Cantera

Vinnere av UEFA Youth League

Real Madrid Juvenil A tok tidlig ledelsen i finalen mot Benfica, og derfra så de seg aldri bakover. Selv om motstanderne fra Portugal kom farlig nære, så leverte unggutta varene, og Raúl klarer noe ingen andre trenere i akademiet har klart før han - å løfte troféet i UEFA Youth League.

Tirsdag kveld hadde Real Madrid Juvenil A med klubb-legende Raúl Gonzalez som hovedtrener muligheten til å skrive historie. Laget hadde skapt historie ved å ta seg til finalen i UEFA Youth League, men nå hadde de også mulighet til å vinne troféet for første gang i klubbens historie. Det var ingen lilleputt som ventet på motsatt banehalvdel, snarere tvert imot, for motstanderen var de beste ungguttene fra akademiet til Benfica.

Det var ungguttene fra Portugal som åpnet oppgjøret best, og Los Blancos slet med å spille seg ut fra deres egen banehalvdel. Tross dette så var det de spanske ungguttene som kom til kampens første sjanse, dog uten hell. Like før halvtimen kom omsider kampens første scoring, og det var Juvenil A som fikk smake på nettmaskene først. Arribas svingte inn et fin ball inn i feltet, og Pablo Rodríguez steg til værs hvor han headet ballen i mål til 0-1. Angriperen landet omsider feil, og ble byttet ut like etter scoringen med en skade.

Angrepsspiller Pablo Rodríguez i aksjon når han scorer det første målet.

De hvitkledde var omsider ikke ferdige for omgangen, for like før pausen fikk de ballen i nettet igjen. Igjen var det Arribas som skapte sjansen da han stormet fra back-linjen til Benfica før han sendte ballen inn i feltet mot Dotor. Ballen nådde omsider aldri frem til lagkameraten, for Benfica-spiller Henrique Jocu kom skliende inn og scoret et klønete selvmål til 0-2.

Spillerne feirer sammen etter at innlegget fra Arribas leder til selvmål.

Portugiserne svarte omsider rett etter hvilen, og det var igjen liv i kampen. Gonçalo Ramos klemte til, men López reddet forsøket. Sisteskansen reddet også returen fra Araújo, men den neste klarte han ikke å hindre da Ramos fikk sjanse nummer to, og det stod nå 1-2. Gleden til portugiserne varte dog ikke lenge, for kun et minutt etter scoringen så svarte de hvitkledde igjen. Denne gang var det Park som dro seg fremover langs siden, og sendte ballen inn i feltet hvor Miguel Gutiérrez kom stormende og satte ballen i mål til 1-3.

Miguel Gutiérrez scorer det tredje for Juvenil A og sikrer seier.

Like før timen redusere omsider Benfica igjen. Gonçalo Ramos steg til værs og headet et innlegg i mål til 2-3 med sin andre scoring for kvelden. Ti minutter senere fikk omsider portugiserne en bunnsolid mulighet til å utlikne da Ramon felte Araújo i boksen. Tiago Dantas gjorde seg klar og sendte ballen knallhardt mot hjørnet, men der lå López perfekt og reddet forsøket. På overtid fikk Benfica en stor sjanse da Henrique Araújo klemte ballen i metallet, men nærmere kom de ikke og Real Madrid Juvenil A kunne løfte troféet.

Luis López ble helt avgjørende med sin straffe-redning tjue minutter før full tid.

Det var første gang i klubbens historie at U19-laget tok seg hele veien til finalen, og ikke bare møtte de opp, men de vant hele greia. En sammensveiset gjeng av bunnsolide talenter ledet av Real Madrid-legende Raúl Gonzalez, en bedre oppskrift kan du ikke få. Ikke bare ble spillerne historiske, men det ble også Raúl som første trener til å løfte troféet, og selv etter han har lagt opp så skaper han historie med klubben. Muligens er dette det første av mange troféer for hovedtreneren, og muligens får vi se en av spillerne som har briljert i turneringen på Real Madrid sitt A-lag i fremtiden.

Real Madrid-legende blir hyllet av spillerne etter kampslutt.

Hvor langt tror du Raúl kan nå som trener?