Kamprapporter

Villarreal 1-1 Real Madrid

Villarreal 1-1 Real Madrid
Estadio de La Cerámica, Valencia
Lørdag 21.november, kl:16.15
LaLiga Santander, runde 10

0-1 Mariano Díaz (2′) – Assist: Dani Carvajal
1-1 Gerard Moreno (76′) – [Straffespark]

Nok en landslagspause er unnagjort, og som tidligere har det ført til nye tilfeller av spillere smittet av Covid-19. Luka Jovic er en av spillerne som returnerte fra landslaget med viruset, og det rett etter å ha levert flere solide prestasjoner for Serbia. I tillegg til spillere smittet av viruset, så kom enda en nedslående nyhet da Sergio Ramos måtte byttes ut med skade for Spania, og derfor var utilgjengelig til oppgjøret mot Villarreal. Uansett om spillerstallen var redusert eller ikke, så ventet en tøff motstander på Estadio de La Cerámica, nemlig laget på plassen over i LaLiga Santander.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Nacho, Mendy – Ødegaard (Isco 65′), Kroos, Modric – Lucas, Mariano (Asensio 85′), Hazard (Vinícius Júnior 65′)

Villarreal: Asenjo – Gaspar (Peña 88′), Albiol, Pau, Pedraza (Estupinan 61′) – Parejo, Iborra, Trigueros (Pino 61′) – Moreno, Bacca (Chukwueze 61′), Gómez (Kubo 89′)

Pangstart

Det var gjestene fra hovedstaden som åpnet best i oppgjøret, og allerede etter to minutter så lå kula i mål. Real Madrid kombinerte på den høyre siden, hvor Carvajal til slutt sendte ballen inn i boksen hvor Mariano stupheadet ballen i mål til 0-1. Vertene freste etter scoringen, for tross streng beskjed om å ha tunge flagg så løftet linjedommeren flagget for offside, men VAR og dommeren godkjente målet – 0-1.

FEIRET SCORING: Mariano satte ballen i mål etter kun to minutter, og feiret med lagkameratene.

Ved halvspilt omgang så var vertene frempå for første gang, da Moreno sendte ballen inn i boksen mot Parejo, men headingen til midtbanespilleren endte like over mål. En halvtime ut i kampen var Carvajal frempå igjen, hvor han ble spilt frem i boksen og backen klemte til med press, samtidig som han sklei, hvilket gjorde at ballen endte i nettveggen. Flere nevneverdige sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk inn i garderoben på 0-1.

Moreno sikkert fra krittmerket

Det tok nesten et kvarter før noen av lagene skapte noe nevneverdig i den andre omgangen, hvor vertene var først frempå. Gerard Moreno ble spilt frem i god posisjon inne i boksen, men han fikk ballen på feil fot og sendte ballen like utenfor lengste stolpe. Minuttene etter timen var preget av en rekke bytter, da Villarreal gjorde tre bytter og Real Madrid gjorde to. Dette stykket opp spillet en del, og ingen av lagene hadde noe som helst flyt.

Et kvarter før full tid ble innbytter Chukwueze spilt gjennom i boksen, og Thibaut Courtois stormet ut for å stoppe angriperen, men han timet feil og feltet han. Dommeren var sikker i sin sak, og pekte korrekt på krittmerket. Gerard Moreno gjorde seg klar, og sendte ballen mot venstre, men selv om den belgiske sisteskansen fikk en finger på ballen så endte den i mål til 1-1. Spesielt mye mer skjedde ikke, og lagene delte poengene etter en relativt kjedelig kamp lørdag ettermiddag.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (4): Får ikke veldig mye å bryne seg på i dette oppgjøret, men har et par svake involveringer som må nevnes. Kløner i feltet ved en anledning, hvor han mister ballen etter dødball, kunne blitt farlig. I tillegg til dette lager han straffesparket som leder til 1-1, og selv om han er nære å redde det så må han trekkes for feilen. Timer for dårlig og feller Chukwueze. Første kamp på lenge hvor belgieren ikke har levert briljant.

Dani Carvajal (6): Returnerte fra skade, og involverte seg positivt umiddelbart. Sendte innlegget som Mariano headet i mål inn i boksen, og noterte seg for et målpoeng. Kommer til en sjanse litt senere i oppgjøret også, men skuddet endte i nettveggen. Defensivt har han god kontroll, spesielt på Moi Gómez som så ut som en skygge av seg selv hele oppgjøret. Sliter litt mer med Chukwueze, men kan ikke klandres for straffe-situasjonen. Godt å ha han tilbake.

Raphaël Varane (6): Spiller en jevnt god kamp, hvor han og hans makker Nacho nesten ikke slipper gjestene til i det hele tatt. Har noen gode løp defensivt, hvor han både bruker hurtighet og styrke for å vinne ballen tilbake. Var også relativt godt plassert da Chukwueze ble felt, noe som betyr at Courtois kunne blitt stående inne.

Nacho Fernández (6): Fikk sjansen fra start etter å ha returnert fra skade ettersom både Ramos og Militão var ute av troppen. Gjør en solid jobb i lag med Varane, hvor de har kontroll på det meste som kommer deres vei. Litt dårlig plassert når Parejo får heade i feltet, og det samme gjelder når Moreno spilles gjennom, men med unntak av dette gjorde han en god jobb.

Ferland Mendy (6): Involverer seg ikke stort offensivt, men er som vanlig solid defensivt. Har full kontroll på Moreno det meste av oppgjøret, og den vanligvis aktive angriperen ble relativt ble og anonym. Tilfører en defensiv stabilitet som gjør at andre ledd kan bli med fremover, men må også finne måter å delta på selv.

Martin Ødegaard (6): Spiller en jevn kamp hvor han er trygg med ball, og flink til å fordele den videre. Har noen gode crossere for å vri spillet, men blir også litt anonym til tider. Må tørre å senke skuldrene et par hakk til, og ta plass på banen. Er virkelig god når han tørr å sende ballen mellom ledd og inn bak forsvaret.

Toni Kroos (6): Spiller som Ødegaard en kamp på det jevne, hvor også han er solid med ballen i beina. God til å fordele ballen, og vri spillet fra side til side. Er som vanlig tryggheten selv, og klarer å balansere midtbanen relativt greit i en noe uvant rolle.

Luka Modric (7 BB): Banens beste for Real Madrid i oppgjøret mot Villarreal. Styrer tempoet som vanlig, skaper kombinasjoner, og dekker særdeles store områder. Skaper god balanse på midtbanen, og binder sammen de ulike leddene. Trygg med ballen i beina, solid i pasningsspillet og gjør alt i alt en god kamp.

Lucas Vázquez (5): Grunnet fraværet til Casemiro fikk Lucas tillit fra start som kant, grunnet hans løpskraft. Dekker store rom, og bidrar begge veier. Er ikke veldig mye involvert i det offensive, men kommer til en avslutning som er verdt å nevne, dog så ender den like utenfor.

Mariano Díaz (5): Scorer etter kun to minutter på banen med en flott heading. Er der han skal være, og gjør det han skal gjøre – nemlig score mål. Utenom dette så er han ikke veldig mye involvert, men får heller ikke veldig mange oppspill eller baller å jobbe med. Godt å se han score, men må klarer å involvere seg hakket mer enn i dag.

Eden Hazard (4): Tam kamp fra belgieren som ikke klarer å involvere seg nevneverdig i oppgjøret. Faktisk er den venstre siden relativt tam fremover i banen, og belgieren er deler av denne grunnen. Får ikke til stort, enten om det er på egenhånd eller i kombinasjoner med andre. Byttes ut for Vinícius Júnior.

Innbytterne: 

Isco Alarcón (4): Gjør ikke mye ut av tiden på banen, og muligens svekkes Real Madrid noe av han entre. Må heve seg flere hakk om han skal få innhopp i tiden fremover.

Vinícius Júnior (4): Den venstre siden fortsetter i samme spor selv om brassen entret banen. Bidrar lite, skaper lite og får ikke visst frem sine ferdigheter.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar