Valencia 1- 0 Real Madrid: Spillervurderinger

Denne uken har vært tøff for Real Madrid, men det er allikevel viktig å avslutte sesongen sterkt. Første mulighet var borte mot Valencia.

Valencia 1- 0 Real Madrid
Estadio Mestalla
La Liga, runde 35
Søndag 21.05, kl 18:30

Det var duket for et tøft oppgjør for Real Madrid. Valencia kjemper med nebb og klør for å bli i ligaen, mens for Real Madrid handler det om å komme seg opp igjen etter nedhuggingen fra Manchester City. Ancelotti valgte å hvile flere sentrale spillere etter CL-exiten og ga blant annet sjansen til Tchoumeni og Mendy fra start. I tillegg vant Atletico Madrid kampen sin tidligere på dagen og tap i denne matchen ville betydd 3.plass i ligaen for Los Blancos.

Kampen starter tøft for bortelaget. Valencia presser hardt fra start og Real Madrid sliter med å få ballen fremover på banen. Vinicius og Benzema var godt markert, samt at Asensio ofte trakk seg inn sentralt. Kampens eneste mål kom i det 33.minutt. Diego Lopez får ballen hardt inn mot boksen, vinner duellen mot Mendy, og dytter ballen inn forbi Courtois. Ancelotti tok grep allerede i pausen og byttet ut Camavinga for Rodrygo. Rodrygo bidro til mere bredde utover matchen og kom også til Madrids to største sjanser i 2.omgangen.

Dessverre var det noe annet som skulle få størst oppmerksomhet i 2.omgangen. Vinicius Jr ble igjen utstatt for rasisme og det ble i tillegg annonsert over speakeren at kampen ville stoppes dersom tilropene fortsatte. Brasilianeren skulle like etter bli utvist etter å dyttet Hugo Duro, som i forkant tok et regelrett kvelertak på brasilianeren. Når Vinicius ble eskortert ut av stadion gestikulerte han til publikum at Valencia ville rykke ned, som igjen fyrte opp Valencia-benken. Blir spennende å se hvordan Vinicius blir mottatt her neste år, men det er ingen tvil om at La Liga må trå til med kraftigere tiltak mot rasisme. Mot slutten av omgangen var Real Madrid nære scoring ved flere anledninger, men Valencia-keeper Mamardashvili holdt unna. Kampen ender til slutt 1-0 til Valencia og Los Blancos dyttes ned til 3.plass.

Spillervurderinger:

Courtois (9)BB: Belgieren gjør igjen en strålende kamp. Har to fantastiske redninger på skudd fra Guerra. Aldri positivt når keeperen blir banens beste, men godt å vite at vi har verdens beste keeper mellom stengene.

Militao (4): Svak kamp fra brasilianeren. Burde gjort en bedre markeringsjobb i forkant av scoringen.

Rudiger(7): Var best blant forsvarerne i dag. Spilte intensivt og hadde kontroll på kontringsforsøkene i 2.omgang.

Vazquez(6): God kamp fra Vazquez. Bidro godt offensivt med fine innlegg, men var dessverre få spillere i andre enden.

Mendy (3): Burde gjort en mye bedre jobb i forkant av 1-0 scoringen. Dårlig oppvisning fra franskmannen og tydelig at han har kommet ut av rytmen.

Tchoumeni(6): Gjør en ganske god jobb offensivt og spesielt på små flater, men slet litt med å dekke rom i dette oppgjøret.

Ceballos(5): Kom aldri ordentlig i gang, bortsett fra noen gode pasninger. Viser uansett god arbeidsmoral og løper mye.

Camavinga(5): Ok kamp på omgangen han fikk. Flere gode kombinasjoner med Mendy og Vinicius.

Vini Jr(6): Var godt isolert gjennom hele oppgjøret og slet med å holde fokus. Kom allikevel til noen gode sjanser og viser godt hva han kan by på til tider.Ble utsatt for grov rasisme fra tilskuerbenken som igjen bidro til å gjøre han ufokusert. Var rimelig tent i forkant av utvisningen, som også er forståelig, men må bli bedre på å blokkere ut støy.

Benzema(5): Hadde noen sjanser han kanskje skulle satt, men  Valencia-keeperen var i superform i dag. Virket litt mere tent enn mot City.

Asensio(6): God kamp i dag og skapte flere gode sjanser for Vinicius. Vant også alle duellene sine.

Innbyttere:

Rodrygo(5): Kom til noen gode muligheter, men klarte aldri å kapitalisere. Tydelig at han har tatt store steg i år.

Kroos(7): Veldig fin kamp fra tyskeren. Spilte igjennom Benzema til en god mulighet og scoret nesten selv på frispark.

Modric(4): Veldig lite å melde om Modric i dag.

Valverde: Spilte for lite for vurdering

Carvajal: Spilte for lite for vurdering