Nyheter

Før kampen: Getafe (H)

Real Madrid står med fem strake seire og er på god vei mot ligagull nummer 34, men imorgen kommer nok ett hinder på veien for atter et ligagull - for lille lillebror Getafe har selv ikke tapt på de siste fire

Real Madrid har feid all motstand av banen i juni-måned, men nå venter en ny måned og denne gangen en motstander som kan by på kamp. Riktignok og kanskje heldigvis, så skal kampen foregå bak lukkede dører. Akkurat det er nok noe som kan være en stor fordel for Real Madrid, slik at de slipper pipingen fra egne supportere når en seig Getafe-mur ikke lar seg bryte ned.

Getafe på sin side, er i år som i fjor med i kampen om Champions League. Riktignok, langt mer jagende i år enn hva de var året i forveien. Til tross for å være ubeseiret de fire siste kampene, så har laget kun en seier. Den kom i forrige kamp mot Martin Ødegaards Real Sociedad, og akkurat det er kanskje ikke noe å skryte av gitt siste ukers historie.

Hele Madrid dreier seg om Karim 

Real Madrid har de siste kampene vært gode offensivt, og mye skyldes at Karim Benzema igjen har funnet formen. Benzema som i en årrekke har vært en omdiskutert spiller, men på tross av det så har vært Real Madrids desidert viktigste offensive spiller siden Cristiano Ronaldo dro. I fjor var han en av få som leverte varene, og i år har han egenhendig dratt lasset fremover på banen. Denne sesongen har han om mulig vært enda mer vital, noe tallene også viser.

Benzema har nemlig vært direkte involvert i 40% av Real Madrids scoringer i ligaen. I lys av de siste kampers enorme prestasjoner, så er det mye som tyder på at Getafe-forsvaret skal få kjørt seg mot en spillesugen franskmann som kanskje er i sitt livsform. De siste kampene har Benzema virkelig vist hva som bor i han, hvor han har gjort ting med ballen svært få på denne kloden kan gjøre med en fotball. I alle fall ikke på et så høyt nivå.

Covid-trøbbel

I år som i fjor, så er Getafe et lag som er vanskelig å bryte ned. De vinner som vanlig mye dueller, og ikke en andreball kommer gratis i kamp mot de blåkledde fra utkanten av Madrid. Ut i fra forutsetningene, så skal ikke Getafe være med å konkurrere på den måten de gjør og kanskje har realiteten begynt å innhente eventyrlaget som på folkemunne er blitt kjent som Atletico Madrid-light.

På grunn av det famøse Covid-19 viruset, så har terminlisten fått seg en rimelig heftig omstrukturering. Omstruktureringen har gjort at Getafe har mistet to spillere, på grunn av låneavtaler. Både Deyverson og Kennedy ikke lengre er i klubben, dette på grunn av at Getafe ikke har kommet til enighet med brassenes nåværende klubber om et forlenget lån. Hadde de hatt økonomiske rammer, så hadde de nok også fått gjennomført det. Dessverre for Europa-jagende Getafe, så måtte de se to viktige spillere forlate troppen med 1/3 av sesongen igjen.

Så langt har det ikke påvirket klubben all verdens, men det spørs om ikke dette er en faktor som kan ha betydning når det spisser seg til. Kampene har kommet tette som hagl den siste tiden, og akkurat det er fort en annen faktor som taler til Real Madrids fordel.

Legg inn en kommentar