Nyheter

Grunn til bekymring?

I skrivende stund har Sergio Ramos en kontrakt som går ut 30. juni 2021, og det drøyer med noen ny kontrakt for Real Madrid-kapteinen.

Kalenderen viser november og om to små måneder åpner overgangsvinduet igjen, til tross for at det stengte for bare en drøy måned siden. Da vil spillere som kun har seks måneder igjen av kontrakten sin kunne forhandle med potensielt nye arbeidsgivere, dette gjelder spillere som David Alaba, Lionel Messi og Sergio Ramos – som enda ikke har kommet til enighet med Real Madrid om en ny kontrakt.

Tanken på at Sergio Ramos skal forlate klubben får det til å grøsse nedover ryggen, og i den spanske hovedstaden begynner man å lure på hvorvidt kapteinen faktisk kommer til å bli værende i klubben. Han har nemlig ikke skrevet ny kontrakt med Real Madrid, til tross for å flere ganger ha uttrykt at han ønsker å bli værende, og det samme har Florentino Pérez antydet de gangene han har blitt spurt om dette i media.

– Sergio Ramos kommer til å være her hele livet

Dette sa Real Madrid-presidenten da han ble spurt om kapteinens kontrakt dagen Los Blancos sikret det 34. serietittelen mot Villarreal, og man kunne tolke det dithen at en ny Ramos-kontrakt var like rundt hjørnet. Men allikevel har denne nye kontrakten latt vente på seg, og faktum er at Ramos nå kan forhandle med en annen klubb om kun knappe to måneder.

I dag kom spanske AS med nyheten om at Paris Saint-Germain skal være villige til å tilby Sergio Ramos en såkalt blank kontrakt, der han selv kan bestemme lønn og ikke minst kontraktstid. Det er etter all sannsynlighet det siste punktet som er hovedproblemet og grunnen til at Sergio Ramos foreløpig ikke har skrevet under på noen kontraktsforlengelse med Real Madrid.

IKKE ENIGE: Sergio Ramos og Florentino Pérez har foreløpig ikke blitt enige om en ny kontrakt for klubbkapteinen, her før Champions League-kampen mot Roma i 2018/19-sesongen.

Real Madrid har som policy å ikke tilby kontrakter som strekker seg lengre enn 12 måneder til spillere over 30 år. Dette er dermed den store utfordringen i Sergio Ramos’ tilfelle, som skal ønske seg en kontrakt på minst to år. Det var blant annet av denne grunnen at Pepe forlot klubben i 2017.

Real Madrid skal visstnok ha tilbudt en såkalt 1+1 kontrakt til Ramos, som vil si at kontrakten opprinnelig strekker seg 12 måneder, men hvis enkelte klausuler som et visst antall kamper oppnås så vil kontrakten automatisk forlenges. Foreløpig har ikke 34-åringen godtatt dette, og det skal også nevnes at det har vært ryktet at Real Madrid er villige til å bryte denne policyen for nettopp klubbkapteinen.

2015: Sergio Ramos og Florentino Pérez under seremonien fra da Ramos forlenget sin kontrakt med Real Madrid tilbake i 2015.

Denne uken har det haglet med rykter fra det spanske tv-programmet El Chiringuito. Det var blant annet José Álvarez i det nevnte programmet som kom med nyheten om at Paris Saint-Germain skal ligge langflate etter Real Madrid-kapteinen.

Tidligere denne uken meldte Cristóbal Soria fra samme program at «Sergio Ramos er 80 % ferdig i Real Madrid». I utgangspunktet er ikke Soria noen pålitelig figur i den spanske pressen, men han var blant annet en av flere inviterte i Sergio Ramos’ bryllup sommeren 2018, og han er derfor regnet for å ha gode kilder når det gjelder Real Madrids kaptein.

Det er ventet at dette er maktspill fra Sergio Ramos sin side for å legge press på Real Madrid, og for å få litt fortgang i prosessen med kontraktsforlengelsen. Joseph Pederol, også fra El Chiringuito, har meldt at både Sergio Ramos og Florentino Pérez kommer til å komme med sine uttalelser i pressen på mandag, og at dette høyst sannsynlig gjelder kapteinens forlengelse.

MARCA melder at Ramos og Pérez kommer til å møtes mandag før de begge da eventuelt kommer med sine uttalelser til pressen. Begge to skal visstnok ta det hele med knusende ro, og de tar det for gitt at dette løser seg smertefritt. Dette var også inntrykket men fikk da Ramos ble spurt om dette temaet etter den nevnte kampen mot Villarreal i sommer hvor man sikret ligatittelen.

GULL: Sergio Ramos poserer med LaLiga-trofeet etter å ha ledet Real Madrid til sitt 34. LaLiga-gull.

– Jeg vil avslutte karrieren min her, og det tror jeg ikke det blir noe problem med.

Dette var det kapteinen sa i sommer, og etter all sannsynlighet gjelder dette fortsatt. Sannsynligvis så er en annonsering av Ramos’ forlengede kontrakt like rundt hjørnet, og den kan komme allerede på mandag hvis ryktene stemmer og både Sergio Ramos og Florentino Pérez kommer med sine uttalelser hver for seg vedrørende kontraktsituasjonen i media.

Tror du Sergio Ramos forlenger kontrakten sin med Real Madrid?

Legg inn en kommentar