Real Madrid 1 – 1 RB Leipzig: Spillervurderinger

Real Madrid 1 – 1 RB Leipzig (2-1 sammenlagt)
Santiago Bernabéu
, Madrid
Champions League, 1/8-delsfinale
Onsdag 6. mars kl. 21:00

Real Madrid hadde et greit utgangspunkt etter den første kampen mot RB Leipzig, og de fleste hadde nok sett for seg at de skulle ro i land avansement på hjemmebane. Real Madrid skulle derimot gjøre det så vanskelig som mulig for seg selv …

Etter rundt ti minutter kom Sesko overraskende alene gjennom med Lunin. Men duellen var det Real Madrid sin sisteskanse som kom best ut av, og reddet skuddet fra sloveneren.

Og det var egentlig tyskerne som kom til de største mulighetene i den første omgangen. Real Madrid klarte aldri å skape det helt store, og ble til og med pepet av banen da dommeren blåste av for pause. Heldige var de at det sto 0-0.

Andre omgang fortsatte som den første. Leipzig gikk ut og tok kontroll over ballen. Men etter rundt 60 minutter kom Real Madrid mer inn i kampen. Halvspilt 2. omgang, da Kroos fant Bellingham, som på vakkert vis dro av to Leipzig-spillere, før han igjen fant Vini Jr. på ca 16 meter. Med ledig rom og god tid fyrte han av, og traff mellom stengene. 1-0, og plutselig et elendig utgangspunkt for gjestene fra Tyskland.

Men de svarte umiddelbart. Publikum hadde så vidt rukket å sette seg før ballen lå i målet på den andre siden. RB Leipzig gikk rett i press, og et innlegg fra Raum fant Willi Orban inne i feltet, som headet inn utlikningen. Det var kamp igjen i Madrid.

Det håpløse Real Madrid-spillet fortsatte, og Leipzi fortsatte å presse på. Kun en god Rüdiger sto i veien for en tidlig Real Madrid-exit i Champions League. Heldigvis klarte Real Madrid å holde unna, og haltet seg videre i turneringen med 2-1 sammenlagt.

Kepa (7): Nok en god kamp av ukraineren. Redder det han bør redde og har noen gode involveringer også. En klar førsteskanse foreløpig.

Carvajal (6): Blant de beste i forsvar. Relativt god fremover og sikker bakover. Skal derimot ikke mye til for å stikke seg ut blant Real Madrid-spillerne i kveld.

Rüdiger (8 BB): Den viktigste spilleren til Real Madrid i kveld. Rydder opp det meste i forsvar, og er flere ganger helt avgjørende.

Nacho (5): Sliter fortsatt med å finne formen i årets sesong. Sikker i pasningene, men er alt for usikker i forsvarsspillet.

Mendy (5): Heller ingen god kamp for venstrebacken. Blir usynlig fremover og tuller mye i forsvar og er heller ingen sikker spiller i forsvar.

Tchouamèni (6): Trygg i pasningsspillet, men sliter både offensivt og defensivt. Ingen god kamp av franskmannen.

Camavinga (5): Fikk bare en omgang. Klarte ikke skape mye og var relativt usynlig.

Kroos (6): Pasningssikker som vanlig, og for så vidt den beste spilleren på midtbanen. Klarte dog aldri å få et ordentlig fotfeste i kampen.

Valverde (5): Var ganske usynlig i dag. Hadde noen skuddforsøk som var nærmere hjørneflagget enn mål. Løper som vanlig mye.

Bellingham (6): Får ikke til alt for mye, men kommer seg til noen sjanser. Litt upresis med skuddene. Får en god assist på målet til Vini.

Vini Jr. (6): Bortsett fra målet skaper han fint lite. Noterer seg for ett skudd og ett mål, så sånn sett god uttelling.

Rodrygo (5): Kom inn for Camavinga i pausen, men skapte fint lite. Ingen god kamp av brassen.

Modric (5): Spilte ca 15 min og kom seg aldri ordentlig inn i kampen.

Joselu (N/A): Spilte for lite for vurdering.