William Gromstads spesialer

Var det riktig å selge Marcos Llorente?

Macors Llorente slo aldri helt gjennom i Real Madrid, men nå er han i storform for byrival Atletico Madrid.

Marcos Llorente ble sett på som et stort talent i Real Madrid. Både bestefaren og faren har mange kamper for Los Blancos, men tredje generasjons Llorente i Madrid fikk bare 39 kamper, mange av de som innbytter. Nå har han blitt en av de viktigste spillerne i laget, ikke i Real Madrid, men i Atletico Madrid. Med så mange utilgjengelige midtbanespillere som Real har nå, er det nok en del som tenker at det hadde sett lysere ut hvis man ikke hadde solgt Llorente.

På papiret så det ut som en veldig god løsning. Der Real Madrid ikke kunne tilby nok spilletid, kunne Atletico, med Simeone i spissen, tilby regelmessig spilletid og 30 millioner euro for å overtale både spilleren og Real. Etter en tung start i sin nye klubb, har han virkelig fått orden på sakene etter at han også ble flyttet lenger opp i banen, og vendepunktet var nok innhoppet på Anfield da han senket Liverpool med to mål.

Da han nylig ble spurt om Simeone i et intervju med Radio MARCA svarte han at Simeone «oppdaget meg og jeg gjenoppfant meg selv». Videre i intervjuet skrøt han av både Simeone og Santiago Solari for å ha gitt han tillit. Da Zidane kom tilbake i klubben fikk han mindre og mindre spilletid, før han til slutt ble solgt, etter å ha vært i klubben siden 2008.

Marcos Llorente
Marcos Llorente på treningsfeltet i 2017.

Midtbanen til Zidane, altså Casemiro, Kroos, og Modric, har muligens vært verdens beste midtbane i noen år, så det sier seg selv at det var vanskelig å gi Llorente nok sjanser. Han var tross alt ikke den eneste som banket på døren og ønsket plass i startelleveren. Likevel gir det blandede følelser å se hvor bra han gjør det i Atletico. Det er alltid gøy å se spillere fra Real-akademiet lykkes, uansett hvor, men helst ikke på bekostning av Real Madrid, og spesielt ikke for Atletico Madrid.

«Lillebror» som har etablert seg som en av de beste lagene i Europa har fått en meget god start på La Liga-sesongen, og dersom de skulle gå hele veien, kan det hende en del i Real tenker tilbake på salget av Llorente. I alle fall vil Ramos og de andre spanjolene i Real kunne vente seg noen kommentarer under neste års EM hvis Llorente hjelper Atletico til å gå hele veien.

Real Madrid får store inntekter av salg av spillere som bare nesten er gode nok. Nåløyet er jo såpass trangt at de som nesten er gode nok, fortsatt kan være veldig gode fotballspillere. Mange salg vil kunne diskuteres og det er lett å være etterpåklok, personlig var jeg positiv til salget av Llorente, og noen salg vil kunne straffe seg mer enn andre. Om Llorente blir en spiller man virkelig angrer på å ha solgt gjenstår å se, men i disse dager hadde det vært fint å sett han i helhvit drakt, uten røde striper.

Legg inn en kommentar