Kamprapporter

Real Madrid 4-1 Villarreal: Spillervurderinger

Real Madrid 4-1 Villarreal
Santiago Bernabéu, Madrid

LaLiga EA Sports, runde 17
Søndag 17. desember, 21:00

1-0 (25′) Jude Bellingham – Assist: Luka Modric
2-0 (38′) Rodrygo Goes – Assist: Lucas Vázquez
2-1 (55′) José Luis Morales – Assist: Ramon Terrats
3-1 (64′) Brahim Díaz – Assist: Fran García
4-1 (68′) Luka Modric – Assist: Rodrygo

Søndag kveld tok Real Madrid imot Villarreal til årets siste kamp på Santiago Bernabéu. For Real Madrid sin del lå det mye i potten, ettersom både Atlético Madrid og Barcelona gikk på poengtap i lørdagens kamper. I tillegg kunne Ancelottis mannskap ta en foreløpig serieledelse med seier.

Det var hjemmelaget som umiddelbart tok kontroll over kampen, og etter 25 minutter fikk de også sin første scoring. Og hvem andre da enn Jude Bellingham? Modric slo et flott innlegg på første berøring i retning bakerste stolpe, og der dukket en lur Bellingham opp og stanget ballen i mål. Engelskmannens 17. mål denne sesongen.

Noen minutter senere ble gleden til desperasjon da David Alaba ble liggende nede etter en duell og holdt seg til kneet. Det så virkelig ikke bra ut, og trolig er det en alvorlig kneskade for østerrikeren. Til tross for Alabas skade måtte kampen selvsagt fortsette, og kort tid etter økte Real Madrid ledelsen til 2-0. Lucas Vázquez kjempet ballen i retning Rodrygo etter et hjørnespark, og brasilianeren var iskald da han fikk sjansen. 2-0 ble også resultatet til pause.

Men ingen av lagene var ferdigscoret med det. Like etter pause satte Morales inn 1-2, men det tok ikke mange minutter før Real Madrid igjen sikret en tomålsledelse. Brahim Díaz løp omtrent fra egen banehalvdel før han rundlurte Cuenca og satte inn 3-1. Bare sekunder senere vant Rodrygo ballen høyt i banen og spilte fri Modric, som iskaldt satte in 4-1. Det ble også sluttresultatet, og dermed gjeninntar Real Madrid serieledelsen og øker avstanden til Barcelona til hele syv poeng.

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (6): Litt vanskelig å si noe om Andriy Lunin sin kamp i kveld for han var rett og slett knapt involvert. Han fikk en tå på 1-2-scoringen, men det var ikke nok til å hindre et skudd fra kloss hold. Men det virker absolutt som at Lunin nå leder kampen om være Real Madrids førstekeeper.

Lucas Vázquez (7): Lucas har sakte men sikkert spilt seg opp de siste kampene, og i kveld leverte han en solid kamp. Han ble riktignok ikke satt på de store prøvene defensivt. Han fikk også med seg en assist på scoringen til Rodrygo, så absolutt en godkjent kamp av Vázquez.

Antonio Rüdiger (6): Ansvaret Rüdiger har på sine skuldre nå er enormt, men han har virkelig tatt styringen og fremstår som en av de store lederskikkelsene i dette Real Madrid-laget. I dag leverte han nok en solid kamp.

David Alaba (5): Dette ble dessverre en trist kveld for David Alaba. Etter omtrent en halvtime måtte han av banen etter det som virket som en voldsom vridning i kneet. Vi får bare krysse fingrene for at ikke er alvorlig før stopperen, men det så virkelig ikke lovende ut.

Ferland Mendy (5): Mendy var tilbake på backplassen i kveld, men det ble bare en omgang på franskmannen som gikk av med skade i pausen. Frem til det var han solid, men ble aldri satt på noen stor prøve bakover på banen.

Federico Valverde (6): Valverde har fått en litt mer defensiv rolle på midtbanen i Tchouaménis skadefravær, men han har virkelig vært strålende også i denne rollen. I kveld løp han mye og var enormt viktig i å hindre kontringer i mot med sitt voldsomme tempo.

Toni Kroos (7): Man vet hva man får med Toni Kroos, og også i kveld var han bunnsolid. Tyskeren leverte en pasningspresisjon på 94% og hadde fire nøkkelpasninger. Bra kamp!

Luka Modric (9 BB): Han har kanskje blitt 38 år, men i kveld ble vi vitne til en vintage Modric-kamp. Innlegget til Bellingham på 1-0-scoringen er av ypperste verdensklasse, og han fikk i tillegg med seg en scoring. Strålende kamp av Modric!

Jude Bellingham (7): 1-0-scoring er en typisk spisscoring, hvor han posisjonerte seg best i boksen og var iskald i avslutningsøyeblikket. Han var involvert i stort sett alt som skjedde, og han klarte etter hvert å hisse på seg omtrent hver eneste Villarreal-spiller. For en spiller!

Brahim Díaz (7): Etter å knapt ha fått spilletid de første månedene av sesongen har Brahim Díaz virkelig tatt en plass i Real Madrids angrep de siste ukene. I kveld var han aktiv, løp mye og skapte flere gode målsjanser.

Rodrygo Goes (7): Rodrygo er virkelig tilbake på sitt beste, og også i kveld leverte han en strålende match. Han utfordret, kombinerte godt med lagkameratene sine og kom selvfølgelig også på scoringslisten. Flott kamp av Rodrygo!

Innbytterne:

Nacho Fernández (5): Nacho ble hevet inn i denne kampen etter Alabas skade, men klarte seg fint. Man kan absolutt stille spørsmålstegn ved forsvaret på Villarreals 1-2-scoring, men utover det skapte bortelaget null og niks. Nacho blir nok viktig fremover!

Fran García (6): Også Fran García fikk nok flere minutter i kveld enn han hadde sett for seg, ettersom Mendy måtte ut med skade i pausen. Backen klarte seg veldig fint, igjen uten å bli satt på noen store prøver. Fikk en ganske raus assist på scoringen til Brahim.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering

Aurelien Tchouaméni (N/A): Spiller for kort for vurdering

Joselu (N/A): Spiller for kort for vurdering

Legg inn en kommentar