Nyheter

Vinicius, Rodrygo, Reinier og Kubo på Golden Boy-listen

Haaland og Sancho ser ut til å være favoritter til å vinne den prestisjetunge prisen, men Vinicius, Rodrygo og Kubo har levert varene denne sesongen.

Fire Real Madrid-spillere er kåret blant de 60 fotballspillerne som er på listen til å vinne 2020-utgaven av Golden Boy-prisen, som kårer den beste U21-spilleren i fotballens verden. Vinicius, Rodrygo, Reinier og Kubo er alle valgt ut til å konkurrere om prisen.

Selv om Rodrygo og Vinicius har en liten mulighet til å vinne prisen etter deres solide prestasjoner for Real Madrid denne sesongen, ser det ut til at Borussia Dortmunds Jadon Sancho og Erling Haaland er storfavoritter til å vinne prisen.

Historien om Golden Boy viser at det er en ganske nøyaktig indikator på en spillers potensiale, med tanke på at Isco Alarcon, Kylian Mbappe, Joao Felix, Sergio Aguero, Lionel Messi, Raheem Sterling eller Paul Pogba har vunnet prisen tidligere.

Selv om det er lite sannsynlig at noen av de fire Real Madrid-spillerne på listen vinner Golden Boy foran Haaland eller Sancho, beviser det at Los Blancos har funnet noen veldig lovende talenter. Nå er det opp til klubben og spillerne selv å utnytte utlån eller spilletid for Real Madrid, slik at de kan utvikle seg videre og nå sitt potensial.

Real Madrid ungguttene har hatt varierende, men gode sesonger:

Vinicius Jr:

Det har vært en varierende sesong for Vinicius Jr. Forventningene var høye etter 2018/19-sesongen, noe som kanskje ble et litt for stort press til å begynne med. Brasilianerens høst var meget svak, og han ble blant annet vraket i noen kamptropper da, før han virkelig svarte på tiltale på våren hvor det store høydepunktet kom i El Clásico 1. mars da han scoret Real Madrids første mål. Totalt sett har Vinicius Jr gjennomført en god sesong, og han er fortsatt kun 20 år gammel.

  • Kamper (spilleminutter): 38 (1970)
  • Mål: 5
  • Målgivende pasninger: 3

(Saken fortsetter under bildet)

Rodrygo 13.1.2020

Rodrygo:

Planen til Real Madrid var å la Rodrygo gå Vinicius-skolen, noe som ville si at han skulle starte 2019/20-sesongen med Real Madrid Castilla før han skulle jobbe seg inn i førstelaget. Dette gikk imidlertid meget fort, og mens Vinicius slet så skinte Rodrygo på høsten. I oktober scoret han hat-trick mot Galatasaray på Santiago Bernabéu og han fikk stor tillit av Zinedine Zidane. Da Vinicius fant tilbake til storformen så svinnet Rodrygo litt bort, og starten på 2020 var svak for brasilianeren. Etter re-starten var imidlertid brasilianeren tilbake i form, og fikk bra med tillit av Zinedine Zidane da han rundet av en god debutsesong i den spanske hovedstaden.

  • Kamper (spilleminutter): 25 (1454)
  • Mål: 7
  • Målgivende pasninger: 2

Kubo:

Takefusa Kubo tok hele Spania med storm forrige sesong, da han til tider storspilte for nedrykkslaget Mallorca. Selv om han ikke klarte å reddet laget fra nedrykk, hadde han allikevel svært gode prestasjoner mot både store og mindre lag i LaLiga. Japaneren var lånt ut fra Real Madrid denne sesongen og startet sesongen middelmådig for Mallorca, men etterhvert ble han en av lagets viktigste spillere. Etter et svært godt utlån var det nok flere madridistaer som ønsket å se Kubo i den hvite drakten kommende sesong, men japaneren er klar for utlån til Villarreal.

  • Kamper (spilleminutter): 35
  • Mål: 4
  • Målgivende pasninger: 5

Hvem tror du vinner kåringen?

Legg inn en kommentar