Offisielt

Offisielt: Achraf Hakimi til Inter

Mange hadde håpet å se akademspilleren Hakimi i Real Madrid-drakten etter to flotte sesonger i Borrusia Dortmund. Nå har klubben solgt den marokkanske høyrebacken til Inter Milan.

Achraf Hakimi har hatt to strålende sesonger i Bundesliga på utlån fra Real Madrid, og mange så på unggutten som fremtiden på høyrebacken. Store deler av fanskaren ville se marokkaneren tilbake i Madrid allerede denne sesongen som en konkurrent for Carvajal, men dessverre blir ikke dette tilfellet. Forrige fredag begynte ryktene å spre seg om at Hakimi var veldig nære en overgang til Inter, og i dag kom bekreftelsen på dette.

Real Madrid slapp følgende pressemelding om overgangen: 

Real Madrid C. F. og Inter har kommet til enighet om en overgang for spilleren Achraf Hakimi.

Klubben ønsker å takke Achraf Hakimi for alle disse årene med hardt arbeid, profesjonalitet og eksemplarisk oppførsel siden han kom til vårt akademi i 2006, og vi ønsker han lykke til i dette nye kapittelet.

I følge den anerkjente journalisten Fabrizio Romano er det snakk om en overgangssum på 40 millioner euro, pluss fem millioner euro i eventuelle bonuser. Foreløpig vet vi ingen ting om en tilbakekjøpsklausul, og Romano har tidligere meldt at en slik klausul ikke vil være inkludert i overgangen. Dette er nok nyheter veldig mange er skuffet over å høre, ettersom Achraf var en populær spiller blant Real Madrid-fansen. Det er likevel ikke bekreftet at det ikke er en tilbakekjøpsklausul, men vi har ingen informasjon som tyder på det for øyeblikket.

Achraf Hakimi kom til Real Madrid i 2006, og har deretter gått gradene i La Fábrica. Etter et fint år i Real Madrid Castilla fikk marokkaneren sin debut på førstelaget i oktober 2017 i en 2-0-seier over Espanyol. Han har også scoret et par mål i Real Madrid-drakten, blant annet i en 5-0-seier mot Sevilla på hjemmebane. Selv om han aldri klarte å bli en viktig del av Zidanes stall i 2017/2018-sesongen, var han allikevel en del av Champions League-troppen, og han står dermed med én Mesterliga-tittel. Da Álvaro Odriozola ble hentet sommeren 2018, ble Hakimi lånt ut til Borussia Dortmund.

I den tyske storklubben har marokkaneren virkelig lyktes godt. Han ble en helt essensiell del av Lucien Favre sitt Dortmund, spesielt denne sesongen. Selv om det aldri ble et ligamesterskap på Hakimi i Dortmund, er det ingen tvil på at han utviklet seg enormt. Han regnes nok i dag som en av de mest lovende offensive backene i verden, noe som er tydelig når du ser på målpoengene hans. Backen står med tolv mål og 17 målgivende pasninger på 73 kamper i den gule og svarte drakten, men han har selvsagt blitt brukt i en langt mer offensiv rolle enn han gjorde i Real Madrid. Dette er nok også grunnen til at nettopp Inter har blitt Hakimi sin neste destinasjon. Antonio Conte er en trener som er glad i å bruke vingbacker, og det er i den posisjon at marokkaneren har skint denne sesongen.

1 comment

  1. Skjønner godt at han ikke vil være andrevalg, noe han ville blitt hos oss. Carvajal er 28 år og har 3-4 år igjen på toppnivå og er bedre defensivt enn Hakimi.

Legg inn en kommentar