En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Vinicius Júnior – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Vinicius Jr.

Vinicius Paixao de Oliveira Júnior ble født 12.juli 2000, i São Gonçalo som er en del av Rio de Janeiro i Brasil, og er kantspiller for Real Madrid Castilla, samt førstelaget til Los Blancos. Brasilianeren går under kallenavnet Vinicius Jr., er 176cm høy, og veier ca 73kg, hvilket er relativt vanlig for en ung mann i hans posisjon. Unggutten ble hentet til Real Madrid 12.juli 2018 fra Flamengo, dette på tross av at avtalen med klubben allerede var spikret over et år i forveien. I følge en rekke medier, og deriblant transfermakt.de skal totalsummen for Vinicius Jr. være på €45 millioner, hvilket er prisen man må betale for et av de største talentene i Brasil.

Les også: Rodrygo nominert til U21-Ballon d’Or

Kantspilleren startet sin fotballkarriere i en alder av kun fem år, i sin lokale klubb Clube de Regatas do Flamengo, og ble senere en del av akademiet til klubben i 2010. Vinicius Júnior var ti år da han ble en del av akademiet til klubben fra Rio de Janeiro, og unggutten har siden gått gradene i klubben. I en alder av kun 16 år spilte han for U20-laget til Flamengo, før han ble flyttet opp til klubbens førstelag den foregående sesongen. Unggutten presterte så godt for ungdomslagene til klubben at han har fått med seg kamper for aldersbestemte landslag i Brasil.

Brasilianeren spilte den foregående sesongen for førstelaget til Flamengo i Campeonato Brasileiro Série A. Vinicius Júnior var på banen i 25 kamper for klubben i serien, hvor han noterte seg for tre scoringer og tre målgivende pasninger. I tillegg deltok han i fem kamper i Copa Libertadores, hvor han debuterte med å score to mål mot CS Emelec fra Ecuador. Det unge talentet var den angrepsspilleren som var på banen i flest kamper for Flamengo forrige sesong, og bidro til at klubben havnet på syvende plass i ligaen. I tillegg til å spille for Flamengo deltok unggutten i det Sør-Amerikanske U17 mesterskapet for Brasil, hvor han scoret syv mål og spilte to målgivende pasninger. Dette ledet Brasil til triumf i turneringen, samt Vinicius Júnior til å bli mesterskapets beste spiller.

Til overraskelse for mange ble unggutten plassert på Real Madrid Castilla denne sesongen, og ikke lånt ut til en LaLiga-klubb, eller som fast inventar for førstelaget. Han har så langt spilt fire kamper for Los Blancos sine reserver, hvor han har scoret tre mål og spilt en målgivende pasning. Spesielt kampen mot Atlético Madrid B er et av sesongens høydepunkt for unggutten hvor han på egenhånd sikret poeng mot rivalen med to scoringer. Unggutten har i tillegg fått sin debut for førstelaget til Real Madrid, da han kom inn med to minutter igjen mot byrival Atlético Madrid. Vinicius Júnior var også på banen i tapet mot Alavés, da spilte han ti minutter.

Vinicius Júnior er uten tvil et av klubbens største talenter i sin posisjon, og regnes av mange som den neste Neymar. Unggutten beskrives som en tekniker, med god fart og som er god til å avslutte. Han trives best ute på kanten, hvor han har frihet til å utfolde sitt store repertoar av finter og driblinger. I tillegg til å være god i siste fase av spillet har han også bevist for Castilla at han mestrer å skyte frispark med sin frekke variant mot Unionistas de Salamanca. Unggutten vil fortsette å være en del av reservelaget, og førstelaget, med en plan om å gradvis kun spille for førstelaget. Det er ingen grenser for hvor god unggutten kan bli, og muligens kan landsmannen Rodrygo Goes hjelpe han da han ankommer neste år.

Hvor langt tror du Vinícius Júnior kan nå? 

Legg inn en kommentar