Kamprapporter

Valencia 4-1 Real Madrid

Los Blancos åpnet best, og scoret først mot Valencia søndag kveld, men det skulle bli med den scoringen for gjestene. Tre straffespark, og et selvmål fra Varane gjorde at Valencia vant komfortabelt 4-1.

4-1 Carlos Soler (62′) – [Straffespark]

Los Blancos spilte en fantastisk kamp i midtuken, hvor de skapte sjanser og tidvis forsvarte seg godt mot Inter. Det var også noen øyeblikks drypp, hvor motstanderne skapte sjanser, men til slutt endte det med seier og tre poeng for Real Madrid. Søndag kveld var det igjen duket for kamp for de hvitkledde fra hovedstaden da de reiste østover mot kysten, og nærmere bestemt til Valencia. Det var det tidligere storlaget fra byen som stod for tur, og selv om de har slitt så langt denne sesongen både på og utenfor banen, så er det alltid vanskelig for Real Madrid å møte Valencia.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Valverde (Kroos 76′), Isco (Jovic 83′) – Asensio (Rodrygo 64′), Benzema (Mariano 76′), Vinícius Júnior (Ødegaard 64′)

Valencia: Domenech – Wass, Gabriel, Guillamon, Gaya – Musah (Jason 88′), Soler, Racic, Cheryshev (Lato 77′) – Lee (Gameiro 81′), Gómez (Sobrino 88′)

Kaos

Det var gjestene fra Madrid som tok kommandoen i oppgjøret søndag kveld, og Asensio var første spiller til å prøve lykken etter ti minutter, men forsøket endte til side for mål. Noen minutter senere rullet gjestene opp på ny før Modric fikk ballen midt i banen, og kroaten ladet foten, men Domenech reddet. Et kvarter ut i oppgjøret fant kroaten Benzema i feltet, men franskmannen headet rett på Domenech. Ved halvspilt omgang angrep Real Madrid på venstre side, hvor Vinícius Júnior spilte til Marcelo som spilte vegg med Benzema, og franskmannen la ballen til rette før han klemte den i mål via en forsvarer til 0-1.

SCORET: Karim Benzema scoret Real Madrids eneste mål mot Valencia med skudd fra 16 meter.

En halvtime ut i oppgjøret var vertene på deres første visitt hvor Gaya sendte et innlegg i hånden på Lucas, og Gil Manzano pekte på krittmerket. Soler gjorde seg klar, men klarte ikke å overliste Courtois. Returen satte Soler i stolpen før Musah scoret. VAR blandet seg omsider inn, og grunnet at både Musah og Lucas krysset 16-meteren før straffen ble tatt så fikk Soler ta den på nytt. Igjen gikk Courtois riktig, men han klarte ikke å redde forsøket, 1-1. Et par minutter før hvilen kom Gómez frem på siden, og angriperen slo hardt inn langs bakken, hvor Varane fomlet ballen mot mål og dessverre over streken, 2-1.

Straffespark hat-trick

Real Madrid var nære å score kun et lite minutt ut i den andre omgangen, hvor Domenech stormet ut og hindret Benzema i siste sekund. Et par minutter senere stormet Kang In Lee fremover, og unggutten sendte Courtois i full strekk med avslutningen sin, hvor belgieren dyttet forsøket i stolpen. Fem minutter ut i omgangen kombinerte Gaya og Cheryshev, hvor førstnevnte sendte mot Gómez som kolliderte med Marcelo. En 50/50 duell, og utrolig nok valgte Manzano nok en gang å peke på krittmerket. Soler gjorde seg klar, og igjen var Courtois etter forsøket, men igjen scoret Soler.

VELDIG NÆRE: Thibaut Courtois var veldig nære å redde straffespark nummer to fra Carlos Soler, men klarte det akkurat ikke.

Like før timen spilte Modric gjennom Asensio med en fantastisk pasning, men kantspilleren tok ikke vare på sjansen og sendte den rett i Domenech på vei ut. Et par minutter etter dette kom Ramos borti ballen med armen i egen boks, og som flere ganger tidligere i kveld så pekte Manzano på krittmerket. Nok en gang gjorde Soler seg klar, og midtbanespilleren overlistet Courtois igjen, hvor han sikret seg et hat-trick på straffespark.

BRENNER SJANSER: Marco Asensio klarer ikke å bidra med målpoeng til Real Madrid denne sesongen, uansett hvor store sjansene er.

Med tjue minutter igjen å spille så sendte Ødegaard en flott pasning mot Lucas Vázquez, men backen blåste ballen over mål. På overtid satte gjestene inn en lite sluttspurt, hvor Jovic fikk sjansen ette hjørnespark, men sendte forsøket over. Deretter førte Rodrygo med seg ballen fremover på flott vis før han fant Mariano, men avslutningen til angriperen endte utenfor. Et minutt senere så sendte Lucas ballen inn i feltet, og Mariano ruvet høyest hvor han sendte ballen like utenfor med skulderen. Mer skjedde ikke, og Real Madrid tapte hele 4-1 mot et Valencia-lag i krise.

PÅ BANEN IGJEN: Martin Ødegaard var tilbake fra skade søndag kveld, og spilte en snau halvtime.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Slipper inn fire baller bak seg, og kan vell ikke klandres for noen av målene. Reddet et straffespark, men må også se tre straffespark gå forbi seg. Kan heller ikke klandres for selvmålet til Varane, hvor han gjør sitt absolutt beste for å hindre at den går inn.

Lucas Vázquez (3): Spiller ingen stor kamp, spesielt defensivt. Får heller ikke utrettet mye offensivt, har en avslutning og et par innlegg, og ingen av de treffer spesielt godt. Lager et straffespark ved å handse et innlegg fra Gaya, og henger heller ikke med på kombinasjonene mellom Cheryshev og Gaya i forkant av straffespark nummer to.

Raphaël Varane (4): Scorer et litt klønete selvmål, men med unntak av dette så gjør han en helt ok kamp. Vanskelig å bedømme en midtstopper som ikke er negativt involvert i noen av straffesparkene som lages. Valencia skaper ingenting med unntak av straffesparkene, og det lave innlegget som Varane fomler i mål. Helt ok kamp.

Sergio Ramos (4): Blir litt som med Varane, hvor han laget et klønete straffespark ved å handse ballen. Utenom dette er han ikke veldig mye involvert, annet enn at han muligens står litt feil på innlegget til Gómez som resulterer i Varane-selvmål, men dette skyldes igjen at Marcelo gjør en dårlig jobb. Spiller helt ok.

Marcelo Vieira (2): Gjør nok en gang en dårlig prestasjon når han får sjansen fra start, og statistikken med brassen på banen begynner å bli urovekkende. Real Madrid taper kun når Marcelo spiller, ikke når Mendy spiller, i LaLiga. Er feil-posisjonert, og gjør en dårlig jobb med Gómez i forkant av selvmålet til Varane. Lager straffesparket som resulterer i 3-1, selv om det er noe billig. Får målgivende på scoringen til Benzema, men utenom dette spiller han skikkelig dårlig.

Luka Modric (6 BB): Den eneste som bemerker seg positivt fra start i kveldens kamp. Styrer tempoet fremover, spiller frem medspiller og vrir spillet fra side til side. Har også et par avslutninger, begge reddes av Domenech. Virker som om han virkelig vil vinne kampen, og jobber for dette gjennom hele oppgjøret, men når Asensio brenner sjansen hvor Modric spiller han frem så blir det ikke lett å få noen målpoeng.

Federico Valverde (4): Spiller en rolle som ikke passer han like godt i kveld, hvor han er i dypet fremfor å være indreløper. Får derfor ikke frihet til å ta løp offensivt, og selv om han vinner igjen baller, så blir det liksom ikke det vi er vandt med å se fra unggutten. Fortjener å få spille som indreløper etter en lang periode hvor han har prestert godt, men er også den eneste naturlige til å dekke over for Casemiro.

Isco Alarcón (4): Gjør ingen direkte dårlig kamp, men gjør heller ikke veldig mye positivt. Blir løpende litt imellom hele tiden han er på banen, og når han setter fart fremover går det ikke fort nok, eller så bruker han litt for mange touch. Passer ikke helt i rollen som indreløper, spesielt ikke mot et lag som forsvarer seg med ti mann.

Marco Asensio (3): Rekken med kamper uten målpoeng har nå strukket seg til ni på rad. Hadde han prestert godt, og skapt sjanser så ville ikke dette betydd så mye, men når man ikke gjør det, og ikke genererer målpoeng så blir det for dårlig. Burde muligens vike for Rodrygo om prestasjonene ikke bedrer seg for i kveld var han bleik.

Karim Benzema (4): Heller ingen stor periode Benzema er inne i, men får omsider med seg en scoring i kveldens kamp. Skaper noen kombinasjoner, og kommer til et par avslutninger, blant annet en som resulterer i scoring. Utenom dette så faller han alt for dypt i banen, og er ikke i feltet når tingene skjer. Byttes ut med lyskestrekk.

Vinícius Júnior (3): Den unge brassen får ikke utrettet stort i kveld, og byttes korrekt ut etter timen. Blir litt som med Asensio, at han ikke skaper sjanser eller målpoeng i dette oppgjøret. Må heve seg når han får muligheten i Hazard sitt fravær.

Innbytterne:

Martin Ødegaard (4): Endelig tilbake på gressmatta for Real Madrid igjen. Har et flott fremspill til Lucas Vázquez, men utenom dette så gjør han ikke stort ut av mulighetene. Passer kanskje ikke helt i rollen som høyre kant?

Rodrygo Goes (5): Kommer inn med energi og driv, og har et par involveringer som er positive, blant annet hvor han drar seg fremover og spiller opp Mariano. Kjemper i alle dueller, og viser at han vil, men får ikke påvirket oppgjøret nok.

Mariano Diáz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men viser innsats og tæl den tiden han er på banen. Jobber på absolutt alt, selv om sjansene for å få noe ut av det er små. Viser også frem et par lekre detaljer.

Toni Kroos (N/A): Kommer i en vanskelig situasjon, hvor Real Madrid ligger under 4-1 og blir for det meste brukt til å bryte ballen dypt i banen og slå dødballer. Helt ok innhopp.

Luka Jovic (N/A): Får ikke vist seg frem nevneverdig den tiden han er på banen, og burde muligens vært byttet inn tidligere etter Real Madrid hadde behov for mål.