Mats Hermansens spesialer

Jovic sine bevegelser uten ball imponerer

Jovic har nå fått tre muligheter fra start i Madrid og med Mayoral på lån, kommer det mange fler. Jovic mangler å score og får ikke alt til å sitte, men bevegelsene uten ball imponerer.

Managing Madrid har publisert en nøye analyse av Jovic sine bevegelser uten ball mot Real Valladolid. Selvom Jovic mangler scoring, viser analysen at Jovic gjør mye riktig og skaper store muligheter for lagkameratene sine. Jovic viste også disse taktene i sin tid i Frankfurt, men for de fleste så ble disse egenskapene overskygget av scoringene.

Det første eksempelet kommer i det 11.minuttet. Marcelo trekker seg høyt opp på banen og mottar ballen fra Benzema. Allerede før dette er Jovic på vei inn i boksen og trekker samtidig med seg to motstandere. Marcelo slår inn, men Jovic taper duellen. I dette øyeblikket står Valverde litt bak Marcelo, men har klar bane inn mot boksen hvis han tar løpet. Det andre eksempelet kommer i det 16.minutt. Madrid vinner ballen i egen boks og Modric dribler seg fint ut. Allerede fra dette punktet starter Jovic på løpet sitt og ligger tett på Valladolid sine midtstoppere. Modric slår videre til Isco som ser Valverde og slår ballen mot høyre-flanke. Fra dette tidspunktet skrur Jovic opp farten og rekker akkurat å motta ballen rett utenfor boksen. Ballen flyr over, men godt lest. Det siste eksempelet kommer i det 34.minuttet, da Jovic slår ballen i nettveggen. I denne situasjonen vandrer Jovic rundt i boksen og oppholder to stoppere. I det han mottar ballen fra Modric er hele tre motstandere rundt han. Det er dermed kun to Valladolid spillere som markerer Benzema, Marcelo og Benzema. Jovic blir derimot satt under mye press og skyter i nettveggen.

Dette viser kanskje hvorfor Zidane ønsker å involvere han mer. Jovic åpner opp mye rom for lagkameratene sine. Selvom han ikke scorer mål og virker noe uengasjert, er han fortsatt en klok spiss. Selvom målene ikke er der nå, så vil det komme. Bare han får nok muligheter til å prøve.

Les artikkelen og se video på Managing Madrid her:

https://www.managingmadrid.com/2020/10/2/21497638/tracking-luka-jovics-off-ball-movement-vs-real-valladolid

Legg inn en kommentar