Mats Hermansens spesialer

Geniet Zidane

Zidane løser det travle kampprogrammet perfekt og  mulighetene for ligagull blir stadig større.

Zidane viser igjen hvorfor han fortjener alle muligheter i klubben. Ikke bare har han tidligere sørget for kanskje den mest suksessfulle perioden, med 3 Champions League på rad. Han har også sørget for en ligatittel og er stadig nærmere en til. Denne sesongen så aldri ut til å bli en ny suksess. En periode produserte de lite foran mål, ble slått ut av Sociedad i cupen, tapte 2-1 mot City og lå bak Barcelona. I tillegg har troppen hatt enorme skadeproblemer. Nå som sesongen ble utsatt, har skuta snudd. Utfordringen nå er det trange kampprogrammet, men akkurat der er Zidane kanskje den beste. Selvom han har en stor tropp er det aldri enkelt å håndtere et stjernegalleri, men ingen passer bedre til dette enn Zidane.

I går fikk vi et godt eksempel på dette. Hazard er kanskje en av de største stjernene i fotballverden, men han har fått spille to omganger på tre kamper. Zidane gjorde det samme med Ronaldo i 16/17-sesongen. Ronaldo gikk med på å stå over visse kamper for å være i best mulig form til de tøffeste kampene. Hvor mange andre trenere ville fått til dette med kanskje den største av de alle? Zidane er vel kanskje den eneste. I tillegg gir han omtrent alle spillerne sine muligheten. Vinicius gjorde seg fortjent til tilliten og spilte en av sine beste kamper på lenge. Å bytte inn Mariano mot Barcelona virket søkt. Å gi Rodrygo muligheten tidlig i sesongen virket merkelig. Å prioritere både Valverde og Mendy foran Modric og Marcelo virket risikabelt. Men Zidane treffer. Rodrygo har levert jevnt de gangene han har fått spille. Mariano punkterte kampen for Barcelona. Valverde har vist seg å være en mer enn verdig konkurrent om Modric sin plass. Mendy har jo også omtrent danket ut Marcelo fra startoppstillingen. Zidane har virkelig peiling på det han driver med.

Ikke bare er han flink til å rotere og gi alle en mulighet. Men spillerne lovpriser han også. Det ble ramaskrik når han sa opp jobben sin. Det fikk nesten større oppslag i nyhetene enn Ronaldo sin overgang til Juventus. Spillerne savnet han fra starten av og maste vel daglig på å få han tilbake. Hvorfor han dro vet man jo ikke, men en ting vet man. Det var store uenigheter mellom Zidane og Pèrez om hvilke spillere som skulle inn og ut. Det er mulig Zidane ikke orket dette lenger. Han ville ha mere kontroll over spillergruppen sin, men fikk det ikke. Men plutselig var han tilbake igjen og det var klarere. Zidane kan vel ikke har vært så utbrent allikevel. Han ville kanskje aldri dra i utgangspunktet, men han stod ved sine prinsipper. Returen hans markerte dette. Han skulle nå få mere kontroll, både på overganger og hvilke spillere som får muligheten på banen. Zidane er kanskje den mest prinsippfaste av de alle. Å dytte både Marcelo og Modric sakte men sikkert ut av laget er ikke lett, men ingen går i mot han. Alle ønsker det beste for laget og den holdningen skal Zidane ha for.

Nå har Madrid vunnet tre på rad og leder ligaen. Barcelona skal fortsatt møte Atletico Madrid hjemme og Villareal borte. I tillegg har jo ikke Messi blitt hvilt omtrent ett sekund. Barcelona kommer til å få det vanskelig fremover og tegnene ser vi allerede nå. Jeg tviler på at Barcelona kommer til å holde løpet ut. Mot Mallorca på onsdag kan Zidane stille med en uthvilt Hazard og Modric. Casemiro får litt påtvunget hvile, men det løser nok Zidane godt. Mendy får nok også spille foran Marcelo, samt at Militao muligens tar en kamp for Ramos. Zidane sin taktikk holder alle spillerne i gang, samt at de får nok hvile. Alle skal få bidra og alle skal få hvile. Den luksusen kan ikke eller ønsker ikke Quique Setìen å unne seg. Zidane er virkelig et geni.

Legg inn en kommentar