Kamprapporter

Union Berlin 2-3 Real Madrid: Spillervurderinger

Union Berlin 2-3 Real Madrid
Olympiastadion, Berlin
Champions League, gruppe C
Tirsdag 12. desember, 21:00

1-0 (45′) Kevin Volland
1-1 (61′) Joselu – Assist: Rodrygo Goes
1-2 (73′) Joselu – Assist: Fran García
2-2 (85′) Alex Král
2-3 (89′) Dani Ceballos – Assist: Jude Bellingham

Tirsdag kveld var det duket for den siste runden i gruppespillet av Champions League for Real Madrid sin del. Ancelottis mannskap hadde allerede sikret seier i gruppe C, og derfor var det siste oppgjøret mot Union Berlin kun en formalitet. Mange hadde nok sett for seg at Ancelotti skulle rotere stort før det betydningsløse oppgjøret, men det var et ganske stjernespekket Real Madrid-lag som entret banen på Olympiastadion i Berlin. For Union Berlin sin del sto en plass i Europa League i potten, så det var ingen enkel oppgave Real Madrid sto ovenfor.

Det var tydelig fra første øyeblikk at Union Berlin var påskrudd og klare for oppgaven. Allerede etter et drøyt minutt fikk vertene fra Tyskland en kjempesjanse da Behrens fikk banke til på volley fra kloss hold. En god redning fra Kepa hindret 1-0 tidlig i kampen. Deretter fikk Real Madrid kampen mer og mer inn i sin rytme ved å få ballen ofte til Ceballos og Modric. Joselu og Bellingham kom også til gode muligheter som fort kunne sendt Real Madrid i føringen.

Mot slutten av omgangen tok kampen fyr. Først ble Real Madrid tildelt et straffespark, men Modric klarte ikke å omsette til scoring. Sekunder etter leverte Real Madrid en god kandidat til tidenes dårligste forsvarssekvens, da først Nacho bommet på en heading, Alaba bommet på klarering og Lucas Vázquez ble skubbet til side av Volland. Den tyske spissen var iskald foran Kepa og satte inn 1-0 til hjemmelaget, mot spillets gang.

I andre omgang måtte Real Madrid virkelig slite med å bryte en dyp Union Berlin-blokk. Den var de svært nære på å slå gjennom flere ganger, men nærmest den første timen kom Rodrygo med et hodestøt fra kort hold. Til slutt skulle Ancelottis mannskap riktignok lykkes med et av sine mange gode angrep. Rodrygo fintet seg forbi en Union Berlin-forsvarer før han sendte et innlegg mot Joselu. Ingen slår den spanske spissen i lufta, og han stanget inn 1-1. Drøye ti minutter senere var spissen igjen på riktig plass i boksen da han stupte frem på et innlegg fra Fran García og satte inn 1-2.

Men Union Berlin var ikke ferdig. Alex Král fikk plutselig muligheten fra like utenfor sekstenmeteren og banket ballen i mål. Men gleden ble kortvarig, for bare minutter senere satte Dani Ceballos inn 2-3, noe som også ble sluttresultatet i kveld. Dermed avslutter Real Madrid gruppespillet med seks seire på seks kamper. Solid!

Spillervurderinger:

Kepa Arizzabalaga (5): Kepa var tilbake fra start for Real Madrid i kveld etter å ha blitt satt på sidelinjen av både skade og en god Andriy Lunin. I kveld leverte en strålende redning helt i starten av kampen, men ble aldri satt på noen store prøver etter det.

Lucas Vázquez (4): Ble altfor svak i duellen med Volland på 1-0-scoringen, og hadde noen litt rare øyeblikk i forsvar. Han var riktignok aktiv i angrep og sto ofte svært høyt. Innleggene traff han med en gang i blant. Godkjent kamp av Lucas Vázquez.

Nacho Fernández (5): Nacho fikk muligheten på stopperplass i kveld ettersom Rüdiger ble hvilt, men det ble dessverre en skuffende opptreden i Berlin. Han feilberegnet fullstendig en heading, som til slutt endte med Union Berlins 1-0-scoring. Han spilte seg riktignok opp i andre omgang.

David Alaba (4): David Alaba har slitt med formen den siste tiden, og involveringen på Union Berlins 1-0-scoring oppsummerer vel nettopp det godt. Han klarte å fullstendig bomme på en klarering, upresset, som ga Union Berlin en gratis scoring. Ble byttet ut i andre omgang.

Fran García (6): Fran García har mistet plassen på venstreback til Mendy de siste månedene, men i kveld fikk han en mulighet fra start. Backen ble aldri satt på de store prøvene, men han leverte absolutt en godkjent kamp. Han fikk også med seg en fin assist på 1-2-scoringen til Joselu.

Federico Valverde (5): Det ble bare en halv kamp på Fede Valverde i kveld, da han ble byttet ut etter et planlagt bytte i pausen. Han løp masse, var solid i pasningsspillet og kom til noen skuddmuligheter. Nok en god kamp av uruguayaneren!

Dani Ceballos (7): Dani Ceballos har slitt litt med å spille seg i form etter det lange skadeavbrekket, men i kveld fikk muligheten fra start på midtbanen. Og i kveld var han virkelig tilbake på sitt beste! Trygg med ball, gode og fremoverrettede pasninger og enorm løpsvillig. I tillegg toppet han en god kamp med en fin scoring i sluttminuttene.

Luka Modric (6): Fikk en gyllen mulighet til å sende Real Madrid i føringen fra straffemerket, men han bommet altså på straffen. Ellers var han solid med ball i beina og flink til å ta med seg ballen fremover i banen på riktige tidspunkt.

Jude Bellingham (7): Det er litt vanskelig å forstå hvorfor Jude Bellingham i det hele tatt var på banen i dag med tanke på kampbelastning hans de siste ukene og betydningen av denne kampen. Bortsett fra det var han nok en gang helt fantastisk og sto for det aller meste Real Madrid skapte!

Joselu (7 BB): Joselu var tilbake i startelleveren i kveld og leverte en godkjent kamp. Han kom til flere gode sjanser, og klarte seg noe bedre i kombinasjonsspillet enn vanlig. Til slutt løsnet det endelig litt for Joselu med to fantastiske hodestøt som snudde kampen for Real Madrid.

Rodrygo Goes (6): Rodrygo fortsatte sin gode form også i kveld, i det som virkelig er hans favoritturnering. Han var aktiv, svært villig til å utfordre og kom til flere gode muligheter. I tillegg leverte han en fantastisk assist til Joselu på 1-1-scoringen.

Innbytterne:

Toni Kroos (6): Kom inn som anker på midten i pausen i det som virket som et planlagt bytte med Fede Valverde. Tyskeren bidro med trygghet og flotte pasninger. Solid andreomgang.

Antonio Rüdiger (5): Rüdiger kom inn for å sikre resultatet i kveld, og der bidro han absolutt med. Solid innhop!

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort for vurderinger

Nico Paz (N/A): Spiller for kort for vurdering. Skuffende at det ikke ble flere minutter på Nico Paz i kveld.

Legg inn en kommentar