Intervjuer

Zidane: – Dette laget har mye talent og lidenskap

Den franske manageren snakket med pressen før bortekampen mot Levante, og Zidane mener laget sitt er klare til dyst.

Søndag klokken 16 venter Levante på Estadio de la Cerámica for Real Madrid, som blir Real Madrids tredje bortekamp i La Liga denne sesongen.

– Jeg er heldig nok til å være her, og det er derfor jeg gjør mest ut av hver eneste dag. Jeg er alltid positiv og ser ikke ting i et veldig negativt lys, selv når det er utfordrende. Vi liker ikke når spillere er ute med skader, men vi må godta det og ikke lete etter unnskyldninger. Dette laget har mye talent og lidenskap. Noen ganger blir ting utfordrende, men hvis vi jobber sammen kan vi oppnå det helt spesielle. Det er det vi skal gjøre, til tross for vanskelighetene.

– Dette er vår tredje bortekamp, og vi møter en veldig god motstander. Det så vi forrige sesong. Vi vet hvor tøff denne ligaen er, og vi vil spille en god kamp gjennom de 90 minuttene. Vi er nødt til å forberede oss og levere en god kamp, men vi er klare.

Spillere ute av troppen

– Når vi er ute på banen, må vi opptre og vise hva vi kan gjøre. Vi kan ikke kontrollere noe annet. En ting vi kan kontrollere, er å sørge for at vi står sammen i tøffe tider.

Troppsrotasjon

– Jeg har en gruppe på 24 spillere, og hvis man ønsker å vinne trofeer og spiller over 60 kamper, trenger vi dem alle. Det er tilnærmingen som mange managere tar i dag. Tidligere spilte spillere 30 eller 35 kamper, men nå spiller de over 60.

– Det er helt normalt spillerne vil spille hver eneste kamp, men du må snakke med spillerne og forklare det for dem. Å rotere troppen er noe jeg gjør for troppen og dynamikken i treningsøktene våre, slik at spillerne er forpliktet til det jeg vil. Det er ikke noe mer enn det, bare en del av trenerjobben.

Asensio

– Han er en viktig spiller, og det har alltid vært tilfelle. Han må nå komme tilbake til 100% i alle aspekter. Alt er på plass for at han skal ha en flott sesong, det er jeg overbevist om. Han har evnen til å score mål, og vi kjenner også til alle hans andre egenskaper. Han er en veldig direkte spiller, og han ser farlig ut hver eneste gang han får ballen.

Isco

– Alt han vil er å spille og vise hva han kan gjøre. Hans personlighet er slik at han ikke frykter noe, og det liker jeg. Hver gang han får muligheten prøver han å prestere bra.

SKADET: Både Odriozola og Carvajal er ute med skade til oppgjøret mot Levante.

Skader på høyrebacken

– Vi er ikke fornøyd med hva som har skjedd med Odriozola og Carvajal, men vi kan ikke lete etter unnskyldninger. Jeg liker ikke skader, men det er en del av fotballen og jeg har flere spillere som vil spille. Som spiller, er det verste delen å være skadet.

Hazard

– Jeg er positiv til ham, det er en muskelskade han plukket opp etter å ha jobbet hardt for å komme tilbake.

Aouar

– Han er en utmerket spiller, og en dag vil han kanskje kunne spille for Real Madrid, men dette er troppen vi har for øyeblikket, og min eneste bekymring handler om spillerne som er her for øyeblikket.

Legg inn en kommentar