Ryktebørsen

Van de Beek nestemann inn portene?

Den unge midtbanespilleren imponerte mot Los Blancos i Champions League, og bekrefter selv interessen fra Real Madrid.

Donny van de Beek sluttet seg til akademiet til den hollandske storklubben Ajax i en alder av elleve år, og har siden den gang gått gradene opp gjennom klubbens diverse lag. Han ble hentet opp til klubbens førstelag i februar 2016, og siden den tid har han spilt 141 kamper, hvor fasiten viser til 32 scoringer og 25 målgivende pasninger. Spilleren virker til å trives absolutt best i en fri rolle på midtbanen, hvor han gjør alt fra å hjelpe til i forsvar og senere være avgjørende i den siste fasen av spillet.

Hollenderen er født i 1997, og har de siste to sesongene imponert for Ajax. Dette gjorde han også da Real Madrid og Ajax møttes til dyst i 8.delsfinalen av Champions League, hvor det hollandske laget trakk det lengste strået sist vår. Den offensive midtbanespilleren hadde en målgivende pasning i oppgjøret på Santiago Bernabéu, hvor Ajax vant hele 1-4, hvilket kun var et av totalt tretti målpoeng fra van de Beek forrige sesong. Totalt scoret han hele 17 mål samtidig som han spilte 13 målgivende pasninger.

Det må sies å ha vært en strålende sesong for van de Beek og Ajax forrige sesong, hvor de tok seg hele veien til semifinalen i Champions League der de ble senket av Tottenham på overtid, I tillegg til dette var midtbanespilleren med på å vinne serien og cupen i Nederland, hvilket har gjort at klubber som Real Madrid virkelig har fått øynene opp for van de Beek. En rekke medier har den siste uken meldt at Los Blancos sin president Florentino Pérez, og den hollandske klubben har gått inn i forhandlinger, hvor blant annet MARCA melder at Real Madrid og van de Beek allerede er enige om de personlige betingelsene. I følge en annen spansk avis, AS, så har spilleren også bekreftet interessen fra den spanske storklubben med følgende ord:

Ja, Real Madrid er interesserte i meg, men du går for fort frem, jeg kan ikke snakke om ting som ikke er enda. 

Mye har tydet på at den hollandske midtbanespilleren har vært «andrevalg» bak den franske superstjernen Paul Pogba, og at Los Blancos ikke signerer den ene dersom den andre kommer. En annen spiller som også har vært aktuell for Real Madrid er den danske midtbanespilleren Christian Eriksen, men der har det stilnet veldig med ryktene den siste måneden. Noe som kan tyde på at van de Beek er den mest aktuelle for øyeblikket er at han blir langt billigere enn de to andre, og at overgangsvinduet i England er stengt, hvilket gjør at verken Tottenham eller Manchester United kan hente inn en erstatter.

Med van de Beek vil Real Madrid muligens få den minst begavede av de tre spillerne, men samtidig den spilleren som nedlegger den absolutt største arbeidsinnsatsen hver eneste kamp. Han er også den spilleren som har bevist minst på toppnivå, men han er enda en veldig ung spiller, hvilket vil si at han har mye å bevise. Ikke bare ligger mye til rette med tanke på et han blir «billig» sammenliknet med de to andre, men midtbanen til Los Blancos har også behov for et frisk pust. Verken Modric eller Kroos hadde en god sesong i fjor, og med utlånet av Ceballos så kan et friskt pust være akkurat det Los Blancos trenger, og det kan Donny van de Beek tilføre. Unggutten har i tillegg begynt den nye sesongen på glitrende vis med scoring og målgivende pasning mot Vitesse i den første runden av Eredevise, samt assist i superduellen mot PSV Eindhoven hvilket ikke minsker interessen.

Tror du van de Beek blir Real Madrid-spiller? 

Legg inn en kommentar