Intervjuer

Rørstad: – Ligger en nerve i kroppen

I dag er det duket for El Clásico, og i den anledning har vi tatt en prat med Barcelona-supporter Jørgen Rørstad.

Vi har tatt en prat med Barcelona-supporter Jørgen Rørstad i forkant av lørdagens batalje på Camp Nou. Mange vil hevde at denne utgaven av El Clasico er en av de kjedeligste som har vært på lenge, men disse kampene lever alltid sitt eget liv, og man vet aldri hva man skal forvente.

I forkant av oppgjøret ligger Real Madrid på 3.plass med ti poeng, mens Barcelona er på 10.plass med syv poeng. Katalanerne har også spilt en kamp mindre enn Los Blancos. Begge lag er ikke i nærheten av å være det de en gang var, men likevel er det Real Madrid som har størst press på seg før kampen. Zidanes mannskap har tapt to kamper på rad denne uken, og er desperate etter å vinne supporterne tilbake med en god prestasjon og tre poeng.

Hva tenker du om morgendagens kamp?

– Det er klart det ligger en liten nerve i kroppen hver gang El Clasico står for tur. Kampene har som oftest en enorm betydning for så mange, og vi har ofte sett at disse kampene er utslagsgivende for veien videre i sesongen. Vi er enda i en tidlig fase av sesongen, og lagene ligger forholdsvis likt om vi tar med i betraktning at Barcelona har en kamp til overs.

– En seier i El Clasico vil gi en boost, og når vi vet at begge lag gikk på en blemme i forrige serierunde i LaLiga, så er det nok to revansjesugne stormakter som møtes.

Hva tenker du om Koeman og Zidanes lag denne sesongen?

– Personlig synes jeg at begge troppene har et dårligere nivå enn tidligere. Madrid har jo vært bevisst på det med å ikke signere spillere som følge av Covid-19, mens Barcelona er i gang med et generasjonsskifte.

– Vi vet alt om Zidane fra tidligere, men Koeman er enda fersk som Barcelona-trener. Han har dog ikke mye å vise til som trener, så det har nok vært mer interessante kamper tidligere om man ser på lagenes tropper.

Hvem er det Real Madrid må se opp for dersom de skal vinne kampen?

– Det kjedelige svaret er jo Messi så den lar vi ligge. I tillegg har ikke han vært på sitt beste denne sesongen, så jeg mener vi heller bør se på Ansu Fati som Barcelonas sterkeste våpen, hvert fall så langt denne sesongen. Han har vært ekstremt bra, og har som 17-åring vist at det bor mye i han. I utgangspunktet skal man ikke forvente at en 17-åringen skal ta kommandoen i et slikt oppgjør, men det er ingenting som tyder på at han skal la seg skremme av alder eller stundens alvor.

Hvem tror du vinner kampen?

– Det pleier å være vanskelig å spå. Form, skader og andre ting har ofte å si, men ikke i disse kampene. Her kan alt skje. Før sesongene pleier jeg alltid å budsjettere med at Barcelona tar tre poeng fra Real Madrid i de to kampene de møter hverandre i. Det er ikke så viktig om seieren kommer på Camp Nou eller Bernabeu. Likevel skal man ikke være fornøyd med noe annet enn seier på hjemmebane, så jeg spår 3-1.

Legg inn en kommentar