Nyheter

Zidane: – Ødegaard kan bekle mange roller

Martin Ødegaard ble samtaleemne på pressekonferansen fredag kveld, hvor Zidane roste unggutten for fysikken hans, og for at han kan bekle en rekke ulike roller.

Som tradisjon og tro så var Zidane på plass for å snakke med pressen kvelden før det neste oppgjøret i LaLiga Santander. Denne gang er det Real Betis som står for tur, hvor den franske hovedtreneren tidlig hadde noen lovord å komme med om motstanderne i morgen, og deres trener. Videre snakket den franske treneren om en rekke ulike spillere, hvor blant annet Martin Ødegaard ble samtaleemne, og Zizou roste han for fysikken hans. Avslutningsvis snakket han også litt om ting som ikke interesser franskmannen nevneverdig, nemlig spillere som har forlatt klubben og situasjonene i Barcelona. Hva han hadde å si om alt dette kan du se under:

– Vi vet at vi skal spille mot et godt lag som har hatt en god start i LaLiga denne sesongen, men det endrer ingenting for oss. Vi ønsker å nedlegge en solid prestasjon akkurat slik vi gjorde i San Sebastian, og samtidig forbedre det vi gjorde fordi det er alltid rom for forbedring, men nøkkelen er å fokusere på morgendagens kamp og spille bra.

– Betis har mer eller mindre den samme troppen som i fjor, men de har endret hovedtrener. Pellegrini  er en erfaren trener, og vi vet at han kan tilføre noe til dette laget. Han setter de opp i gode posisjoner, og Betis har alltid hatt spillere med høy kvalitet. Jeg tror at med erfaringen til denne treneren, så kommer Betis til å ha et godt år, og jeg er sikker på at de kommer til å prestere i morgen mot oss.

Casemiro

– Dette er mine ting. Når du ser startelleveren i morgen så kommer det til å være spillere ramset opp der, også kommer dere til å fortelle meg at den ene eller den andre også burde spilt. Vi kommer til å spille mange kamper, og noen spillere kommer til å spille mer enn andre, men slik er det med en bred tropp, og i et lag. Dette kommer ikke til å endre seg. Jeg er interessert i hele troppen. Jeg føler at hver og en spiller kan tilføre noe. Jeg er dedikert til å klargjøre spillerne godt, og deretter velge startelleveren, hvilket er noe jeg kommer til å gjøre til hvert eneste oppgjør.

Hazard, Asensio og Lucas Vázquez

– De har akkurat sluttet seg til troppen, hvilket betyr at de ikke har trent så mye. De kunne ikke alle være med i troppen fordi det er viktig at de er i god fysisk form. Vi har en kamp til på onsdag, og en til neste helg. Vi har mange kamper å spille, og vi får se hvordan vi kommer til å manøvrere det.

– Hazard har det bra etter skaden sin, men han har kun trent et par ganger med laget, og vi er nødt til å ta det rolig. Hazard kommer til å være med laget, men som jeg sa før det første oppgjøret så er han nødt til å være 100% før han kommer tilbake, hvilket også er spillerens ønske.

Ødegaard

– Han er en annerledes spiller som kan spille litt høyere i banen, men han kan også spille i andre posisjoner og han kan ha andre roller, fordi Martin kan bekle en rekke forskjellige posisjoner. Han dekker store distanser, han har veldig god fysikk, og han spilte en veldig god kamp mot Real Sociedad. Alle kommer til å spille deres rolle ettersom vi skal spille mange kamper. Kampene kommer tett, og de kommer fort. Deretter begynner Champions League, det ender ikke, og alle er nødt til å være klare.

– Jeg kan fortelle deg at i fjor så var vi effektive og vi vant LaLiga. Vi scoret mål, og deretter var det perioder hvor vi var mindre effektive. Vi er nødt til å jobbe hardt. Jeg er hovedtrener, og jeg er nødt til å finne måter å gjøre spillerne mer effektive på, men jeg er ikke enig i at hver gang vi ikke scorer så er vi ikke effektive. Det kommer til å være kamper hvor vi scorer mange mål, og andre kamper hvor vi ikke scorer. Vi nødt til å finne en balanse.

Jović og Benzema sammen

– De kan spille sammen. Vi skal spille mange kamper, og vi har mange muligheter til å spille på ulike måter. Hver eneste kamp og hver eneste motstander er annerledes. Jeg har aldri trodd at Jovic ikke kan spille med Benzema. Det er noe jeg aldri har sagt, og det kan fullt mulig skje.

Troppen

– Alt kan skje frem til 4.oktober. Jeg er fornøyd med troppen. Det er den beste, jeg har full tiltro til troppen og vi kommer til å jobbe hardt for å være i fysisk god form. Om vi er godt forberedt så kan vi konkurrere og vinne, hvilket er vårt mål. Jeg kommer ikke til å be om noen spesifikke spillere.

Bale sin uttalelse 

– Jeg kommer ikke til å kommentere det Gareth sa. Vi ønsker han det beste, og det er det. Vi kommer til å gjøre vår ting her, og slik er det bare.

Spillere som har dratt

Alle spillerne du nevner har lykkes her eller i en annen liga. Det eneste jeg ønsker er å snakke om min spillerstall, og at det er spillere som får mindre spilletid, men det er min jobb. Av de fire du nevnte (James, Bale, Reguilón og Achraf), så mener jeg at de alle har gjort det bra på sin måte her, og andre steder også.

Situasjonen i Barcelona

Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg tror alle klubber har sine egne ting, og vanskeligheter. Barcelona, med tanke på det sportslige er et lag som kommer til å kjempe om alt. Det har jeg ingen som helst tvil om.

Hva tenker du om det Zizou hadde å si fredag kveld? 

Legg inn en kommentar