Intervjuer

Zidane: – Jeg er verdens gladeste mann

Real Madrid vant i går LaLiga-tittel nummer 34 i klubbhistorien. Det har vært en fin sesong for klubben, og en mann som skal ha mye av æren for det er Zinedine Zidane. Han har kommet tilbake til Madrid og skapt et vinnerlag igjen. Det har ikke vært spektakulært, men man har vært bunnsolide og vært det beste laget i Spania. Etter kampen var det en tydelig fornøyd franskmann som snakket med pressen.

– Dette er stort. Det har vært en stor utfordring. Det har vært 38 runder, og nå kan vi endelig feire. Jeg er først og fremst veldig takknemmelig ovenfor spillerne, da det er de som kjemper på banen. Jeg har også min rolle i det, men dette er lagarbeid. Det er en stor prestasjon å vinne LaLiga, og det er veldig emosjonelt.

– Alle har rett til å ha sine meninger, men jeg er bare opptatt av det vi har gjort. Det har vært perioder med kritikk, men jeg har alltid gjort jobben min. Jeg er lidenskapelig og er heldig som får være i denne klubben. Vi har vunnet de ti siste kampene. Det er en enorm prestasjon.

Den spanske ligaen

– Jeg føler meg ekstremt glad. Den første LaLiga-tittelen (i 2017) smakte godt, men dette føles enda bedre. Spesielt siden vi var to måneder i karantene. Vi kom tilbake, var godt forberedt og klarte det jeg mener er det vanskeligste; å vinne den spanske ligaen. Alle har ofret seg og gjort alt de kan for laget, og derfor er vi vinnere av denne turneringen.

Lagets leder, Sergio Ramos

– Jeg har et bra forhold med spillerne. Det er akkurat sånn det skal være, uansett hva som skjer. Vi har hatt tøffe tider, selv om vi har vunnet mye, men da har vi alltid holdt oss forent. Spillerne er ekstremt profesjonelle og høflige. Det viktigste for meg er forholdet de har seg i mellom. Du nevner Sergio Ramos. Han er lagets leder, den som får maskineriet til å tikke. Alle Madridistas kan forbinde seg med han. Spillerne gir noe unikt til laget, men han er kapteinen. Vi har tre andre kapteiner i teamet. Marcelo, Benzema og Varane.

Takk

– Takk til alle supporterne. De kunne ikke være her, men de har hele veien vært med oss i de vanskeligste øyeblikkene. Jeg tenker på de, men også først og fremst alle i og rundt klubben. Det er mange som jobber her og som har gjort det meget bra. Grunnen til at vi står igjen som vinnere er at alle har hat troen på det vi har drevet med.

– Det er fantastisk. Det vi har vært gjennom er ikke lett. Det har vært en veldig tøff LaLiga-sesong. Til slutt vant vi takket være troen og det harde arbeidet. Spillerne har gjort jobben på banen. Jeg er glad på deres vegne. Det er mange som sier at glede ikke behøver noe støy, men på innsiden er jeg verdens gladeste mann nå. Mange takk til alle for støtten.

Følelser

– Jeg er den jeg er. Det er sant at jeg sjeldent gir uttrykk for mine følelser, men som jeg sa, så føler jeg meg veldig glad på innsiden. Jeg har hele veien sagt at ingenting er avgjort, men nå er det over. Jeg kan koste på meg det største smilet mitt i kveld, for nå har vi vunnet.

Synes du at du er en bedre trener enn du var som spiller?

– Nei. Det er to forskjellige ting. Jeg har vært trener i fire år, og jeg spilte i 20 år. Det kan ikke sammenlignes. Hvis jeg fortsetter i en stund til som trener kan vi diskutere det.

Presidentens kommentarer

– Jeg føler meg glad. Det var presidenten som hentet meg til klubben når jeg var en spiller. Jeg må takke han for at han ga meg sjansen til å spille for verdens beste klubb. Deretter har fortellingen bare blitt vakrere og vakrere, og det er mye på grunn av han.

Sesongens tøffeste øyeblikk

– Det tøffeste var kampen før vi måtte i karantene. Når vi tapte mot Real Betis. Det var et stort slag for laget, da vi noen dager tidligere hadde vunnet mot Barcelona. Når vi kom tilbake så hadde vi ladet opp energien, og forberedte oss godt. Deretter gikk vi hen og vant ti av ti kamper. Heldigvis er jeg fornøyd nå, og tenker ikke lenger på den kampen.

Legg inn en kommentar