Retroartikler

Hvorfor Callejón?

Spillere som Soldado og Negredo har ikke klart det, så hvorfor lykkes Callejón?

Canal+ sin La Liga ekspert, Petter Veland, spådde at Callejón kom til å bli «årets Pedro León» da Real Madrid hentet tilbake den sultne canteranoen med den kule sveisen i sommer. Etter det, har spanjolen vært på alles lepper. Han har ikke vært på alles lepper fordi han har kranglet med Mourinho, slik som Pedro León gjorde, men fordi han har prestert så til de grader.

De fleste var nok litt skeptiske da Real Madrid hentet tilbake «Calleti» fra Espanyol og mange stilte seg spørsmålet; Skal vi ødelegge karrieren til nok en canterano? Som de fleste vet, er jeg ekstremt glad i egenutviklede spillere og syntes det er synd at ikke flere spillere fra Castilla får sjansen til å vise seg fram på A-laget, så jeg jublet naturligvis høyt da det var offisielt at Callejón retunerte.

Callejón er definisjonen på en «ekte» Madrid-gutt. Han fortalte i et intervju i september at hele gutterommet hans var fylt med Real Madrid-plakater. Figo, Ronaldo, Beckham, Zidane, hele gjengen hang der og du kunne omtrent ikke se veggene.

Callejón ble etterhvert en av de store navnene i canteraen og folk hadde høye forhåpninger til den hardtarbeidende toppscoreren. Sammen med sin eneggede tvilling, Juanmi Callejón, herjet han på Castilla i flere år og kan sammenlignes med spillere som Morata og Joselu den dag i dag. De fleste forventet at tvillingene skulle få A-lagskontrakt og muligheten til å vise seg blant de store gutta, men den gang ei.

Sommeren 2008 solgte nemlig Real Madrid begge to med en tilbakekjøpsklausul til henholdsvis Espanyol og Mallorca. Callejóns bror, Juanmi, ble dessverre ingen suksess og spiller per dags dato i Hércules, ikke at det er noe skam, men et stort skritt tilbake iforhold til de store forventningene som var tilstede. José Callejón derimot var det ingen som kunne stoppe. Og det tok ikke mange månedene i Espanyol-trøya før han ble en av de aller viktigste spillerne til Barcelona-laget. Callejón imponerte så mye at Mourinho valgte å hente han tilbake sommern 2011, til alles overraskelse. Og det er da eventyret virkelig skulle begynne.

Callejón kom til Madrid og ble en umiddelbar suksess da han scoret gjevnt og trutt i pre-season. Sesongen kom og Callejón var som regel å finne på benken. Etter noen måneder fikk han sjansen og siden det har han ikke sett seg tilbake et sekund.

Det er mange faktorer som har vært med på å avgjøre Callejón sin suksess, men jeg tror det viktigste er attituden og lysten som utspiller seg oppe i hodet hans. En metafor for mennesker som ønsker å lykkes her i verden er «sulten», men jeg tror Callejón er mer enn sulten, han er skrubbsulten.

Det oser vilje hver eneste gang man ser Callejón på banen, kombinert med nese for mål, kjærligheten til klubben, et smart fotballhode, fantastiske avslutninger, god teknikk og en utrolig måte og lure seg bak motstanderens forsvarsfirer på er han dømt til å lykkes og etter et halvt år i klubben har han blitt en av de absolutt store publikumsfavorittene på Santiago Bernabéu.

Ingen stiller spørsmålstegn til Callejón lenger og i Spania snakkes det nå om at Callejón er nære en landslagsdebut. Vi har nok ikke sett det siste fra Callejón og jeg gleder meg enormt til fortsettelsen.

Skrevet av Bendik Eftang. 

Legg inn en kommentar