Valencia 2-2 Real Madrid: Spillervurderinger

Valencia 2-2 Real Madrid
Estadio Mestalla

LaLiga EA Sports, runde 27
Lørdag 2. mars, 21:00

Igjen er på tide med La Liga og denne gangen venter Valencia på Mestalla. Valencia har hatt en god periode i det siste og byr ikke på noen enkel match, men Real Madrid vant komfortabelt 5-1 sist de møttes. Blir også spennende å se hvordan både Vinicius og Mestalla-publikumet responderer etter rasisme-saken sist vår.

For Real Madrid sin del er både Bellingham og Joselu tilbake i laget. Ancelotti responderer på Nacho sin vaklende form og starter Tchouameni på midtstopper-plass sammen med Rudiger. Camavinga får dermed en velfortjent plass fra start. Ellers er det ingen overraskelser.

Real Madrid åpner kampen godt og tar umiddelbart kontroll på ballen. Mestalla-publikumet markerer tydelig mot Vinicius og piper høyt hver gang han er borte i ballen. De første 10 minuttene preges av mye Real Madrid-trilling, men også en kraftig «beskjed» fra Rodrygo til Jose Gaya. Første halvsjansen kommer etter 15 minutter. Vinicius spiller pent igjennom Bellingham, men han får ikke nok rom til å bryne seg. Valencia står også vanvittig høyt og bortelaget sliter i enkelte tilfeller med å spille seg ut. Selvom Real Madrid kontrollerer ballen, så er det hjemmelaget som tar første stikk. Valverde står for foranledningen og ballen ender opp på panen til Hugo Duro i boksen. 1-0. Noe heldige her. Dermed skjer det igjen! Carvajal bommer totalt på pasningen sin og gir regelrett ballen til Yaremchuk. 2-0 og utgangspunktet er virkelig verst mulig. Også skummelt å se hvor effektivt Valencias press er. Real Madrid sliter med å skape muligheter og er også vanvittig treige med å trekke seg ut når Lunin står med ballen i henda. Øker tempoet mot slutten av omgangen og får betalt! I det 49.minutt slår Carvajal ballen knallhardt inn i boks og ballen ender til slutt foran Vinicius som setter enkelt på åpent mål. 2-1 og kampen lever igjen. Real Madrid må uansett kraftig opp i 2.omgang.

2.omgangen starter bedre umiddelbart. Gjestene presser mere på og trekker seg fortere ut. Første storsjanse kommer etter 54 minutter. Bellingham får ballen inne i boksen og skaffer seg rom, men skuddet blokkeres. Fantastisk ball fra Mendy! Dermed er det Valencia som får en kjempemulighet, men her står Lunin på rett plass. Real Madrid fortsetter å dominere kampen og står høyt. Dermed kommer også utligningen og igjen er det Vinicius! Brahim Diaz slår inn i boks og brasilianeren stusser hardt via gresset og i mål. 2-2 og ca 20 minutter igjen av kampen! Må også merkes at Brahim Diaz umiddelbart setter preg på kampen etter at han kom inn. Han burde for lengst ha tatt plassen til Rodrygo. Bortelaget fortsetter å dominere inn mot sluttminuttene og hjemmelaget virker slitent. Begge lagene prøver seg på tampen av kampen, men det skal bli kontroversielt. Dommer Jesus Gil blåser av kampen mens Real Madrid fortsatt har ballen godt inne i Valencias boks. Brahim Diaz er på vei til å slå inn sekundet Gil blåser av kampen og Bellingham scorer. Absolutt kritikkverdig å blåse av underveis i et angrep og det blir selvfølgelig verre når det ender med scoring. Det ender uansett 2-2 etter en kamp med vanvittig temperatur.

Lunin(7): Sjanseløs på begge scoringene. Avverger 3-1 scoringen etter 59 minutter. God redning på skuddet fra Gonzalez helt på slutten. Veldig god kamp fra Lunin i dag!

Mendy(5): Ok jobb i 1.omgang. Sliter i likhet med resten av laget med å spille seg ut. Nydelig ball inn mot Bellingham etter 54 minutter. Ut for Garcia etter 72 minutter.

Rudiger(6): Gjør så godt han kan i 1.omgang og stålkontroll i 2.omgang. Beste forsvarsspiller i dag.

Tchouameni(5): Gjør noen småfeil i 1.omgang, men ingen skyld i målene. Feilfri i 2.omgang.

Carvajal(5): Direkte skyld i 2-0 scoringen. Gjør opp for feilen og serverer Vinicius på 2-1 målet. Mye bedre i 2.omgang.

Kroos(4): Bommer på flere pasninger i 1.omgang og virker litt ustemt. Skjerper seg litt i 2.omgang, men byttes ut for Modric etter 62 minutter. En av tyskerens svakeste kamper så langt!

Camavinga(6): En av de bedre i 1.omgang. Spiller seg pent ut og jobber godt defensivt. Får virkelig vist seg frem i 2.omgang. Gjør ingen feil med ballen og løper godt defensivt. Ut for Joselu etter 72 minutter.

Valverde(6): Roter vekk ballen i forkant av 1-0 scoringen. Gjør godt forarbeid på 2-1 scoringen og finner Carvajal ved dørlinja. God defensiv involvering mot Guerra etter 68 minutter. Ut for Nacho etter 85 minutter. Helt grei dag på jobb for uruguayaneren.

Bellingham(6): Blir godt omringet når han får ballen på midtbanen, men gjør flere gode løp inn i boks. Burde satt 2-2 scoringen tidlig i 2.omgang, men fantastisk løp i forkant. Gjør en god figur i dag og er tilbake der han slapp før skaden. Får også rødt kort etter kampslutt.

Vinicius(8): Under stort press i dag. Godt gjennomspill til Bellingham etter 16 minutter. Ikke veldig involvert i 1.omgang, men får til noen gode baller inn i boksen. Får 2-1 scoringen helt på tampen i 1.omgang. Setter også 2-2 målet på nydelig vis. Igjen leverer Vinicius når det gjelder som mest. Banens beste i dag.

Rodrygo(4): Bortsett fra Gaya-dytten er det ikke mye brasilianeren får til i 1.omgang. Byttes tidlig i 2.omgang mot Brahim Diaz. Må overbevise mer for å rettferdiggjøre plassen i startelleveren.

Innbyttere:

Modric(6): Inn for Kroos etter 62 minutter. 3-mann på ballen i forkant av 2-2 scoringen. Kontrollerer bra fra dyp posisjon.

Brahim Diaz(7): Inn for Rodrygo etter 62 minutter. Assist på 2-2 målet. Fikk også assist på «målet» til Bellingham.

Fran Garcia(6): Inn for Mendy etter 72 minutter. Fantastisk inntreden mot Duro i det 90.minutt.

Joselu(5): Inn for Camavinga etter 72 minutter. Ikke mye han får gjort.

Nacho: Inn for Valverde etter 85 minutter. For liten tid til vurdering.