Intervjuer

– Alle elsker Zidane

Åtte kjente fotballpersonligheter har sagt hva de mener om vår franske trener.

Zinedine Zidane er et navn som er på manges lepper for øyeblikket. Franskmannen satte omdømmet sitt på spill når han returnerte til Real Madrid i 2019, men som den vinneren han er, førte han Los Blancos til seriegull denne sesongen. Det har gjort at han har fått litt av anerkjennelsen han fortjener som trener. Likevel er det også slik at spilleren Zizou er en av de beste gjennom tidene, og nylig har åtte kjente fotballpersonligheter skrytt av franskmannen.

Fernando Hierro

– Han kom til LaLiga etter å ha spilt fotball i Italia. De hadde en helt annen forståelse av hva fotball var, men i det øyeblikket han rørte ballen forstod man hvor god han var. Det beste med han er ærligheten hans. Han er tvers gjennom en god mann. Han kom til klubben som en sjenert og stille person, men fikk respekt fra alle på grunn av den han var.

– Jeg kommer aldri til å glemme hans eleganse på banen.

Paolo Montero

– Det var umulig å ikke elske han. Han var individuelt sett den beste, men også den mest ydmyke. Han var en god lagkamerat, den beste. Han fikk det umulige til å se enkelt ut.

Walter Samuel

– Det bildet jeg har av han er at han var en veldig ydmyk og rolig person, som brydde seg mye om familien sin. Du lærer mye av spillere som han. Jeg spilte ikke i samme posisjon som han, men jeg studerte bevegelsene hans og de tingene han gjorde med ballen.

Alvaro Mejia

– Jeg hadde æren av å spille med Zidane. På den tiden var han verdens beste spiller og det var unikt å kunne dele garderobe med han. Det var noe nytt med han hver eneste dag. Ny måte å slå pasning på, nye måter å drible på og alltid noe som overrasket oss. Det var fantastisk for folk å se han spille, så tenk hvordan det var å være på samme lag som han.

– Det beste med han er at han var ydmyk. Han hadde et enormt konkurranseinstinkt, men var samtidig veldig ydmyk. Jeg var ung på den tiden så det var utrolig for meg å se alt han gjorde.

Santiago Solari

– Han er en av de største figurene i Real Madrid-historien. Du kan ikke beskrive han med ord. Ingen kan sammenligne seg med han. La oss la han leve i fred, i den legendestatusen han har.

Alessandro del Piero

– I løpet av min karriere spilte jeg med og mot mange store fotballspillere. Du hadde forsvarsspillere som Maldini, Cannavaro og Montero. Angrepsspillere som Totti og Inzaghi. Men Zidane var den beste av de alle.

– Zidane er pur fotball. Han viste det med Juventus, Real Madrid og landslaget til Frankrike.

David Beckham

– Zidanes siste treningsøkt var et spesielt øyeblikk for meg. Vi satt alene i garderoben, og han takket meg for at jeg var en god lagkamerat og for alt vi hadde opplevd sammen.

Florentino Perez

– Zidane er en gave til Real Madrid fra himmelen.

Legg inn en kommentar