klubben. Det er en skikkelig bonus. Han er i store smerter etter smellen han tok, men jeg tror at det bare en smell og ikke noe alvorlig. Det er de gode nyhetene.

ramos
SCORING: Sergio Ramos feirer Real Madrids første scoring mot Real Sociedad.

Kontroversene

– Jeg så det ikke. Som alltid har de fortalt meg om det, men jeg har ikke sett det. Det var straffe til Vinícius på det første målet. Karim sitt mål var en skjønnsvurdering for dommeren, men som alltid, jeg vil ikke snakke om det gikk i vår favør eller mot oss. Det er en dommer der som gjør jobben, vi fokuserer bare på oss selv og det vi gjorde utpå der. Det var en fortjent seier, og det er det viktigste for oss. Jeg foretrekker å prate om fotball og kampen i seg selv. Utover det har jeg ingenting mer å si.

Annullert scoring

– Jeg kan ikke snakke om det. Jeg er treneren, ikke dommeren. Dommeren er den som har en jobb å gjøre. Han så reprisen, han så at Merino blokkerte Courtois sitt synsfelt mens hans sto i offside, og da blåste han. Det er alt det er å si om det.

Legg inn en kommentar