Intervjuer

Zidane: – La oss håpe at ingen prøver å skade Hazard

I kveld tar Real Madrid imot Getafe Estadio Alfredo Di Stéfano, og med seier vil hjemmelaget sikre seg en firepoengs luke ned til Barcelona i toppen av tabellen. Det er altså ingen tvil om at kampen er svært viktig, mot et lag som selv er oppe og kjemper om en plass i de europeiske turneringene neste sesong. Zinédine Zidane møtte pressen i forkant av matchen til en digital pressekonferanse. Der snakket franskmannen blant annet om James Rodríguez, valget om å hvile Hazard og det tette kampprogrammet.

Franskmannen begynte pressekonferanse med å påpeke at ingenting er vunnet enda, og at Real Madrid må være gi alt helt til siste slutt.

– Jeg er stolt av spillerne. Det de har gjort er ikke lett. Samtidig vet vi at vi har seks finaler igjen, og vi skal gjøre vårt beste for å vinne dem. Vi er i god form, men det betyr egentlig ingenting. Vi må fortsette med det vi gjør, og det skal vi gjøre i morgen.

– Ingenting endrer seg hvis vi vinner. Vi skal fortsette å gjøre det vi gjør og jobbe hardt, som vi har gjort så langt. Vi vil bare fortsette med all energien vi har. Vi må fortsette å prestere, denne gangen mot et lag vi vet skal gjøre det vanskelig for oss. Vi skal prøve å finne en måte å vinne kampen på.

Real Madrid har mulighet til å øke ledelsen på toppen av LaLiga til fire poeng med seier mot Getafe. Zidane mener allikevel at ingenting er vunnet enda, selv om det skulle bli tre poeng mot Madrid-klubben.

– Realiteten er at vi har seks kamper igjen å spille og 18 poeng å spille om. Vi er nødt til å respektere motstanderen. De er også involvert, og de kommer også til å gjøre alt de kan for å vinne ligaen helt til siste slutt. Vi kan ikke være arrogante og si at det er over. Jeg har vært gjennom dette som spiller, så jeg snakker fra erfaring når jeg sier at spillerne også vet at de ikke har vunnet enda.

Real Madrid har vært noe heldige med kampprogrammet og hviletid så langt denne måneden, men det snur nå. Laget får kun 64 timers hviletid mellom kveldens kamp mot Getafe og bortekampen mot Athletic Club på søndag. Med tanke på at laget dermed har en reise til Baskerland foran seg, vil det bety minimalt med hvile. Zidane hadde følgende å si om det tette kampprogrammet:

– Jeg kan ikke endre terminlisten. Alt jeg kan gjøre er å forberede meg godt og restituere etter kampene. For noen dager siden ble Barca brukt som et eksempel, men jeg tror at det gjelder for alle lag. Det er bare noe vi må takle. Vi må bare tenke på morgendagens kamp og vi er klare for den. Getafe kommer til å prøve å levere. LaLiga gjør sitt arbeid og jeg gjør mitt.

Eden Hazard har ikke fått drømmestarten han nok hadde sett for seg i Real Madrid, mye på grunn av store skadeproblemer. Også etter at han har kommet tilbake fra skade, har han til stadighet blitt sett med is på ankelen etter byttet. Zidane snakket litt om at motstanderne tilsynelatende er ekstra tøffe med Hazard.

– Vi vet hva slags spiller han er og han er avgjørende for oss. Motstanderne vet også det. La oss håpet at det ikke er noe intensjon om å skade en spiller, men motstanderne vil alltid spille tøft mot han. Vi må være forsiktige med han fordi han har vært ute med store problemer. Han kommer til å være i god form snart.

Zidane pratet også om uforutsigbarheten i fotballen, og viktigheten av å kunne forberede seg på det alt.

– Målet vårt når vi er på banen er å vinne kamper. Du vet aldri hva som kan skje, og derfor er det viktig å forberede seg på det. Vi har et lag som er her for å vinne. Det er seks kamper igjen og akkurat nå leder vi med ett poeng. Vi har vunnet fem kamper, men det betyr ingenting. Vi må fortsette og gjenta det vi har gjort i kamp etter kamp.

Casemiro leverte en strålende kamp mot Espanyol på søndag, og brasilianeren har vært en av Real Madrids viktigste spillere denne sesongen. Den franske treneren var full av lovord om Casemiro, men han var samtidig opptatt av at det alltid er forbedringspotensiale.

– Hver spiller er viktig. Det harde arbeidet hver spiller legger inn er spektakulært. Vi vet hvorfor viktig Casemiro er for laget, og det viktigste er selvfølgelig det han tilfører oss. Han gir balanse til laget, og som alle andre, kan han alltid gi enda mer.

Zidane fikk også spørsmål om lagånden i Real Madrid og hvordan forskjellige spillere kan bidra til laget.

– Laget kommer først. For eksempel Casemiro sitt mot mål Espanyol. Det er fantastisk fordi vant ballen tilbake, vant duellen med Ramos etterfulgt av pasningen fra Benzema. For spillerne er ikke helhetsbildet det viktigste, men det de kan bidra med. Jeg liker en spiller som kan frigjøre seg fra sin posisjon og gjøre noe annet fra tid til annen.

Det tøffe kampprogrammet byr selvsagt på problemer med restitusjon, men Zidane er tydelig på at klubben har et flott team som tar godt vare på spillerne sine:

– Jeg er ikke den eneste som jobber her. Det er leger og fysioterapeuter som tar vare på spillerne, og vi prøver å jobbe med restitusjonen. Det er både på grunn av situasjonen vi har vært gjennom og at varmen har blitt en faktor. Vi vet at det blir veldig varmt, og restitusjonen er god takket være de som jobber her. Det er ikke bare snakk om å hvile litt. Det er mange ting som må gjøres, og vi forbereder spillerne godt slik at de kan være 100 prosent til hver kamp.

– Inntil sesongen er over er ingenting vunnet. Verken spillerne eller jeg har glemt det. Vi er fokuserte på det vi gjør.

James Rodríguez har fått minimalt med spilletid denne sesongen, og i forrige uke kom han i rampelyset etter en uttalelse i media. James kunne ikke forstå hvorfor han ikke spiller, og han var tydelig på at han måtte spille neste sesong, uavhengig av hvor det er. Zidane tar det hele med stoisk ro:

– Det gjør meg ingenting at han sier det. Vi vet hvilken spiller han er, og han vil spille mer. Det er normalt. Men James er her, han trener med oss og slik skal det være helt til slutt.

Real Madrids utlånte back Achraf Hakimi har hatt en strålende sesong i Borussia Dortmund denne sesongen, og mange hadde håpet på at unggutten skulle få muligheten i Real Madrid neste sesong. Nå tyder alt på at marokkaneren signerer for Inter. Zidane hadde følgende å si om salget av spilleren han selv ga debuten i 2017:

– Han er vår spiller, men alt kan skje her. Han hadde en god sesong. I denne klubben er det to ting som er viktige, nemlig økonomien og det sportslige. Vi vet situasjonen i begge og nå er ikke tiden for å snakke om det. Ting kan skje fort. I morgen har vi kamp, og derfor er jeg ikke interessert i dette. Jeg sier ikke at jeg ikke er interessert i Achrafs situasjon, men det er en del av klubben. Vi får se hva som skjer i løpet av de neste timene.

Legg inn en kommentar