Kamprapporter

Sevilla 1 – 2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid tok et stort steg mot å sikre seg andreplassen etter seier mot Sevilla.

Sevilla 1 – 2 Real Madrid
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
LaLiga, Runde 37
Lørdag 27. mai, 19:00

Et reservepreget Real Madrid tok turen til Europa League-finalistene fra Sevilla for å spille sin siste bortekamp for sesongen. Mange var nok litt skeptiske da Ceballos startet på venstrekanten istedenfor Hazard eller Álvaro, men Ancelotti hadde gjort sitt valg.

Kampen startet av den kjedelige sorten, da en ball havnet i beina til Rafa Mir på ca åtte meter. Han smalt til og sendte vertene i ledelsen allerede etter fem minutter. En ordentlig kalddusj for gjestene fra Madrid.

Rodrygo(al)

Real Madrid slet med å få ordentlig tak i kampen, men etter 30 minutter fikk Real Madrid frispark i en farlig posisjon rundt 20 meter fra kassa til Bounou. Rodrygo klinte til og satte ballen i keeperhjørnet. En nydelig skåring av den unge brassen.

Andre omgang startet bedre for Real Madrid, og spillerne virket mer påskrudde. Det var samtidig lett å se at dette var en kamp sent i sesongen med lite betydning, for til tider lå spillerne mer på matta enn de sto.

Etter 69 minutter brøt Real Madrid en pasning på egen banehalvdel. Rodrygo satte på turboen og sprintet mot Sevilla-målet. Kroos tredde en nydelig pasning gjennom Sevilla-forsvaret, og fant Rodrygo på vei gjennom. Han gjorde ingen feil og dro av to forsvarsspillere, før han på vakkert vis plasserte ballen i det nedre hjørnet.

Etter målet var det Real Madrid som dominerte, og Sevilla-spillerne ble rastløse og hete i toppen. Det akkumulerte i at Marcos Acuña mistet hodet totalt og satte en grisetakling på Ceballos. Det resulterte i rødt kort, og Sevilla måtte fullføre med 10 mann på banen.

Real Madrid kunne med det cruise inn til seier, og ett steg nærmere å sikre seg andreplassen. Nå gjenstår det bare én kamp denne sesongen, hjemme mot Athletic Club neste søndag.

Spillervurderinger:

Courtois 6: Hadde en helt ok dag på jobben. Ingen store prøver, men klarte heller ikke holde målet rent.

Vázquez 5: Hadde også en helt ok dag. Slipper ikke til alt for mye på siden sin, men bidrar også lite offensivt i dag.

Alaba 6: Hadde grei kontroll bakover. God pasningsfot og ryddet op når det trengtes. Litt uheldig på baklengsmålet.

Militão 6: Hadde også god kontroll av var særdeles presis med pasningsfoten i dag. En godkjent kamp av brassen.

Mendy 5: Hadde en helt ok kamp bakover, men bidrar som så ofte før lite offensivt. Ingen kjempekamp av franskmannen, som ble byttet ut etter 66 minutter.

Kroos 7: Har en god kamp på midtbanen. Styrer pasningsspillet godt har en sylfrekk assist på 1-2.

Modric 6: Har slitt litt med å finne formen i det siste, og treffer ikke helt i dag heller. Gjør dog ingen feil og leverer en godkjent kamp.

Tchouameni 6: Fikk prøve seg fra start i ankerrollen, og gjør det helt greit. Solid defensivt og bidrar av og til fremover. Drar på seg et litt unødvendig gult kort, men er aldri i fare for å ryke.

Valverde 4: Har ingen god kamp. Sliter offensivt så vel som defensivt, og byttes ut etter 54 minutter.

Rodrygo 8 (BB): En kjempekamp av Rodrygo, som virkelig begynner å skinne ordentlig. Både mål i dag er nydelige, og viser seg som en real spisskandidat!

Ceballos 6: Startet som nevnt litt uventet på venstrekanten, men utfører egentlig oppgavene overraskende bra. Skaper mye fremover, og dro seg vakkert forbi på venstrekanten opp til flere ganger.

Innbytterne:

Camavinga 8: Kom inn på venstrebacken og leverer som han vanligvis gjør der en strålende kamp. Blir spennende å se hvordan Ancelotti skal gjøre det neste sesong hvis det stemmer at Camavinga har sagt han ikke vil spille venstreback.

Rüdiger 6: Er solid når han kommer inn på høyrebacken for Vázquez. Gjør en god jobb bakover, og har som vanlig en solid pasningsfot.

Álvaro 4: Kom inn men skapte veldig lite. Ble ganske usynlig.

Nacho N/A: Spilte ikke nok til å få vurdering