Cantera

Raúl: – Turneringen får 10/10

Hovedtrener Raúl Gonzalez og kaptein for Real Madrid Juvenil A Víctor Chust García snakket med pressen etter oppgjøret mot Benfica. De uttrykte begge to stor glede etter bragden i finalen som sikret troféet.

Det har vært et meget hektisk kampprogram for Real Madrid sine unggutter den siste tiden, hvor de har konkurrert i Champions League for juniorlag, også kalt UEFA Youth League. Etter å ha vunnet gruppen sin så møtte de Juventus i 8.delsfinalen, hvor de seiret etter å ha kommet tidlig bakpå og fått en spiller utvist innen det første kvarteret. Ny italiensk motstand ventet i kvartfinalen hvor Inter stod på motsatt banehalvdel, men heller ikke de klarte å beseire Los Blancos sine unggutter.

I semifinalen ventet en motstander fra Østerrike, og et skikkelig europeisk akademi stod for tur. Der Real Madrid omsider kun stilte med spanske spillere så hadde Red Bull Salzburg spillere fra hele Europa. Dette stoppet omsider ikke Los Blancos som sikret avansement til finalen. Der ventet portugisisk motstand, og juniorlaget til Benfica. Real Madrid Juvenil A tok tidlig ledelsen, og gikk inn i hvilen på 0-2. Benfica reduserte tidlig i andre omgang, men Los Blancos svarte umiddelbart. Benfica scoret en gang til, men da López reddet straffespark mot slutten så var troféet sikret.

Etter oppgjøret snakket hovedtrener for Real Madrid Castilla, og Real Madrid Juvenil A i UEFA Youth League med pressen, og det samme gjorde hans lagkaptein Víctor Chust García. De var begge glade, og under kan du lese hva de hadde å si:

Raúl Gonzalez: 

– Dette er et ekstraordinært lag, og vi var veldig sultne på å vinne denne turneringen. Dette er sammenlignbart med noen av de største øyeblikkene jeg opplevde som spiller. Det er fantastisk og jeg ønsker å gratulere alle guttene fordi dette er et stort steg i deres karrierer.

– Det er en historisk dag for oss alle. Jeg har vært heldig nok til å oppleve mange flotte ting, og dette er nok et slikt øyeblikk. Varmen fra alle disse guttene, og måten de har konkurrert i alle fire kamper på tross av at de ikke er vandt med å spille så jevnlig. De burde være utrolig stolte. 

Fysisk form

– Det var deres tredje kamp, og vår fjerde kamp i løpet av ni dager etter å ha spilt mot Juventus, Inter og Red Bull Salzburg. Vi var det beste laget, men vi slet mer i den andre omgangen, og det visste vi at vi kom til å gjøre. Det kom til å bli tøft fra et fysisk standpunkt, men jeg er begeistret over mine spillere fordi de kjempet veldig hardt. Det har vært en turnering som får poengsummen 10/10, jeg hadde ikke endret noe som helst.

– Dette er en belønning til alle menneskene som har jobbet med akademiet vårt i en årrekke. Dette er for alle sammen. Madridistaene har støttet oss i denne tiden uten fotball, og det har vært tøft, men de ga oss den ekstra energien vi hadde behov for.

Víctor Chust García:

– Det er en ære å representere den beste klubben i verden sammen med alle disse fantatiske spillerne. Som kaptein så er jeg veldig stolt av laget vi har. Jeg ønsker å sende noen tanker til alle spillerne som ikke kunne være med nå, men som har vært involvert i denne prosessen som Dani Poyatas. Vi er også nødt til å takke alle som har trodd på oss og støttet oss. 

– Dette er en veldig tøff konkurranse, og Benfica var et godt lag, hvilket er grunnen til at de tok seg hele veien til finalen. De presset oss hardt i den andre omgangen fordi vi var litt slitne. Treneren har Madridista-DNA i sitt blod, og han presset oss hele veien, mer enn noen annen. Han lærer oss hva verdiene av denne trøyen representerer.

Er Raúl Real Madrid sin neste hovedtrener? 

Legg inn en kommentar