Martin Helleruds spesialer

Usikker fremtid

Champions League-rusen har lagt seg og EM, Copa América og overgangsvindu står for tur.

Real Madrid har virkelig fått feiret Champions-League triumfen. Nå står Europamesterskapet og Copa América for tur for nesten samtlige Real Madrid spillere. Ikke bare det, men det er også duket for overgangsvindu. Og siden det er sannsynlig at Real Madrid blir ilagt en registreringsnekt fra og med vinteren 2017 ser det ut til å bli kanskje det villeste overgangsvinduet siden sommeren 2009. Sommeren 2009 hentet Los Blancos inn Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema og Xabi Alonso for en total sum på €229 millioner. I tillegg til disse overgangene ble spillere som Álvaro Arbeloa, Raúl Albiol og Esteban Granero også hentet til klubben.

Colombianske James Rodríguez ble hentet til Real Madrid for utrolige €75 millioner sommeren 2014. Rodríguez hadde hatt et fantastisk VM-sluttspill med Colombia i Brasil, og fikk blant annet gullskoen etter å ha blitt toppscorer med seks fulltreffere. Nå som Real Madrid spillerne er ferdig med å feire La Undécima er det som nevnt, EM og Copa América. James Rodríguez er kapteinen til Colombia og håper på å kunne lede de helt inn til seier. Det er liten tvil om at James er sikret en plass i Colombia sin startellever. Men det store spørsmålet er hva James skal gjøre etter Copa América. Under lørdagens Champions League-finale satt colombianeren på benken under hele kampen, og han har virkelig slitt med å spille seg inn i Zinedine Zidane sin startellever.

James har blitt koblet til storklubber over hele verden den siste tiden. Manchester United, Manchester City, Bayern München og Paris Saint-Germain har alle blitt nevnt som potensielle nye arbeidsgivere til colombianeren. Samtidig sier det seg selv at Real Madrid ikke har rå til å la en så dyr spiller være på benken. I tillegg har vi Isco, som er ganske lik i spillestilen. Det ser ut som en må ut, og det ser ut som James må ut. Under feiringen av La Undécima fikk James spørsmål angående fremtiden sin, han besvarte spørsmålet slik:

Jeg vil fortsette i Real Madrid. Både jeg og familien min liker oss her så jeg vil bli. 

Det er en ære å være en del av en slik klubb. Det er veldig mye å lære av alle disse spillerne. Alle disse fantastiske spillerne har en spesiell plass i hjertet mitt. Tusen takk til alle sammen og Hala Madrid!

James gir altså utrykk for at han ønsker å bli i Madrid å kjempe for plassen. Det er flere faktorer som spiller inn i en slik situasjon som James befinner seg i nå. Fasiten er at han har spilt 32 kamper for Real Madrid denne sesongen, hvor han har scoret 8 mål og laget 10 assist. Det faktum at dette kvalifiserer til en «flopp-sesong» er i seg selv et lite under. I tillegg fikk han ingen kjempegod start på sesongen. James kom inn i åpningskampen mot Sporting Gijón (0-0) Men startet hjemmekampen mot Real Betis (29. august), hvor han scoret to og fikk med seg en assist. Etter dette pådro James seg en muskel skade som gjorde at han gikk glipp av hele 11 kamper, og han spilte ikke fotball for Real Madrid før han ble byttet inn i bortetapet mot Sevilla (8. november), hvor han scoret reduseringsmålet.

Dersom Real Madrid skal selge James skal de ifølge blant annet Marca ønske mellom €60-€70 millioner, slik at de tjener inn det aller meste de brukte på han i 2014. Dersom Real Madrid ikke hadde en registreringsnekt i vente hadde det kanskje sett annerledes ut. Med tanke på at Los Blancos mest sannsynlig ikke kan registrere nye spillere før starten av 2018 har forretningsmannen Florentino Peréz og Real Madrid ikke rå til å la James sitte på benken og falle i verdi for så å selge han uten å hente inn en erstatter.

En annen faktor som spiller inn i et mulig James-salg er at han bare har vært i klubben i 2 år. Samtidig som at prislappen på €75 millioner spiller en stor rolle i denne saken. Real Madrid opplevde en liknende hendelse i fjorårs-sesongen hvor Gareth Bale slet med å finne scoringsformen. Løsningen den gang var å la Bale bli værende i klubben. Sesongen til Bale så ganske lik James sin i år. Forrige sesong fikk Gareth Bale med seg 17 scoringer og 12 assist på 48 kamper. Waliseren ble da koblet til blant annet Manchester United, men det endte med at han ble i Madrid. Så spørs det om James forblir i Real Madrid, eller om han blir solgt til en annen europeisk storklubb.

Hvor tror du James Rodríguez spiller neste sesong?

Legg inn en kommentar