Magnus André Larsens spesialer

Historiske med en stolt historie? (Del 3)

Real Madrid har en svært stolt historie og en rekke historiske spillere som aldri vil bli glemt.

En massiv klubb som Real Madrid har naturligvis en rekke historiske spillere og du har nok hørt om flere av disse. Det er nok også flere av disse som ikke vil bli nevnt når ivrige supportere ramser opp legendariske spillere som har preget Real Madrid på en positiv måte. Vi vil ta for oss fem historiske spillere hver uke, og ønsker gjerne tilbakemelding på hvilke spillere dere vil lese om neste gang.

Guti

Det er en sjanse for at yngre lesere aldri har hørt om Guti. Kanskje er du en av dem? Jeg håper ikke det, alle fortjente å se Guti på sitt beste i Real Madrid. Blir kalt det beste eksemplet av en egenprodusert spiller fra ungdomsakademiet.

Guti var et fotballgeni og en ekte Real Madrid-fan. Etter 24 sesongen for klubben ble han et av de beste eksemplene for alle ungdomslagenes spillere som drømmer om å spille for Los Blancos. Guti spilte på alle nivåer for klubben før han etablerte seg på førstelaget. Spilte hele 542 offisielle kamper for klubben og vant til slutt 15 trofeer, var også kaptein i en periode.

Han var en angripende midtbanespiller, men også i stand til å tilpasse spillet sitt til flere andre posisjoner. I en av sine beste sesongen for klubben, trenet av Vicente del Bosque, scoret han 14 mål og hjalp laget til sin 28 liga-tittel(2000-2001).

Gjennom årene modnet han som spiller og var fast på laget med alle trenerne som var i klubben. En favoritt på mektige Santiago Bernabéu med sine utrolige pasninger, sin fantastiske dyktighet og hans ubestridelige kjærlighet for Real Madrid.

Et øyeblikk de fleste supportere husker er hans fantastiske assist mot Deportivo. Har du ikke sett den, anbefaler jeg deg til å krysse ut denne artikkelen og finne den øyeblikkelig på youtube. Madrid spilte borte på Riazor i januar 2010 og leder 0-1 da Kaka fant Guti på kanten av boksen. Midtbanespilleren var en-mot-en med keeper og tok en skuddfinte. Keeperen gikk ned, men Guti til alles overraskelse hælsparket ballen bakover til Karim Benzema som kunne sette ballen i mål bak en utspilt målvakt.

Cristiano Ronaldo

Hvor skal man starte? 451 mål på 438 offsielle kamper, tallene er helt utrolige og snakke for seg selv. Vil alltid bli husket som et av de store ikonene gjennom klubbens historie og er nok grunnen til at flere av de yngre Real Madrid supporterne heier på klubben vår.

Portugiseren ble presentert på Santiago Bernabéu 6. Juli 2009 med selskap av Eusebio og Alfredo Di Stéfano, siden den dagen kom målene på bestilling. For Real Madrid ble det 312 mål i La Liga, 105 i Champions League, 22 i Copa del Rey, seks i VM for klubblag, fire i den spanske Super Cupen og to i UEFA Super Cup.

Ingen gjennom klubbens lange historie har scoret like mange mål som den portugisiske angriperen, som også har mange trofeer på CV-en: Fire Champions League trofeer, to LaLiga-titler, tre klubb VM trofeer, to Cuptitler og to spanske Super Cup trofeer. I tillegg til denne imponerende listen har han også vunnet fire Ballons d` Or.

Klubbpresident Florentino Pérez kalte han arvingen etter Alfredo Di Stefano og akkurat som Don Alfredo har han satt et uforglemmelig preg på historien til den beste klubben i verden.

Cristiano Ronaldo

Laurie Cunningham

Engelskmannen var kjent som en elegant dribler og umulig å håndtere i en mot en situasjoner. Han hadde også en utrolig fart og kunne bekle alle de offensive plassene på banen. Med et svært godt skudd og god ballkontroll var dette oppskriften på en spiller som kunne latterliggjøre et helt forsvar alene. Cunningham var den første engelskmannen som spilte for Real Madrid.

Debuterte for West Bromwich Albion i en alder av 21. To strålende sesonger der og en utrolig prestasjon mot Valencia i UEFA Cup fanget oppmerksomheten til Real Madrid. Interessen for den kreative engelskmannen var stor og Los Blancos var ikke de eneste interesserte, men de klarte å signere ham etter noen tøffe forhandlinger.

10.februar 1980 fikk han ovasjon på Camp Nou da Real Madrid vant 0-2 mot Barcelona. Cunninghams fantastiske prestasjonen fikk publikum på beina da han fintet ut enhver Barcelona spiller som prøvde å takle ham.

Starten på karrieren var ekstremt lovende, men en rekke skader og drapet på to av døtrene hans og svigerinnen hans gjorde han deprimert. I 1983 ba hans tidligere trener, Ron Atkinson, Real Madrid om å låne han til Manchester United som han trente. Oppholdet hans i Manchester ble av det korte slaget, han spilte også for Marseille og Rayo Vallecano. Han døde 15. Juli 1989 i en bilulykke.

Iván Helguera

Spilte i klubben fra 1999 til 2007 og fikk hele 346 offisielle kamper for Los Blancos.

Kjent for sin praktfulle ballkontroll, kliniske taklinger og styrke i luften. Dette gjorde han til en av de beste midtstopperne i europeisk fotball, og med Fernando Hierro dannet han en perfekt midtstopper duo som førte Real Madrid tilbake til toppen av europeisk fotball.

Helguera begynte karrieren sin som spiller for Albacete, hvor han ble trent av Mariano Garcia Remón. Hans imponerende prestasjoner på nest øverste nivå førte til at han signerte for Roma. Sammen med spillere i verdensklasse som Totti gjorde han det bra i den italienske hovedstaden, hans neste klubb var Espanyol, og dette var et perfekt springbrett til Real Madrid.

Etter en utmerket sesong med Espanyol ble han signert av Los Blancos hvor han øyeblikkelig ble en del av startelleveren, og hans trygghet i forsvaret ble kjennetegnet for hans åtte sesongen med klubben. Helguera var med å vinne ni trofeer, inkludert to europacuper.

Forsvarspilleren var også en del av det spanske landslaget og fikk 47 landskamper. Han debuterte internasjonalt mot Italia, var med på EM i 2000 og 2004 og et VM i 2002.

Ciriaco Errasti Suinaga

En spiller kanskje en del av oss ikke har hørt om og det er ikke så rart, var stor blant fansen til Real Madrid og det spanske landslaget på 1930-tallet. Klubben hadde hentet målvakten Zamora fra Deportivo Alavés og hentet Ciriaco fra samme klubb, sammen utgjorde en historisk duo i spansk fotball.

Forsvarspilleren førte den baskiske klubben til opprykk og ble hentet til Madrid for å skinne. Allerede i første sesong bidro han til at klubben vant et ligamesterskap uten å tape en eneste kamp. Flyten fortsatte sesongen etter og ligaen ble vunnet på nytt. Han vant også to spanke cupgull med Los Blancos.

Starten av den tøffe borgerkrigen satte en slutt på karrieren til den tøffe forsvareren som hadde en sterk personlighet og en grad av fysisk styrke som var uvanlig på den perioden. Sammen med lagkameratene Zamora og Quincoces ble han regnet som en del av den beste defensive trioen i verden.

Hvilke spillere vil du lese om neste uke?

Legg inn en kommentar