Mats Hermansens spesialer

Vi tok feil av Ancelotti

Ancelotti har nå 9 av 9 seiere så langt i sesongen og det ser ikke ut til å stoppe. Det er ikke bare resultatene som har vært gode så langt, men nesten alt annet også. Flere av oss har dermed tatt feil av italieneren, inkludert meg selv.

I fjor skrev jeg en artikkel der jeg ba om at Ancelotti ikke fortsatte denne sesongen. Real Madrid gjorde det godt i ligaen, men det var uten å imponere særlig. Modric og Benzema ble skjært til beinet og det var få muligheter for de yngre spillerne. Progresjonen i Champions League var mye pågrunn av Benzemas geni, mens finalen ble vunnet av Courtois. Selvom klubben vant både liga og Champions League, var det fortsatt noe tvil rundt Ancelotti sine egenskaper. Var det virkelig han som sto for suksessen eller var det ren individuell briljans? Svaret har vi faktisk fått denne sesongen.

Ancelotti gjør nesten alt annerledes i år, selv uten Benzema. Klubben har også gjort to veldige gode signeringer, men kvittet seg med en av sine beste spillere de siste årene. Laget ser veldig mye bedre ut og det overrasker meg veldig om man avslutter denne sesongen uten et trofe. Og denne gangen skal faktisk Ancelotti ha litt av «creden». For det første må vi snakke om rotasjonspolitikken. Modric og Kroos, som stadig blir eldre og skjørere, blir brukt helt riktig. Kroos har selv stått over flere kamper, mens Modric ofte blir tatt ut tidlig. Camavinga får spille mere og vil starte flere kamper denne sesongen. Til og med Ceballos har tatt store steg og er en perfekt rotasjonsspiller denne sesongen. Klarer Modric og Kroos å holde formen sesongen ut, sammen med de andre selvfølgelig, har Real Madrid muligens den beste midtbanen i Europa i år.

Det samme må vi kunne si om angrepet. Vinicius har tatt vanvittig steg og begynner også å vise ledertakter. Rodrygo har også fått en vanvittig selvtillit og ro. Til og med Hazard skal få spille mere denne sesongen, selvom han ikke klarer å heve seg helt. Til og med uten Benzema har klubben scoret hele 11 mål og dette var jo en av de største bekymringene i fjor. Hadde man vunnet Champions League forrige sesong uten franskmannen? Neppe, men det er et forbigått kapittel.

En annen bekymring forrige sesong var inngangen til flere av kampene. Mange ble overrasket da Valverde plutselig startet som høyre-ving og den noe defensive tilnærmingen, men nå gir det faktisk litt mening. Når Benzema er tilbake vil nok Valverde primært spille midtbane, men han er et sterkere våpen som høyre-ving. At Valverde plutselig skulle bli målfarlig og kreativ foran mål var det nok ikke mange som så for seg. Valverde var ansett som en ren løpsmaskin, men ikke mye annet. Her har Ancelotti truffet blink og dette gir Real Madrid mange muligheter offensivt i tiden fremover.

Ancelotti har dermed vokst veldig i rollen og blitt kanskje enda bedre til å utnytte hele laget. At Vinicius plutselig ble en målmaskin skal Ancelotti ha mye av æren for. At Valverde tydeligvis kan gjøre alt skal også Ancelotti ha æren for. Ikke bare er taktikken og roteringspolitikken omtrent perfekt, men harmonien i laget har nesten ikke vært bedre. Alle virker fornøyd og alle får bidra. Real Madrid har dermed et bedre utgangspunkt enn på lenge til å gjøre en god sesong og laget vil samtidig være godt posisjonert for årene fremover. Takk for alt så langt Ancelotti!

1 comment

Legg inn en kommentar