Intervjuer

Hazard: – Jeg vil spille mer

Denne sesongen skulle på mange måter bli Hazard sin sesong, men det store gjennombruddet har latt vente på seg. Nå begynner også belgieren selv å bli lei..

Hazard er på mange måter et glemt kapittel for Real Madrid fans. Det var en tid der mange var frustrert over Hazard sin helse og kontinuerlig svake prestasjoner, men de færreste bryr seg nå. Vinicius Jr er på mange måter Real Madrid sin nye stjerne, Rodrygo har begynt å levere godt, samt at Valverde har tatt store steg denne sesongen. Og man skal absolutt ikke glemme Benzema, som har vært helt vanvittig den siste perioden. Det er dermed få som egentlig savner Hazard, men Real Madrid kan likevel ha et skjult våpen i den aldrende belgieren.

Under den nåværende landslagspausen har Hazard uttalt seg om dette og han virker noe bekymret:

– Det har vært tøffe i tider i det siste siden jeg ikke får spille. Jeg føler meg bra i Real Madrid, men jeg spiller lite. Når jeg spiller, føler jeg at jeg spiller bra. Det er en vanskelig situasjon fordi jeg vil spille mer

Det er ikke bare spilletiden i Madrid som bekymrer. Hazard kan også risikere å miste plassen sin i VM-troppen. Belgias trener Robert Martinez har tidligere uttalt at Hazard alltid vil ha en plass på laget, men med kun 158 minutter på banen så langt og en fra start, må nok Martinez gjøre noen ekstra vurderinger. Er han villig til å risikere jobben for en aldrende stjerne som ikke spiller regelmessig?

Forståelig nok er det en kjip situasjon for belgieren. Hazard var en verdens aller beste spillere for bare få år siden. Han var blant de mest tekniske og farligste offensive spillerne i Premier Leauge og det var antatt at trenden skulle fortsette i Real Madrid. Men noe av skylden kan han ta selv. Hazard møtte opp som fersk Real Madrid spiller i elendig form, noe som også kan ha bidratt til mange av skadene han pådro seg. Når du først får muligheten for drømmeklubben din, som Hazard selv har omtalt Real Madrid som, tar du muligheten med begge hender. Hazard hadde dermed muligheten når han kom. Hadde Hazard holdt seg i god form og unngått noen av skadene han pådro seg, ville ikke Vinicius fått halvparten av spilletiden han fikk. Dermed ville Hazard gjord venstrevingen til sin egen og beholdt plassen den dag i dag. Det vil dermed tatt lenger tid for Vinicius å nå nivået han er på nå, men Hazard kunne nok tilført laget mye av det samme. Så lenge både Vinicius og Rodrygo fortsetter storformen videre, har ikke Hazard noe annet valg enn å være andrevalget. Men hvis han virkelig vil stjele minutter fra førstevalgene, må han fortjene tilliten på trening. Det hjelper ikke lenger å leve på et gammelt image og spesielt når den yngre generasjon begynner å ta innpå.

Legg inn en kommentar