Magnus André Larsens spesialer

Real Madrid må finne formen for å vinne LaLiga

Med ligatittelen på spill har laget nærmest ikke råd til å avgi noen poeng på de siste elleve gjenværende kampene.

Det har vært en lang ventetid for spanske fotballfans, da resten av La Liga-sesongen 2019-2020 bare er i horisonten. Lag vil endelig komme i gang igjen siden Coronavirus-pandemien satte sesongen på vent.

Før avbrekket befant Real Madrid seg på andre plass med 56 poeng, to poeng bak rivalene Barcelona. Med 11 kamper igjen for å snu situasjonen og vinne ligaen, har ikke Zinedine Zidanes lag råd til en treg start når ligaen sparkes i gang.

Imidlertid er lag ofte rustne etter en slik pause i spillet, og det tar litt tid for spillerne å omgruppere seg og komme seg i toppform. Som en pre-season, utgjør denne midtsesongpausen de samme vanskene. I følge en pressemelding trente laget sammen som en gruppe for første 7. juni i sin fjerde treningsuke. Før det trente laget i mindre grupper for å opprettholde distanseringsreglene. Så klubben har en uke igjen til å komme tilbake å spille som en enhet. Men når vi ser på pre-season før denne sesongen, tok det lenger enn syv dager før laget begynte å komme seg i ordentlig form.

I løpet av den internasjonale cupen i sommer før denne sesongen hadde Real Madrid-laget en rekke nye signeringen og startet sommeren fryktelig. Klubben tapte 3-1 mot Bayern München og holdt Arsenal til 2-2. I tillegg, hvem kan glemme flausen mot Atletico Madrid?

Etter den amerikanske turneringen i juli gikk La Liga av stabelen omtrent en måned senere. Først startet de hvite sterkt med en 3-1 seier over Celta Vigo, men droppet deretter poeng mot Valadolid og Villarreal. Det var først etter et 1-0 tap mot Mallorca at ting begynte å snu for klubben da de gikk ubeseiret i ligaen i hele 15 kamper.

Likevel er ikke tiden på Zidanes side. Laget har ikke måneder til å utvikle spillet sitt, men kun noen uker. Og disse neste ukene vil være noe av det tøffeste for klubben fysisk og mentalt.

Heldigvis, på den fysiske siden av ting, vil de fleste fra troppen kunne spille. Spesielt tilbakekomsten av Eden Hazard og Marco Asensio (som ikke har spilt hele sesongen)  bonuser. Luka Jovic er foreløpig den eneste spilleren som ikke kan spille. Frem til sin første kamp tilbake mot Eibar 14. juni, har mange spillere vokalisert hvordan klubben er klar til å komme tilbake til mer normale tider og komme tilbake på banen.

Lucas Vazquez og Brahim Diaz sa at troppen er klar til å spille 11 cupfinaler mens Toni Kroos og Karim Benzema bemerket at mangelen på kamper kan påvirke spillet sitt, men laget jobber sammen for å gjøre seg klare. Selv om spillkvaliteten kan være lavere enn vanlig gitt mangel på trening de siste tre månedene, kan Zidane få mannskapet sitt til å skifte gir raskere enn de gjorde i begynnelsen av sesongen, kan det vise seg å bli en lovende avslutning på sesongen.

Det kommer til å være mange spennende uker for fotballfans med mange madridister som holder pusten. Men i kjølvannet av det som vil være en av de tøffeste testene for Real Madrid denne sesongen, er det viktig å huske å være heldig at vi til og med kan se dem avslutte sesongen i det hele tatt.

Tror du Real Madrid stikker av med ligatittelen?

Legg inn en kommentar