Olaf Mikkelsens spesialer

Usikkerhet rundt publikum

Det er fortsatt usikkert om klubbene vil få lov til å åpne dørene for publikum i sesongavslutningen. Samtidig kommer ikke Santiago Bernabéu til å stå klar før i august.

Da hele Spania ble stengt inne og signalene fra regjeringen tilsa at det tidligst kom til å bli kamper foran publikum i 2021 virket det som en god idé å fremskynde ombyggingen av Santiago Bernabéu slik at den står klar til sesongen 2020/2021. Bare tre måneder senere er situasjonen en helt annen, og det diskuteres om enkelte klubber kan åpne dørene for en tredjedel av publikum. Det skaper hodebry i Madrid.

Dersom du ikke allerede visste det, skal altså Real Madrid spille sine resterende hjemmekamper denne sesongen på Alfredo di Stéfano stadion i Valdebebas mens Santiago Bernabéu bygges om. Du kan følge bildene fra byggeprosessen her.

Dette virket som en svært god idé, som samtidig styrket klubbens image som en veldrevet klubb som ikke trengte permittere sine ansatte slik Barcelona og Atlético de Madrid måtte gjøre. Den siste tiden har det imidlertid vært mye usikkerhet knyttet til hvorvidt det blir publikum på tribunen i spansk Primera División.

Usikkerheten startet da Las Palmas og Celta Vigo, to små klubber i regioner som er lite rammet av koronaviruset, ba om å få slippe til en tredjedel av tilskuerne. I følge loven er nemlig både Kanariøyene og Galicias nå i «fase 3», og det betyr at det er de autonome regionene selv som får ta slike avgjørelser.

I går kveld kunne imidlertid radioprogrammet El Larguero melde at den endelige beslutningen tas av CSD (det spanske Idrettsforbundet) i samråd med det spanske folkehelseinstituttet, de autonome regionene og La Liga. Det eneste som er sikkert per nå er at kampene denne helgen vil gå for tomme stadioner.

Dermed åpner det også for kritikk av Real Madrid. Det faktum at gressmatta er fjernet til fordel for en 30 meter dyp hule (der man etter planen skal installere en gressbane som kan fjernes ved behov) gir grobunn for skadefro kommentarer som spiller på tidligere Barça-president Joan Laportas uttrykk «caverna mediática» («mediahulen», altså den spanske, nasjonalistiske pressen basert i Madrid).

Real Madrid kommer altså potensielt til å tape penger dersom det skulle vise seg at det blir tillatt å åpne dørene for en tredjedel av publikum. Alfredo di Stéfano stadion tar nemlig bare 6000 tilskuere, og de 2000 man eventuelt kunne slippe inn utgjør en forsvinnende liten del av klubbens over 100 000 medlemmer.

Legg inn en kommentar