Nyheter

Zidane med 150 kamper som Real Madrid-manager i La Liga

Den franske manageren inntar tredjeplassen på tabellen med managere som har flest kamper som Los Blancos-manager i La Liga.

 

Kampen mot Cádiz ble som kjent en stor skuffelse, men var Zinedine Zidane sin 150 kamp på sidelinjen i den spanske ligaen. Franskmannen, som vant ligatittelen forrige sesong, har sanket inn 102 seire i La Liga hittil (nest mest etter Miguel Muñoz’s 257).

Zidane debuterte som Real Madrid-manager 9. januar 2016 i LaLiga mot Deportivo, kampen endte med en svært komfortabel 5-0 seier. Det var starten på en ny æra i klubben og med Zidane bak roret har Real Madrid vunnet Champions League tre ganger, Klubb VM to ganger, den europeiske super cupen to ganger, den spanske super cupen to ganger og ikke minst La Liga ved to anledninger.

Franskmannen ligger for øyeblikket på tredjeplass på tabellen med managere som har flest kamper som Real Madrid-manager i La Liga. Det er bare Miguel Muñoz (424) og Vicente Del Bosque (153) som ligger foran ham, de  fikk forholdsvis 605 og 246 LaLiga-kamper som manager i Madrid.

Zidane har naturligvis i løpet av sin karriere som Real Madrid-trener hatt LaLiga som hovedprioritet, men skal han denne sesongen bli den første Real Madrid-manageren som forsvarer en ligatittel på over 30 år?

(Saken fortsetter under bildet)

HYLLET: Zinedine Zidane ble hyllet etter den 34. LaLiga-tittelen var i boks.

Den anerkjente treneren Leo Beenhakker var den forrige som ledet Real Madrid til to strake seriegull, da han ledet Los Blancos til serietittelen i både 1987/88 og 1988/89 sesongen. Det er kun tre andre hovedtrenere som har klart å lede de hvite til to strake serietitler, blant dem finner man selvfølgelig Miguel Mūnoz som ledet klubben til elleville ni ligatitler. Blant disse ni kom fem av de på rad mellom 1961 og 1965, med andre ord en helt enorm prestasjon. Miguel Mūnoz forlot jobben som hovedtrener kom Miljan Miljanic til klubben i 1974, og serberen ledet klubben til topp i både 1974/75- og 1975/75-sesongen.

Luis Molowny ledet laget på hele fire forskjellige tidspunkt i løpet av sin karriere, for han ble det to strake ligatitler i 1977/78-og 1978/79-sesongen.

Tror du Zidane og resten av laget klarer å forsvare forrige sesongs ligatittel?

Legg inn en kommentar