Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
William Gromstads spesialer

Zidane taper dobbelt så ofte etter Ronaldo dro

Zinedine Zidane har allerede tapt dobbelt så mange kamper i sin andre periode som han gjorde i løpet av hele sin første periode som trener.

Dette kan nok ikke forklares av én enkelt grunn, mye forandret seg i Real Madrid mellom de periodene franskmannen har vært trener, men samtidig er det én forandring som skiller seg betydelig ut. Kongen av Madrid, Cristiano Ronaldo, forlot klubben 10. juli 2018. Etter det har Los Blancos ikke vært det samme.

I Zidanes første periode spilte Real 149 kamper, og tapte bare 16, men i løpet av de 90 kampene de har spilt etter at han kom tilbake, har de allerede tapt 19 kamper. Selv om klubben vant ligaen i fjor, er det en tydelig nedgang i prestasjonene, sist vist ved tapet mot Levante, som rundet av en svært dårlig januarmåned. Denne sesongen har Real Madrid tapt åtte ganger, mer enn de gjorde i løpet av hele forrige sesong. Taper de én kamp til, tangerer Zidane «rekorden» sin med ni tap fra 2017/18-sesongen. Seiersprosenten har sunket med 12 prosent, samtidig som tapsprosenten har doblet seg, dersom man sammenligner de to periodene hans som trener.

UTEN LIKE: Gledesruset etter å ha vunnet Champions League forsvant fort da historiens beste i Real Madrid på mange måter annonserte sin avreise i intervjuet etter kamp.

Franskmannens dårlige andre periode har gjort at antall tapte kamper har økt til 14, 64%, noe som er dårligere enn for eksempel Jose Mourinho (12,3%). Igjen, dette skyldes nok flere faktorer, men dersom man skal peke ut én, er det salget av Ronaldo. I Champions League har det blitt to eliter i 16-delsfinalen, og statistikken sier at laget ble betydelig svekket av at han dro, og at de ikke har klart å heve seg opp til samme nivå igjen.

Med Cristiano Ronaldo tapte Real Madrid 64 av 519 kamper (12%) og vant 374 (72%). Uten Cristiano Ronaldo har de tapt 33 av 136 kamper (24%) og vunnet 89 (59%). Teller man kun med kampene han faktisk spilte, blir antall tap noe lavere. Real Madrid scoret i gjennomsnitt 2,65 mål per kamp med portugiseren, og nå scorer de 1,8 mål per kamp. Tallenes tale er soleklar, Real Madrid har ikke vært det samme uten Cristiano Ronaldo.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.