Kamprapporter

Atlético Madrid 1-2 Real Madrid

Atlético Madrid 1-2 Real Madrid
Estadio Wanda Metropolitano, Madrid
LaLiga Santander, runde 6
Søndag 18.september, kl:21.00

0-1 Rodrygo Goes (18′) – Assist: Aurelien Tchouameni
0-2 Federico Valverde (36′) – Assist: Vinícius Júnior
1-2 Mario Hermoso (83′)
RØDT KORT: Mario Hermoso (90+1′)

Det var ventet svært mye tenning før oppgjøret mellom de to hovedstadslagene i Spania søndag kveld. Med uttalelsene til Koké, og ikke minst hatet fra fansen til Atlético Madrid rettet mot Vinícius Júnior så var rammene lagt for et oppgjøret med svært mye tenning. Slik ble det også, og det smalt godt i en del dueller fra start. Vertene hadde ballen mest til å begynne med, men som vanlig var Real Madrid de som bet fra seg først. Tchouameni sendte en vakker chip inn bak forsvaret til Rodrygo som hamret ballen i mål før klokka passert tjue minutter.

Like før timen burde, og skulle Reinildo vært sendt av banen med rødt kort etter en hodeløs takling på Rodrygo, men dommeren lot han få bli værende med gult kort. Snaut ti minutter før hvilen så kombinerte Vinícius Júnior og Modric vakkert hvor førstnevnte kom alene med Oblak, og satte ballen i stolpen på frekt vis før Valverde hamret returen i mål til 0-2. Alt handlet om Real Madrid nå.

I den andre omgangen hadde Real Madrid lenge på cruise-kontrollen, og trillet ball i hatt med vertene, men mot slutten gjorde Simeone en del bytter, og det påvirket kampbildet noe. Snaut ti minutter før slutt fikk vertene hjørnespark, og for andre gang i oppgjøret bommet Thibaut Courtois fullstendig, hvor Militão stusset ballen i skuldra til Hermoso, og i mål til 1-2. Samme mann var i søkelyset noe senere da han pådro seg sitt andre gule kort på svært kort tid, og dommeren sendte han i dusjen før kampen var over. Det endte til slutt 1-2 på Wanda Metropolitano, og Real Madrid forblir ubeseiret i serieåpningen av LaLiga Santander.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (4): Den belgiske sisteskansen leverer sin svakeste kamp som Real Madrid-spiller på veldig, veldig lang tid. Bommer fullstendig i feltet ved et par anledninger, og en av de blir skjebnesvangre når Hermoso setter ballen inn bak han til 1-2. Er dog god de gangene det kommer avslutninger mot han, eller han må involvere seg i spillet med beina.

Dani Carvajal (7): Backen leverer på meget høyt nivå søndag kveld, og det både defensivt og offensivt. Deltar i kombinasjoner, tar løp, og klemmer til i dueller. Offensivt bytter han på å spille back, indreløper og kant, mens han defensivt varierer mellom å trekke seg inn, og holde bredden. Leverer jevnt over en meget solid kamp, og viser at han innehar nivået fortsatt.

Eder Militão (8): Spiller svært god defensivt, og slipper omtrent ikke til vertene en eneste gang. Smeller til i duellene, og briljerer tidvis med pasningene sine. Leverer jevnt over en meget god kamp defensivt, hvor han er markant i taklingene, og svært god med ballen i beina. Sår flere gode baller inn bak forsvaret til vertene, og står opp de gangene det er behov for det defensivt. Trygg og god gjennom hele oppgjøret.

David Alaba (7): Ikke like markant som makkeren sin i det defensive arbeidet, men er vell så viktig som han i delen hvor Real Madrid spiller seg ut, og bygger opp spillet. Er så ufattelig trygg med ballen i beina, og skaper tidlige kombinasjoner uten å være spesielt stresset en eneste gang. Ny god kamp, og viser at han kan spille i midtforsvaret uansett om det er Militão eller Rüdiger som er makkeren.

Ferland Mendy (7): Jobber mye, og er veldig delaktig i fasen av spillet hvor Real Madrid spiller seg ut bakfra. Blir tidvis litt for nonchalant, men gjør også veldig mye bra i denne kampen. Kommer seg ut av fare nesten hver eneste gang, men mister også et par baller på unødvendig vis. God til å drible av en mann, og flink til å fylle på fremover ved behov.

Luka Modric (8): Kroaten ser fortsatt ikke ut som at han er en dag over 30 år gammel, og leverer en ny kjempegod kamp. Fordeler ballen, jobber knallhardt, og involverer seg begge veier. Faller ofte ned dypt i banen, og strør baller fra en svært lavtliggende posisjon, hvilket gjør det vanskelig for å Atlético Madrid som må flytte presset høyt, og blir enkelt spilt forbi. Har en svært god pasning i forkant av 0-2-scoringen, og leverer alt i alt en meget god kamp.

Aurelien Tchouameni (8): Den unge franske midtbanespilleren leverer en svært god kamp mot byrivalen, og er påskrudd fra start. Bryter en rekke baller enten det er ved hjelp av fysikken sin, eller ved hjelp av evnen til å lese spillet. Står også opp for medspillerne sine, og får roet gemyttene i flere av de opphetede situasjonene. Spiller veldig voksent, og viser frem evnene sine begge veier denne kampen, med en helt ellevill assist på scoringen til Rodrygo.

Toni Kroos (7): Den minst markante av de på midtbanen i dag, men det betyr ikke at Kroos spiller noen svak kamp. Som vanlig leverer han over 90% treffsikkerhet på pasningene, og er som vanlig delaktig i mange kombinasjoner, spesielt tidlig når kombinasjonene oppstår. Virker litt sliten mot slutten av oppgjøret, men tross dette så gir han alt hele veien, og kjemper helhjertet.

Federico Valverde (8): En spiller som virkelig har vært god denne sesongen er nettopp Federico Valverde. Han fortsatte storspillet mot byrivalen hvor han klemmer til i dueller, jobber utrettelig, og dekker opp hvor en behovet er. Tar løpt fremover når han får muligheten, og blir igjen defensivt når han må. Skaper kombinasjoner, er trygg med ballen, og nesten ustoppelig med ballen i beina. Scorer kampens andre mål når han dunker inn returen til Vinícius Júnior. Verdens beste to-veis-spiller.

Rodrygo Goes (8 BB): Den unge brassen har funnet formen nå, og leverer nok en god prestasjon. Kombinerer med Tchouameni, og avslutter angrepet på den første scoringen. Skaffer rom, gjør et godt løp, og er iskald på avslutningen. Delaktig i kombinasjoner gjennom hele oppgjøret, og spiller en meget god kamp fra start til slutt. Viser at han kan bekle rollen som back-up spiss ved behov, og var banens beste mot byrivalen.

Vinícius Júnior (7): Blir ekstremt godt passet på søndag kveld, og ofte er det Llorente + Felipe som ligger på han til enhver tid. Dette gir han svært vanskelige forhold, men det hindrer ikke brassen i å være en konstant trussel. Skaper flere gode kombinasjoner, og er aggressiv i flere dueller. Veldig delaktig i scoring nummer to hvor han kombinerer med Modric, og stikker i bakrom før han skyter i stolpen. Holder hodet kaldt, selv om vertene takler han hardt og ofte.

Innbytterne:

Antonio Rüdiger (6): Kommer inn i en periode hvor Simeone gjør masse endringer, og øker det offensive trykket med flere angripere. Bruker fysikken, og kløkten til å stå opp, og imot angriperne, og ikke minst ballen som kommer i feltet. Løser oppgavene sine godt, og viser seg tidvis frem med offensive løp med ball.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

1 comment

Legg inn en kommentar