Retroartikler

Veien tilbake

Hvordan respondere når du blir benket? Bendik Eftang kommenterer.

Det er utallige faktorer med fotballen vi glemmer til daglig, og det er noen av disse bortgjemte faktorene som virkelig gjør fotballen så unik. I en fotball-garderobe er det ikke en gjeng velutdannede økonomer, snarere tvert imot. I en fotball-garderobe kan du finne hva som helst; han som skulka skolen og slutta før videregående, han som aldri fikk muligheten til å gå på skolen, han som stadig kom i sloss-kamper, nerden og ikke minst klassens klovn. Listen er lang.

Samtidig har spillernes barndom vært preget av komplett forskjellige familiesituasjoner. Noen måtte jobbe som liten så familien skulle ha råd til mat, andre ble slått, noen fikk aldri muligheten til å gå på skole, noen var rike, mens andre kanskje kommer fra den «helt vanlige» middelklassen. Som tidligere skrevet, listen er lang.

Og som mennesker reagerer vi veldig ulikt på ting, og nå skal det sies at fotballspillere aldri har blitt kåret til den smarteste gjengen, det finnes dog unntak. Hvis du blir benket er det flere måter du kan reagere på; du kan bli sur og være helt stille, du kan ta det som en oppvekker og bruke det som motivasjon til å prestere enda bedre på treninger, du kan finne deg i det, eller gjøre som Lass ville gjort, nemlig å slenge litt med leppa.

Å slenge med leppa er ikke et lurt trekk under Mourinho, og det fikk vår hardtarbeidende franskmann virkelig kjenne på kroppen. Mourinho fortsatte å holde Lass på benken grunnet dårlig oppførsel og det gikk så langt at Lass på et tidspunkt ønsket seg vekk fra den spanske hovedstaden.

Sommeren kom og de aller fleste spådde en snarlig overgang for Real Madrids midtbane-kriger. Og da Real Madrid satt seg på flyet til USA for å starte deres pre-season uten Lass, var det omtrent ingen som trodde at han kom til å spille for Real Madrid mye lenger. Og bedre ble det ikke da en hel verden så Mesut Özil løpe rundt med franskmannens gamle nummer på ryggen.

Sommeren gikk og det nærmet seg slutten. Rapportene kom og mye tydet på at Mourinho hadde snakket med Lass og at han nå ble i klubben. Det var blandede mottakelse fra Real Madrid-supporterne, for ville vi virkelig ha en slik grinebiter i klubben?

Serien startet og noe skjedde, jeg vet ikke helt hva, men det kan virke som om Lass hadde spart energi hele pre-season og igjen skulle vise oss hvilken fantastisk fotballspiller han egentlig er, når han legger snakkingen til side. Lass har i mine øyne vært helt fantastisk denne halv-sesongen og det er nok flere enn meg (en viss Moruinho) som elsker det vi ser. En ekte kriger på midtbanen selv Messi ikke kommer forbi, en fantastisk god back og ikke minst en enorm ressurs for et lag som er skrubbsultne på titler og velte Barcelona fra tronen som verdens beste lag.

Det er ingenting en supporter elsker mer enn å se en som er langt nede og utstøtt av laget, komme tilbake med mer motivasjon enn samtlige, fokusere 100% på fotballen og være alt annet enn den grinebiteren vi kjente han som. Jeg tror Lass kommer til å bli i Madrid lenge og hjelpe oss på veien til det vi Real Madrid-supportere ønsker aller mest, La Decima!

Skrevet av Bendik Eftang. 

Legg inn en kommentar