Intervjuer

Courtois: – Jeg kunne ikke se noe som helst

Federico Valverde og Thibaut Courtois snakket med pressen etter seieren mot Real Sociedad i går.

I går kveld klarte Real Madrid å sikre seg tabelltopp etter 1-2-seieren mot Real Sociedad på Anoeta. Kampen var fylt av dramatikk, men etter en rekke VAR-situasjoner, var det bortelaget som trakk det lengste strået. Både Federico Valverde og Thibaut Courtois startet kampen for Real Madrid, og begge pratet litt med pressen i etterkant av seieren.

Federico Valverde spilte nesten hele kampen på Anoeta, og uruguayaneren var svært involvert i 0-2-scoringen med sin målgivende pasning til Karim Benzema. I første omgang leverte han også en flott pasning til Vinícius Jr., men en dårlig avslutningen under press fra motstanderne gjorde at det forble målløst. Valverde hadde følgende å si om kampen:

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg mener at man må nyte seire som dette i kamper som er vanskelige. Vi må bare fortsette nå og være motiverte til å vinne.

– Vi var det beste laget i store deler av kampen. Motstanderne var tøffe, de visste hva de skulle gjøre men taklet det ganske bra. Det må være en motivasjonsfaktor for resten av sesongen

Vinícius Jr.

Vinícius mot Real Sociedad
I KJENT STIL: Vinícius Jr. skapte store problemer for Real Sociedad på Anoeta.

– Jeg gratulerer han med prestasjonen, men seieren tilhører hele laget. Vi er et lag, så seieren tilhører både dem som spilte og dem som ikke spilte.

Kontroversene

– Jeg så hendelsen da Vinícius førte ballen og det var kontakt, men jeg så ikke den annullerte scoringen.

– Som treneren sa, vi må prøve å vinne hver kamp som om de er cupfinaler. Vi må bare fortsette nå.

Real Madrids høystrakte keeper, Thibaut Courtois pratet også med pressen i etterkant av seieren. I løpet av andre omgang havnet belgieren i søkelyset da Januzaj satte ballen i mål og utliknet til 1-1. Det viste seg at en offsideplassert Mikel Merino hadde hindret Courtois i å se ballen, og dermed ble målet annullert for offside. I tillegg til å prate om den kontroversielle avgjørelsen, pratet Courtois om viktigheten av de tre poengene og kampen videre for å vinne LaLiga:

– Nøkkelen i dag var å vinne. Vi vet at dette alltid er et tøft sted å spille, de har et godt lag og kjemper for å spille i Europa. Det smaker godt å dra herfra med seier. Etter scoringen deres måtte vi forsvare oss i 15 minutter, men til slutt vant vi kampen. Det er livsviktige poeng.

Den annullerte scoringen

– Da han avsluttet var det tre spillere som hindret meg i å se; Merino, en La Real-spiller og en av våre spillere, som forsøkte å blokkere skuddet. Jeg kunne ikke se noe som helst. Når det skjer så fort at du ikke rekker å reagere er det offside, da er det offside. Kanskje det var rettferdig eller noe sånt, men jeg ble hindret i å se ballen. Det er det VAR-systemet er der for, og jeg syns at avgjørelsene i kveld var klare.

De kommende kampene

– Da vi begynte denne mini-førsesongen, visste vi at vi hadde elleve cupfinaler foran oss. Vi har nå spilt tre av dem, vi har åtte igjen og vi vet at hver kamp blir tøff. Neste kampen vår er mot Mallorca, som kjemper for å unngå nedrykk. Det blir vanskelig, og vi kan ikke slappe av. Vi må være veldig fokuserte denne uken, for vi er tilbake i aksjon om tre dager.

Legg inn en kommentar