Intervjuer

Zidane: – El Clasico er en fin mulighet

Franskmannen er under press etter Real Madrids dårlige resultater denne uken. Det har blitt noe så sjeldent som to tap på hjemmebane mot Cadiz og Shakhtar Donetsk, noe som ikke er godt nok i denne klubben. I ettermiddag venter Barcelona på Camp Nou, i det som er en svært viktig kamp for Real Madrid. Presset og kritikken har haglet de siste dagene, og en seier her vil være med på å roe ned situasjonen. Zidane møtte pressen i forkant av lørdagens gigantoppgjør, der han mente at dette var en fin mulighet til å snu situasjonen.

– Det er en annerledes El Clasico enn det pleier å være, med tanke på at kampen vil bli spilt for tomme tribuner. Likevel er dette en spesiell kamp, og det er viktig for oss å starte kampen bra. Vi har en fin mulighet til å snu situasjonen. Det er to gode lag som skal møte hverandre, og vi skal spille vårt spill.

Sergio Ramos

– Han er vår kaptein og leder, og vi skal ikke risikere noe. Han er frisk igjen etter skaden, og skal være med oss. Det handler om å være hundre prosent klar, og det er Sergio.

To tap på rad

– Vi får se etter denne kampen. Vi har hatt en tøff start. Når vi slipper inn mål så sliter vi med å løfte hode og komme tilbake igjen. Vi har også slitt mot lag som ligger dypt, og vi klarer ikke å bryte de ned. Sånn er fotball, det er opp og nedturer og det må man godta.Vi fokuserer på det som skjer i denne kampen, og skal legge de andre resultatene bak oss. Vi har en mulighet til å vise våre styrker.

Drar dere til Camp Nou som underdogs?

– Det handler ikke om det. Hver kamp lever sitt eget liv. Det er det som er vakkert med fotball. Vi har en fin mulighet til å respondere, og vi angriper denne kampen med positivitet og fokus på å levere gode prestasjoner.

Barcelona

– Det er et sterkt lag, uansett hvem som er trener. Alle trenere har sine ting, men Barca er Barca. Det er et lag som kan å spille god fotball og de kan gjøre ting vanskelig for deg. Jeg skal ikke inn på detaljer. Jeg vet at det er en vanskelig kamp, og det er bra for oss. Det er bra å vite at det er en kamp der vi må være sterke fra start.

Støtte fra klubben

– Jeg føler støtte fra alle. Jeg har vunnet mye med disse spillerne, og disse spillerne har vunnet mye sammen med meg. Jeg kommer alltid til å støtte mine spillere, for de kjemper for denne klubben. Vi har hatt to vanskelige kamper, og nå må vi snu på det. Når situasjonen er som den er, så er det de som har mest karakter og kvalitet som står frem.

– Det som sies om mine spillere er ikke fint. Vi er her sammen og skal gjøre det vi kan. Når du har hatt en dårlig kamp, så må du stå sammen. Det gjelder i livet også, ikke bare fotball.

Står jobben din på spill?

– Det er det som blir sagt i media. Jeg skal ikke nekte på det. Ingenting endrer seg for meg. Jeg må gjøre jobben min hundre prosent. Kritikken kommer ikke til å endre meg.

Legg inn en kommentar